OceanFish

File de crap la cuptor

File de crap la cuptor
TIMP DE GĂTIT: 38 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

File de somon, șalău, cod, merluciu, crap… fiecare alegere este bazată pe gusturile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie. Astăzi, vorbim despre fileul de crap.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul. Pentru un preparat excepțional de file de crap la cuptor avem nevoie de următoarele.

Ingrediente – File de crap la cuptor

  • 2-3 fileuri de crap;
  • 100 g măsline;
  • 250 g roșii cherry;
  • 2 căței de usturoi;
  • 250 ml apă;
  • 1 frunză de dafin;
  • ceapă roșie;
  • condimente pentru pește;
  • 1/2 lingurișă de sare;
  • 1/2 linguriță piper.

Mod de preparare:

În prima fază, luăm fileul de crap, îl spălăm insistent de bine și îl crestăm pe exterior din 3 în 3 centrimetri. Frecăm fileul de crap cu piper și cu condimente pentru pește. Așezăm fileul într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent împreună cu măslinele, roșiile tocate, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată mărunt, apa, frunza de dafin și sare după gust.

În a doua fază, așezăm fileul de crap la copt în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, la 200°C. La jumătatea timpului de coacere, decorăm peștele cu jumătăți de roșii cherry și îl lăsăm până la finalul celor 25 de minute.

Pe viitor, recomandăm și frigăruile de pește. Pentru un strop de inspirație, următoarea rețetă de frigărui de crap este excepțională.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish
Creveți în crustă crocantă
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu