OceanFish

File de somon la grătar

File de somon la grătar
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

File de somon la grătar. Astăzi, vorbim despre prepararea fileului de somon la grătar. Somonul este unul dintre cei mai sănătoși pești pe care îi putem consuma. Gătit la grătar, tigaie, cuptor sau afumat sub formă de file, acest aliment nu poate să ne dezamăgească niciodată.

În funcție de felul în care este gătit, somonul ne poate oferi cât mai multe proprietăți nutritive sau chiar i le putem distruge aproape complet. De exemplu, într-o tigaie, dacă este pus prea mult ulei, putem distruge toate proprietățile nutritive. Iar dacă gătim somonul la cuptor, trebuie să avem grijă la ce vas folosim, să nu riscăm uscarea preparatului. Gătitul somonului la grătar poate sta în felul următor.

Ingrediente – File de somon la grătar

  • 4 file de somon;
  • 2 lămâi;
  • 4 roșii;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • sar și piper după gust;
  • frunze de dafin;
  • rozmarin.

În timp ce încălzim grătarul, pregătim sosul special folosind ulei de măsline, suc de lămâie și condimentele. Pentru a face acest lucru, într-un bol se toarnă uleiul (5-6 linguri), se taie în două o lămâie pe care o stoarcem în bol, amestecând apoi în timp ce adăugăm sarea și piperul, 2 frunze de dafin și rozmarinul pe gustul fiecăruia. Amestecăm bine pentru 1 minut, continuu. Ulterior, lăsăm să se așeze până când grătarul este încins.

Luăm fiecare bucată de somon și o lăsăm la marinat pe fiecare parte, timp de două minute.

Punem somonul pe grătar aproximativ 4 minute, pe fiecare parte (în functie de temperatura grătarului 4-6 minute), până când acesta devine ușor rumenit.

Putem așeza lângă pește, pe farfurie, orice ne este poftă, mix legume, orez, roșii prăjite…

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon