Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu? Icrele de somon (caviar roșu) sunt ouăle de somon recoltate nefertilizate de la diferite varietăți ale acestei specii de pește.

În general, icrele sunt o sursă foarte bună de nutrienți. Bogate în seleniu, acid folic, fosfor, Vit. A, D și B12, dar și bogate în colină și antioxidanți precum luteina și zeaxantină.  Acești antioxidanți susțin sănătatea ochilor. Colina ajută la susținerea sănătății ficatului și nervilor.

Pe lângă toate informațiile nutriționale de mai sus, icrele de somon sunt cunoscute ca fiind un ajutor în plus pentru sănătatea inimii, pentru vedere și pentru sănătatea oaselor.

Cum se consumă?

Tradițional, icrele de pește, dar mai ales icrele de somon, în general sunt folosite ca garnitură în delicatesele japoneze, dar în epoca modernă și în alte alimente regionale au rol de:

  • garnitură pentru rulourile de sushi;
  • garnitură pentru clătite subțiri din hrișcă (acoperite cu unt și icre de somon);
  • aperitive (așezate peste felii de pâine integrală, biscuiți și salate mici).

Pentru a vă bucura de gustul lor incredibil, icrele de somon se savurează în cantități mici.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Sandwich cu file de hering

Sandwich cu file de hering

Sandwich cu file de hering. În contradicție cu simplitatea preparării acestei gustări, o să avem parte de o explozie de gusturi formidabile.

Avem nevoie de pâine integrală, unt, file de hering Ocean Fish și ceapă roșie. După gustul fiecăruia, putem să folosim și cremă de brânză tartinabilă.

În primul rând, în procesul de asamblare avem nevoie ca pâinea integrală să fie tăiată în felii medii. Se recomandă cumpărarea pâinii gata feliată. Feliile de pâine pot fi date 20 de secunde într-o tigaie, în puțin unt.

Feliile de pâine se ung ușor cu untul puțin topit. Stratul de unt trebuie să fie minim, acesta fiind conceput în acest preparat pentru a scoate în evidență aroma pâinii și pentru a „înăbuși” ușor gustul heringului sărat.

Heringul Ocean Fish este deja tăiat file și în funcție de preparatul ales, acesta poate fi și gata condimentat pentru consum.

Ceapa se taie rondele și nu se exagerează cu ea pe felia de pâine.

La final, vă garantăm că o combinație formată din pește sărat/condimentat, ceapă suculentă, unt moale și pâine parfumată, nu o sa lase pe nimeni indiferent.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate. Astăzi, vorbim despre prepararea medalionului de somon la cuptor.

Ingrediente – Medalion de somon la cuptor

  • 3-4 medalioane de somon;
  • sare de mare grunjoasă;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • roșii cherry;
  • lămâie;
  • iaurt grecesc;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm bine bucățile de somon, le uscăm cu prosoape de hârtie și apoi le frecăm cu sare de mare, puțin piper și ulei de măsline.

Așezăm medalioanele de somon într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent, iar printre acestea putem pune roșiile cherry. În mijlocul acestora punem o căpățână de usturoi, întreagă, necurățată. Înlăturăm doar primele foi și mustățile, avem grijă să nu fie murdară cu urme de pământ. Stoarcem jumătate de lămâie peste acestea.

Acoperim totul cu folie de aluminiu și băgăm tava la cuptorul preîncins timp de 30 de minute.

După aceste 30 de minute în care s-a întâmplat magia în cuptor, luăm usturoiul din tavă, roșiile cherry coapte și le dăm prin blender. Adăugăm 2-3 linguri de iaurt grecesc și astfel, avem ca rezultat, un sos minunat pe care să-l servim lângă medalionul de somon.

Data viitoare, când mai preparăm somon, recomandăm și rețetele următoare, precum fileul de somon glazurat cu sos de chilli, file de somon la grătar sau medalion la tigaie.

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de crap la cuptor

File de crap la cuptor

File de somon, șalău, cod, merluciu, crap… fiecare alegere este bazată pe gusturile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie. Astăzi, vorbim despre fileul de crap.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul. Pentru un preparat excepțional de file de crap la cuptor avem nevoie de următoarele.

Ingrediente – File de crap la cuptor

  • 2-3 fileuri de crap;
  • 100 g măsline;
  • 250 g roșii cherry;
  • 2 căței de usturoi;
  • 250 ml apă;
  • 1 frunză de dafin;
  • ceapă roșie;
  • condimente pentru pește;
  • 1/2 lingurișă de sare;
  • 1/2 linguriță piper.

Mod de preparare:

În prima fază, luăm fileul de crap, îl spălăm insistent de bine și îl crestăm pe exterior din 3 în 3 centrimetri. Frecăm fileul de crap cu piper și cu condimente pentru pește. Așezăm fileul într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent împreună cu măslinele, roșiile tocate, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată mărunt, apa, frunza de dafin și sare după gust.

În a doua fază, așezăm fileul de crap la copt în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, la 200°C. La jumătatea timpului de coacere, decorăm peștele cu jumătăți de roșii cherry și îl lăsăm până la finalul celor 25 de minute.

Pe viitor, recomandăm și frigăruile de pește. Pentru un strop de inspirație, următoarea rețetă de frigărui de crap este excepțională.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Păstrăv la grătar. Ocean Fish

Păstrăv la grătar

Pește la grătar. Ce preparat din carne poate să fie mai sănătos de atât. Toți nutriționiștii și medicii diabetologi ne recomandă cel puțin o dată-n viață să consumăm carne de pește și preparate la grătar. Dacă combinăm acest două elemente, vorbim despre sănătate curată. Dacă alegem și un pește precum Păstrăvul, ce rost mai au cuvintele…

Păstrăvul la grătar merge perfect alături de o mămăliguță caldă și cu puțin mujdei de usturoi.

Ingrediente – Păstrăv la grătar

  • 4 păstrăvi;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Ne asigurăm că am făcut „demersurile” necesare pentru ca grătarul să se încingă bine de tot și îl ungem bine. Peștele, chiar dacă este deja gata curățat, ne asigurăm de asta și îl curățăm și spălăm insistent. Eliminăm apa și uscăm peștii cu prosoape de hârtie, ulterior crestându-l de 3-4 ori pe fiecare parte, ținând cuțitul pe diagonală, nu în adâncime.

Ungem păstrăvii cu puțin ulei de măsline și condimentăm, după gust, cu sare și piper. Putem alege să folosim și condimente pentru pește.

Se pune peștele pe grătar timp de 10-12 minute pă fiecare parte. Timpul poate să difere în funcție de mărimea peștelui. Noi ne raportăm la mărimea medie.

Data următoare, când ne mai intersectăm, recomandăm să te inspiri din următoarele două rețete și să încerci păstrăvul la tigaie sau fileurile de păstrăv preparate la cuptor.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Dorada la cuptor cu legume. OceanFish

Dorada la cuptor cu legume

Dorada este un pește delicios. Gătită la tigaie, la grill, grătar sau cuptor, cu dorada nu poți da greș dacă respecți câțiva pași simpli. Mai jos, pe scurt, expunem un mod simplu de preparare la cuptor, rezultând un preparat excepțional.

Ingrediente – Dorada la cuptor

  • 4 pești Dorada;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 ceapă;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • 1 morcov;
  • 5 căței de usturoi;
  • 1/2 linguriță condimente pește;
  • 1/2 linguriță turmenic;
  • ulei măsline;
  • 2 lămâi;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Primul pas, foarte important, pornim cuptorul la 200°C.

Începem cu legumele. Tăiem cartofii rondele, morcovii la fel și ceapa în stil julien. Legumele se vor așeza într-o tavă largă și presărăm sarea și piperul după gust. Luăm  legătura de pătrunjel, păstrăm 2-3 fire pentru servire și restul legăturii o tocăm mărunt. Ulterior, pătrunjelul se amestecă cu usturoiul strivit, turmeric și puțină sare. Se adaugă 6 linguri de ulei de măsline și în același timp, cu o lingură, se pisează bine, până când se obține o pastă. Când am obținut pasta, adăugăm 150 ml de apă.

Turnăm sosul de pătrunjel peste legume, amestecăm bine, acoperim tava cu folie de aluminiu și băgăm la cuptor 25-30 minute, dacă este deja încălzit la 200°C.

În acest timp, cât avem legumele la cuptor, ne ocupăm de doradă. Curățăm bine peștele, îl spălăm de câteva ori și-l uscăm bine de tot. Crestăm peștii pe o parte în 3-4 locuri, ținând cuțitul pe diagonală, nu în adâncime și frecăm peștele cu sare grunjoasă. Stropim peștii cu zeamă de lămâie și îi lăsăm la odihnă, la temperatura camerei, până când sunt gata legumele.

Legumele sunt gata, luăm folia de aluminiu, așezăm peștii pe patul de legume și presărăm puțin piper peste ei. Dacă legumele au scăzut prea mult și deja încep să se usuce, putem adăuga 50 ml de apă. Lăsăm la cuptor încă 20 de minute. La final, dacă dorim ca preparatul nostru să arate ca-n reviste, pornim încălzirea superioară pentru 2-3 minute sub stricta supraveghere pentru a nu-i arde.

La final, adăugăm firele de pătrunjel, iar în crestăturile pe care le-am făcut la început, putem adăuga jumătăți de lămâie.

Data viitoare, recomandăm și următoarele două rețete, poate alegem să preparăm Dorada la tigaie sau la grătar.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Anghilă la cuptor cu orez

Anghilă la cuptor cu orez

Anghilă la cuptor cu orez. Anghila este un pește cu un conținut caloric comparabil cu porcul. Numai că, spre deosebire de acesta, anghila este bogată în grăsimi polinesaturate care nu dăunează corpului nostru. Având carnea foarte moale, apreciată de Chefii bucătari, este prezentată ca fiind o delicatesă.

În urmă cu două secole, nimeni nu putea înțelege dacă anghila era un pește sau un șarpe. Astăzi, putem spune cu încredere că anghila, deși exterior este foarte asemănătoare cu o reptilă, nu are nimic de-a face cu ea.

Ingrediente – Anghilă la cuptor cu orez

  • Anghilă;
  • lămâie;
  • 1 linguriță boia dulce;
  • 1 linguriță turmenic;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;
  • ierburi aromatice.

Metodă de preparare:

Dacă avem Anghilă proaspătă, trebuie să avem puțină răbdare și pricepere pentru a o curăța bine și să-i tăiem așa zisa carcasă. Recomandăm urmărirea anumitor videoclipuri de pe internet care ne învață acest proces. Sau… putem alege Anghila prăjită și congelată de la OceanFish, pe care doar o încălzim și o adăugăm lângă orice avem poftă.

Bucătarii japonezi nu cumpără anghilă proaspătă, fiind anevoios procesul de curățare. Timpul e salvat cu aceste anghile file gata prăjite.

În paralel, punem orezul la fiert, recomandăm orez brun sau integral.

Frecăm anghila cu sosul de lămâie și condimentele mai sus amintite și se mai baga la cuptor, la 200°C, timp de 15 minute, ulterior asezând-o pe un pat de orez.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Șprot crocant cu cartofi prăjiți

Șprot crocant cu cartofi prăjiți

Șprot crocant cu cartofi prăjiți. Crocanți și buni! În urma acestui preparat ne învăluie nostalgia… ce vremuri faine, la Costinești sau Vama Veche. Alegem pentru acest preparat șprotul pentru că este puțin mai mare în comparație cu hamsie, dar nu este obligatoriu. Fiecare cu preferințele și gusturile lui.

Ingrediente – Șprot crocant cu cartofi prăjiți

Mod de preparare:

Fie că peștii sunt fresh sau congelați, îi spălăm bine în mai multe ape pentru a distruge posibilitatea apariției mirosului mult prea persistent și îi lăsăm 15 minute în lapte. Trecem peștii prin făină amestecată cu mult piper și se scutură excesul de pe ei.

Într-o tigaie adâncă încingem uleiul. Punem un peștișor în ulei și dacă sfârâie, uleiul este suficient de încins.

Peștii se prăjesc aproximativ 3 minute. Avem grijă să nu punem prea mulți, pentru că riscăm să scadă temperatura uleiului. După ce scoatem peștii, îi așezăm obligatoriu pe șervețele pentru absorbția uleiului. Când credem că am terminat cu prăjirea peștișorilor, îi mai punem o dată la prăjit, pe toți deodată, pentru a-i face și mai crocanți. 1 minut!

Serviți lângă o porție de cartofi prăjiți, cu puțină lămâie sau cel mai potrivit, cu mujdei de usturoi, acest preparat ne va face să tresărim și să ne afundăm în amintiri.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de somon glazurat cu sos de chilli

File de somon glazurat cu sos de chilli

File de somon glazurat cu sos de chilli. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate.

Ingrediente – File de somon glazurat cu sos de chilli

Mod de preparare:

Ceapa verde de toacă cât mai mărunt posibil și se bagă la rece. Cuptorul se preîncălzește la 200° C.

Într-un castron, amestecăm bine somonul, sosul de chilli și ceapa verde.

Fileurile de somon se așează în tavă, pe hârtia de copt. Uniformizăm bine sosul de chilli pe fileuri și coacem timp de maxim 15 minute.

După acest timp, somonul este gătit, dar încă își păstrează consistența delicată.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Fish Burger cu file de Cod Alaska

Fish Burger cu file de Cod Alaska

Fish Burger cu file de Cod Alaska. Burgerul de pește cu file de Cod este unul dintre cei mai aromați burgeri pe care îi putem consuma. Fileul de cod îl putem trece prin făină, ou și fulgi de porumb pentru a obține un efect crocant irezistibil sau putem alege varianta simplă pentru un plus de savoare. Burgerul poate fi servit cu o salată de ceapă și castraveți sau clasic, cu cartofi prăjiți. O altă idee bună este să prăjim puțin chiflele, scurt timp, în unt cu aromă de rozmarin.

Ingrediente – Fish Burger cu file de Cod Alaska

  • File de Cod Alaska;
  • 1 ceapă roșie;
  • chifle burger;
  • muștar cu miere;
  • 1 roșie;
  • crenguțe rozmarin;
  • unt;
  • sos tzatziki;
  • salata verde;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Punem 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de iaurt și un praf de sare într-un castron mediu și amestecăm bine. Codul îl punem într-o tigaie încinsă bine, cu 2 linguri de ulei de măsline și-l lăsăm la foc mediu 3 minute pe fiecare parte. După ce este puțin crocant pe fiecare parte, îl scoatem pe o farfurie întinsă și acoperim bine cu folie de aluminiu. În acest moment, asigurăm savoarea și rezultatul o să fie o carne de Cod gustoasă și suculentă.

Acum, am ajuns la etapa în care fiecare asamblează burgerul după preferințe și gusturi.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!