Ingrediente – Salată de pomelo cu creveți
- 200 g de somon afumat;
- 24 creveți de mărime medie;
- 2 bucăți de pomelo roz;
- 2 fire de ceapă verde;
- 1 fir de mărar;
- Coajă rasă de la o portocală;
- 4 lingurițe de ulei de măsline;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare
Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, curățăm pomelo, îndepărtând partea albă. Tăiem fructul în rondele subțiri.
Curățăm, spălăm creveții. Într-o tigaie, la foc iute, într-o linguriță de ulei, se sotează cozile de creveți timp de câteva minute. Se dau deoparte!
Curățăm ceapa verde și se taie în fire lungi. Se taie somonul fâșii fine. Într-un castron mare se pun ingredientele, stropim totul cu uleiul de măsline și amestecăm totul bine.
Se pun rondele de pomelo pe patru farfurii și peste ele se servește salata.
Poftă bună!