Mini-burgeri cu somon și creveți

Mini-burgeri cu somon și creveți

Ingrediente – Mini-burgeri cu somon și creveți

  • 600 g de somon proaspăt;
  • 12 creveți;
  • 2 gălbenușuri;
  • 2 fire de mărar;
  • 200 g de brânză de vaci;
  • 1 fir de pătrunjel;
  • Sare și piper negru/roșu după gust.

Mod de preparare

Se curăță somonul, se îndepărtează pielea și posibilele oase și se toacă foarte mărunt.

Îndepărtăm capul creveților și cordonul intestinal și se toacă foarte mărunt cozile.

Într-un castron mare, se amestecă atent somonul cu creveții. Încorporăm gălbenușurile, mărarul tocat fin și jumătate din brânza de vaci. Potrivim cu sare și piper după gust. Amestecăm bine totul, până obținem o pastă omogenă. Acoperim castronul cu folie transparentă și punem la frigider să se odihnească jumătate de oră înainte de a prăji conținutul.

După ce a trecut timpul de odihnă la frigider, scoatem preparatul afară și formăm mini-burgerii.

Prăjim preparatul într-o tigaie foarte bine încinsă, unsă cu un strop de ulei de măsline, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute.

Punem pe farfurii, adăugăm brânza de vaci fărămițată și puțin piper negru și roșu măcinat, proaspăt și cu o frunzuliță de pătrunjel.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Hamburger cu Somon

Hamburger cu Somon

Ingrediente – Hamburger cu Somon

  • 600 grame de Somon proaspăt;
  • 8 linguri de tărâțe de ovăz;
  • 4 ouă;
  • 1 gălbenuș;
  • 8 linguri de brânză de vaci;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță de boabe de muștar;
  • 4 iaurturi dietetice;
  • 1 fir de mărar;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se îndepărtează pielea somonului și oasele. Tocăm foarte mărunt și le dăm deoparte.

Într-un castron punem tărâțele de ovăz, ouăle, brânza de vaci și praful de copt, le potrivim cu sare și piper. Batem totul cu ajutorul mixerului, până când se obține un aluat omogen.

Cu un făcăleț, întindem aluatul între două foi de hârtie de copt până când se obține o foaie subțire. Preîncălzim cuptorul la 180 grade, după ce ajunge la temperatura optimă, băgăm foaia subțire, preparată, și lăsăm înăuntru timp de 15 minute, până când se rumenește ușor. Se scoate apoi din cuptor și, cu ajutorul unei rozete, se taie rondele cu diametru de 8 cm. Le dăm deoparte.

Se amestecă somonul cu gălbenușul și cu o linguriță de boabe de muștar. Se pune la frigider să se odihnească jumătate de oră. Apoi, scoatem din frigider și formăm burgerii.

Facem hamburgerii într-o tigaie antiaderentă, câte două minute pe fiecare parte.

Într-un vas, amestecăm bine cele patru iaurturi cu mărarul tocat fin.

Montăm burgerul peste turtițele de tărâțe de ovăz. Sosul cu mărar se servește separat, astfel încât fiecare să-și pună cantitatea dorită pe burger.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Rizoto cu somon

Rizoto cu somon

Ingrediente – Rizoto cu somon

  • 300 g de orez integral cu bob rotund;
  • 200 g de somon afumat;
  • 1 legatură de sparanghel;
  • 8 roșii deshidratate;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 1 fir de praz;
  • 2 fire de mărar;
  • 2 fire de hașmă;
  • 1 fir de oregano;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se taie sparanghelul medalioane fine. Se curăță ceapa verde și prazul, acestea se taie în rondele egale.

Roșiile se vor tăia în bucăți mici, împreună cu ierburile aromatice. Într-o cratiță cu ulei de măsline se sotează ceapa și prazul, la foc lent, până se înmoaie.

Adăugăm sparanghelul, roșiile uscate și orezul integral. Se sotează totul câteva minute.

Se adaugă supa și se lasă pe foc 25 – 30 minute, până când orezul este pătruns. Se presară ierburile aromatice, se potrivește cu sare și piper și se amestecă bine.

Se servește orezul în farfurii individuale și se montează deasupra somonul afumat și frunzulițe de oregano.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Salată de pomelo cu creveți

Salată de pomelo cu creveți

Ingrediente – Salată de pomelo cu creveți

  • 200 g de somon afumat;
  • 24 creveți de mărime medie;
  • 2 bucăți de pomelo roz;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 1 fir de mărar;
  • Coajă rasă de la o portocală;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, curățăm pomelo, îndepărtând partea albă. Tăiem fructul în rondele subțiri.

Curățăm, spălăm creveții. Într-o tigaie, la foc iute, într-o linguriță de ulei, se sotează cozile de creveți timp de câteva minute. Se dau deoparte!

Curățăm ceapa verde și se taie în fire lungi. Se taie somonul fâșii fine. Într-un castron mare se pun ingredientele, stropim totul cu uleiul de măsline și amestecăm totul bine.

Se pun rondele de pomelo pe patru farfurii și peste ele se servește salata.

Poftă bună!

Frigărui de somon

Frigărui de somon

Ingrediente – Frigărui de somon

  • 600 g somon;
  • 1 fir de ceapă;
  • ½ de ardei gras roșu;
  • ½ de ardei gras verde;
  • 4 fire de citronelă;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • 4 fire de mărar;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se pregătesc și se curăță firele de citronelă și se păstrează pentru a fi folosite ca frigărui.

Se spală ardeii grași și se curăță ceapa verde. Tăiem ardeii și ceapa în bucăți egale de 2-3 cm.

Somonul se taie în bucăți groase și se montează frigăruile. Intercalăm bucățile de legume și bucățile de somon.

Frigăruile le facem într-o tigaie unsă cu ulei de măsline sau pe jar, grătar sau la grill. Le frigem 2-3 minute pe fiecare parte și potrivim preparatul cu sare și piper, după gust.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Somon teriyaki la tigaie

Somon teriyaki la tigaie

Ingrediente – Somon teriyaki la tigaie

  • 800 g de file de somon
  • 2 linguri de sos de soia fără zahăr
  • 2 lingurițe de stevia
  • 1 fir de citronelă
  • 4 frunze de limetă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță somonul, îndepărtând solzii, dar păstrând pielea. Se scot toate oasele și se taie fileul în 4 bucățele egale. Se spală și se șterg bucățile cu prosoape de hârtie.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, se lasă la încins și apoi frigem somonul. Peștele se pune în tigaie întâi pe partea cu pielea, care trebuie să devină rumenă și crocantă, după 4-5 minute, intorcându-se pe cealaltă parte cu mare grijă pentru a nu rupe bucata de pește.

Se păstrează somonul cald, în timp ce se prepară sosul. În tigaia în care s-a fript somonul, se pun stevia, firul de citronelă tocat fin, frunzele de limetă și sosul de soia fără zahăr. Se amestecă bine și se lasă sosul 2-3 minute să se reducă, având în vedere să nu-l lăsăm să se lipească.

Montăm somonul cald pe farfurii. Se potrivește cu sare și piper și se toarnă deasupra sosul. Se servește imediat, cald.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Turtițe cu somon afumat

Turtițe cu somon afumat

Ingrediente – Turtițe cu somon afumat

  • 16 felii de somon afumat
  • 4 linguri de tărâțe de ovăz
  • 2 linguri de tărâțe de grâu
  • 2 linguri de brânză de vaci degresată
  • 3 ouă
  • 1 fir de mărar
  • Sare
  • Piper
  • Amestec de boabe de piper

Mod de preparare

Punem într-un castron sau în vasul mixerului cele două tipuri de tărâțe. Adăugăm ouăle întregi (în funcție de apetit sau colesterol, folosim doar albușurile, caz în care ar trebui să punem unul în plus) și cele două linguri de brânză de vaci.

Adăugăm sare și piper după preferințe, mixăm compoziția până ajungem la un conținut omogen.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc mediu. Formăm „turtițe” mici de 5-6 cm și le punem în tigaie câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se lipesc de tigaie, putem pune un strop de ulei pe care-l întindem cu un prosop de hârtie.

Punem feliile se somon afumat deasupra turtițelor și se decorează cu frunzulițe de mărar și mix de boabe de piper ușor zdrobite.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

File de somon la cuptor cu garnitură de legume

File de somon la cuptor cu garnitură de legume

File de somon la cuptor cu garnitură de legume. Somonul la cuptor este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru o cină altfel, atunci când este cazul sau chiar pentru o cină de zi cu zi. În plus, adăugarea unei garnituri de legume proaspete la acest fel de mâncare îl face și mai nutritiv și gustos.

Încercați această rețetă simplă și ușor de făcut pentru a impresiona familia sau oaspeții.

Ingrediente – File de somon la cuptor cu garnitură de legume

  • 4 fileuri de somon (aproximativ 150g fiecare)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 morcovi, tăiați în jumătate pe lungime și apoi în fâșii subțiri
  • 1 dovlecel, tăiat în jumătate pe lungime și apoi în felii subțiri
  • 1 ardei roșu, tăiat în jumătate pe lungime și apoi în fâșii subțiri
  • 1 ceapă mică, tăiată în jumătate și apoi în fâșii subțiri

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul tocat fin, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Puneți fileurile de somon într-o tavă pentru cuptor acoperită cu hârtie de copt.

Aplicați amestecul de ulei și condimente pe deasupra somonului cu o pensulă din silicon.

Puneți legumele tăiate în jurul fileurilor de somon, presărându-le cu restul de amestec de ulei și condimente. Puneți tava în cuptor și lasați-o timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când somonul este gătit complet și legumele sunt moi și ușor rumenite.

Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcorească timp de câteva minute.

Serviți somonul cu legumele tăiate și puțină zeamă de lămâie deasupra.

Această rețetă este perfectă pentru o cină ușoară și delicioasă în orice zi a săptămânii. Încercați-o astăzi și savurați gustul plin de prospețime și savoare a somonului cu legumele moi și aromate!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii. Somonul afumat de la Ocean Fish are un gust atât de bun încât îl putem combina cu aproape orice și tot ne-am bucura de un preparat absolut delicios!

Ingrediente:

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Amestecăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul într-un castronel. Aranjăm salata verde, roșia și feliile de avocado peste felia care va fi baza sandwich-ului.

Acoperim cu somon și ceapă roșie și stropiti cu dressing. Acoperim cu cealaltă bucată de pâine. Se servește cu zâmbetul pe buze.. 🙂

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele! 

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Rețeta de sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână trebuie încercată.

Gustul acestui sandwich este o revelație.

Ingrediente

  • Pâine integrală;
  • Somon afumat;
  • Unt;
  • Lămâie;
  • Smântână;
  • Sare;
  • Piper.

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Se face foarte ușor, ca orice sandwich de altfel, numai că, de data aceasta, vă garantăm că nu va fi prima și ultima dată când veți face acest sandwich.

Între feliile de pâine unse cu unt punem un strat de somon, întindem puțină smântână, apoi iar un strat de somon și apoi cealaltă felie de pâine.

Într-o lingură de smântână stoarceți cateva picături de suc dintr-o lămâie, adăugați sare și piper după gust.

Pentru un plus de aromă de lămâie somonul se poate ține într-un vas, împreună cu puțină coajă de lămâie.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!