OceanFish

Rizoto cu somon

Rizoto cu somon
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Ingrediente – Rizoto cu somon

  • 300 g de orez integral cu bob rotund;
  • 200 g de somon afumat;
  • 1 legatură de sparanghel;
  • 8 roșii deshidratate;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 1 fir de praz;
  • 2 fire de mărar;
  • 2 fire de hașmă;
  • 1 fir de oregano;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se taie sparanghelul medalioane fine. Se curăță ceapa verde și prazul, acestea se taie în rondele egale.

Roșiile se vor tăia în bucăți mici, împreună cu ierburile aromatice. Într-o cratiță cu ulei de măsline se sotează ceapa și prazul, la foc lent, până se înmoaie.

Adăugăm sparanghelul, roșiile uscate și orezul integral. Se sotează totul câteva minute.

Se adaugă supa și se lasă pe foc 25 – 30 minute, până când orezul este pătruns. Se presară ierburile aromatice, se potrivește cu sare și piper și se amestecă bine.

Se servește orezul în farfurii individuale și se montează deasupra somonul afumat și frunzulițe de oregano.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic