Ingrediente – Turtițe cu somon afumat
- 16 felii de somon afumat
- 4 linguri de tărâțe de ovăz
- 2 linguri de tărâțe de grâu
- 2 linguri de brânză de vaci degresată
- 3 ouă
- 1 fir de mărar
- Sare
- Piper
- Amestec de boabe de piper
Mod de preparare
Punem într-un castron sau în vasul mixerului cele două tipuri de tărâțe. Adăugăm ouăle întregi (în funcție de apetit sau colesterol, folosim doar albușurile, caz în care ar trebui să punem unul în plus) și cele două linguri de brânză de vaci.
Adăugăm sare și piper după preferințe, mixăm compoziția până ajungem la un conținut omogen.
Se pune o tigaie antiaderentă pe foc mediu. Formăm „turtițe” mici de 5-6 cm și le punem în tigaie câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se lipesc de tigaie, putem pune un strop de ulei pe care-l întindem cu un prosop de hârtie.
Punem feliile se somon afumat deasupra turtițelor și se decorează cu frunzulițe de mărar și mix de boabe de piper ușor zdrobite.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!