Ingrediente – Mini-burgeri cu somon și creveți
- 600 g de somon proaspăt;
- 12 creveți;
- 2 gălbenușuri;
- 2 fire de mărar;
- 200 g de brânză de vaci;
- 1 fir de pătrunjel;
- Sare și piper negru/roșu după gust.
Mod de preparare
Se curăță somonul, se îndepărtează pielea și posibilele oase și se toacă foarte mărunt.
Îndepărtăm capul creveților și cordonul intestinal și se toacă foarte mărunt cozile.
Într-un castron mare, se amestecă atent somonul cu creveții. Încorporăm gălbenușurile, mărarul tocat fin și jumătate din brânza de vaci. Potrivim cu sare și piper după gust. Amestecăm bine totul, până obținem o pastă omogenă. Acoperim castronul cu folie transparentă și punem la frigider să se odihnească jumătate de oră înainte de a prăji conținutul.
După ce a trecut timpul de odihnă la frigider, scoatem preparatul afară și formăm mini-burgerii.
Prăjim preparatul într-o tigaie foarte bine încinsă, unsă cu un strop de ulei de măsline, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute.
Punem pe farfurii, adăugăm brânza de vaci fărămițată și puțin piper negru și roșu măcinat, proaspăt și cu o frunzuliță de pătrunjel.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!