OceanFish

Frigărui de crap

Frigărui de crap.
TIMP DE GĂTIT: 60 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Frigărui de crap. Frigăruile de pește prind avans în România, o dată cu dorința noastră de a consuma alimente cât mai sănătoase. Frigăruile de pește se pot prepara având în vedere mai multe feluri de file. File de somon, șalău, cod, merluciu… fiecare alegere este bazată pe gusurile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul.

Ingrediente – Frigărui de crap

  • 3 fileuri de crap;
  • 1-2 linguri cu sos de soia;
  • 1-2 linguri cu zeamă de lămâie;
  • piper în patru culori.

Primul pas pe care îl avem de făcut este să luăm fileurile de crap și să le tăiem în cuburi potrivite. După ce le așezăm într-un castron adânc, macinăm piper deasupra, turnăm zeama de lămâie şi sosul de soia, apoi lăsăm la rece, acoperit, aproximativ o oră.

După ce a stat la marinat, îl scurgem bine şi înșirăm peştele pe beţele de frigăruie (dacă bețele sunt din lemn, le ţinem, în prealabil, în apă).

Punem frigaruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei sau frecat cu ceapă. Frigăruile se lasă 2-3 minute pe fiecare parte și întoarcem cu grijă. Atenție, dacă grătarul nu este încins bine și uns bine, peștele se lipește și există riscul dezintegrării bucăților de file în procesul de dezlipire. Folosim o spatulă în momentul întoarcerii.

Pentru garnitură, putem să feliem legumele preferate cât mai subţiri și să le stropim cu zeamă de lămâie. Punem garnitura pe un platou şi așezăm deasupra frîgăruile fierbinţi.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic