Inele calamar în sos de roșii - OceanFish

Inele calamar în sos de roșii

Inele calamar în sos de roșii. Printre noi, sunt persoane care savurează peștele și fructele de mare cu gândul la o vacanță relaxantă pe meleagurile grecești. Pentru aceste persoane avem o rețetă gustoasă și rapidă cu iz de concediu. Rețeta se poate prepara oricând, potrivită pentru o cină sau un prânz delicios și copios.

Această rețetă de calamar în sos de roșii este perfectă pentru toți iubitorii de pește.

Ingrediente – Inele calamar în sos de roșii

  • 700 g inele de calamar;
  • o conservă mare de roșii în bulion;
  • 3 linguri ulei;
  • condimente praf ghimbir;
  • chimen;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 foi dafin;
  • cimbru;
  • 100 ml apă;
  • sare și piper după gust;
  • o legatură pătrunjel.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se pun calamarii, se amestecă puțin pentru uniformizare și se pune capacul, lasând tigaia la foc mediu până când apa pe care o vor lăsa calamarii scade. După ce „sosul” lăsat de calamari a scăzut, scoatem inelele și în aceeași tigaie se pun bulionul și restul ingredientelor.

Totul se lasă la foc mediu, cu capacul pus, până când ajunge la punctul de fierbere, după care se adaugă înapoi inelele de calamar. Se mai lasă la fiert aproximativ 15 minute, se scot și se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt, deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Spaghetti alle Vongole - OceanFish / Oceanfish.ro / Ocean Fish

„Spaghetti alle Vongole”

„Spaghetti alle Vongole”. Găsiți termen de comparație pentru o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Noi, nu am reușit! „Spaghetti alle Vongole” sunt o combinație de spaghete (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu puțin vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi.

Dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare, această rețetă, simplă și rapidă, oferă un rezultat extrem de gustos.

Ingrediente – „Spaghetti alle Vongole”

  • 1 kg Vongole albe;
  • pătrunjel;
  • 4 căței de usturoi;
  • roșii cherry;
  • un pahar de vin alb;
  • spaghetti;
  • sare și piper, după gust;
  • ulei de măsline;
  • 1 ardei iute uscat.

Mod de preparare

Punem un vas cu apă și sare la fiert. Când începe apa să fiarbă, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet (8 minute pentru al dente).

În paralel, punem o tigaie pe foc în care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, cu tot cu cozi, și cățeii de usturoi. Punem câteva linguri de ulei de măsline peste usturoi și pătrunjel, adăugând și roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat mărunt. Călim câteva minute, după care adăugăm scoicile și vinul.

Amestecăm totul și punem capacul, așteptând 3-4 minute pentru ca scoicile să se deschidă.

Scurgem pastele de apă și le adăugăm peste sosul din tigaie, le amestecăm bine și putem să mai punem puțin pătrunjel tocat.

Mai stropim cu puțin ulei de măsline și sunt gata de servit.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți în sos de vin. OceanFish

Creveți în sos de vin

Creveți în sos de vin. Iubim creveții gătiți în toate felurile. Creveți să fie. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru creveți nedecorticați de această dată. Dacă nu doriți să munciți prea mult în procesul de consum, nu aveți răbdare sau nu vreți să vă murdăriți, puteți să alegeți să gătiți astfel si pe cei decorticați.

Ingrediente – Creveți în sos de vin

  • creveți OceanFish;
  • vin alb;
  • zeamă de lămâie;
  • 4-5 linguri de ulei măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare de mare;
  • chilli;

Mod de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și usturoiul și lăsăm cât să-și elibereze usturoiul aroma, dar fără să se rumenească. Spălăm bine creveții, îi punem pe șervețele absobante, apoi adăugăm creveții în tigaie. Îi lăsăm aproximativ 1 minute la foc mare.

Adăugăm vinul și zeama de lămâie și îi mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute.

După ce s-a evaporat tot alcoolul, iar sosul s-a îngroșat puțin, adăugăm sarea de mare și chilli, lasându-i încă 30 de secunde.

Creveții trebuie să fie fragezi și suculenți, dacă exagerați cu gătitul, aceștia vor deveni gumoși.

Pentru un aspect formidabil, creveții pot fi așezați separat de sos, pe masă, servindu-i cu pâine prăjită și caldă, dacă se poate.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele

Frigărui de creveți la grill. OceanFish

Frigărui de creveți la grill

Frigărui de creveți la grill. Creveții pregătiți la grill sunt extraordinari. Această rețetă specifică zonei Andaluzia, din Spania, deseori este servită în mod tradițional ca gustare sau aperitiv, însă noi o putem savura și la prânz, ca fel principal. O rețetă perfectă oricărui anotimp.

Deși durează foarte puțin să pregătim aceste frigărui în stil spaniol, ne putem bucura de o explozie de gusturi și arome!

Ingrediente – Frigărui de creveți la grill

  • creveți decorticați OceanFish;
  • 1 linguriță de usturoi granulat;
  • 1 linguriță de ceapă granulată;
  • 1 linguriță paprika dulce afumată;
  • ½ linguriță turmeric;
  • sare și piper după gust;
  • ½ linguriță ghimbir proaspăt răzuit sau măcinat;
  • 3 lingurițe de condimente pentru grătar;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • o legătură de pătranujel.

Mod de preparare:

Decongelăm creveții OceanFish într-o sită, sub un jet de apă rece. Nu folosim apa caldă pentru acest proces.

Ulterior, scurgem foarte bine creveții, chiar îi putem tampona cu un șervețel de hârtie, totul pentru a fi complet uscați. Într-un bol încăpător punem uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, pătrunjelul tocat foarte mărunt și toate condimentele. Amestecăm toate aceste ingrediente și apoi adăugăm creveții, în timp ce reluăm procesul de amestecare… până când acoperim toți creveții de acest minunat sos.

Acoperim castronul, cu preparatul, cu folie alimentară și îi lăsăm deoparte, la odihnă, minim 20 de minute.

Acum, a venit momentul pentru a-i adăuga pe frigărui, cât mai strânși unii de ceilalți.

Frigăruile se așează pe grill-ul foarte bine încins și se lasă, pe fiecare parte, aproximativ 3 minute, până când își schimbă culoarea și devin un roz „gustos” din priviri.

Acum, creveții sunt gata. Putem stropi cu puțină zeamă de lămâie și…

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Tentacule de caracatiță la grătar

Tentacule de caracatiță la grătar

Caracatița poate fi deosebit de savuroasă, trebuie să știm cum să o pregătim, să aibă carnea moale și suculentă.

Dintre toate fructele de mare, caracatița poate să fie cea mai dificilă în contextul preparării, aceasta fiind extrem de capricioasă și pretențioasă. Dacă nu ținem cont de toate sfaturile, s-ar putea să ne alegem cu niște tentacule tari, ca niște bucăți de cauciuc și cu un gust incert.

Ingrediente Tentacule de caracatiță la grătar

Mod de preparare

Punem tentaculele de caracatiță într-o oală mare, la foc mic, fără apă (pentru ca isi lasa ea suficientă apă). După câteva minute, observăm că-și schimbă culoarea, devenind roșiatică. În acest moment, dacă considerați că nu are suficientă apă, puteți pune un pic, împreună cu un pahar de vin și câteva foi de dafin.

În funcție de mărimea caracatiței, o lăsăm să fiarbă la foc mic între 45 și 60 de minute, până când o putem înțepa ușor cu o furculiță.

Atentie, dacă o lăsăm prea mult începe să fie „cauciucată”!

Oprim focul și o lăsăm să se răcească puțin, cât să putem ține bucățile de caracatiță în mână. Sub jet de apă, spălăm din nou caracatița frecând-o ușor între degete, astfel încât să-i îndepartăm pielița de un roșu închis.

Într-un castron, punem jumătate din uleiul de măsline și din oregano, precum și oțetul balsamic.

Adăugăm puțina sare și piper. Punem în sosul rezultat bucățile de caracatiță și lăsăm până le așezăm pe grătarul bine încins.

Lăsăm bucătile de caracatiță, pe grătar, doar 3-5 minute, cât să prindă un pic de culoare.

Servim tentaculele de caracatiță, stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, iar pe deasupra putem să preărăm puțin oregano.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Midii în sos de vin și usturoi

Midii în sos de vin și usturoi

Una dintre metodele noastre preferate de a găti midiile.

Ingrediente Midii în sos de vin și usturoi

  • 1.5 kg midii;
  • 2 linguri ulei masline;
  • 1 lingură de unt;
  • 6 căței de usturoi;
  • 100 ml vin alb sec;
  • 1/2 legatură pătrunjel;
  • 1-2 linguri suc de lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se curăță midiile și se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apă rece.

Se ia fiecare midie și se curăță, se spală. Se curăță cochilia frecând-o energic cu un burete de sârmă sub jet de apă. Se pune midia curățată în vasul cu apă curată.
Cand toate midiile sunt curatate se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le găti.

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și untul. Se adaugă 4 căței usturoi striviți și se călesc scurt, doar până încep să miroasă. Se adaugă vinul și se lasă până când încep să fiarbă.

Se pun midiile în tigaie și se amestecă bine. Se acoperă cu capac și se lasă 5 minute. Se verifică dacă s-au deschis toate midiile în acest timp și dacă nu, se amestecă in ele, se pune iar capacul si se mai lasă max. 5 minute.

Se scot midiile cu o paletă cu găuri pe un platou încăpător. Sosul rămas în tavă fierbe la foc mare timp de 5 minute, cât să scadă un pic. Se adaugă usturoiul rămas strivit, pătrunjelul tocat fin și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Sosul se toarna peste midii.

Preparatul se servește cu pâine proaspătă și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.

Midiile care nu s-au deschis, nu se consumă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

Sepie la tigaie OceanFish Ocean Fish OceanFish.ro

Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

Calamarul, sepia și caracatița aparțin aceleiași clase de moluște numite Cefalopode. Moluște cu simetrie corporală bilaterală, cap mare și tentacule. Toate aceste fructe de mare sunt extrem de folosite atât în bucataria asiatica cât și in bucătaria mediterana. De ce? Pentru că sunt o sursa excelentă de proteine, acizi grasi omega-3, vitamina C, fier, calciu, potasiu, fosfor, cupru, zinc, seleniu și conțin foarte puține grăsimi.

Sepia baby din gama MySeafood by OceanFish este bogată, în special, în vitaminele A, D. La acestea se adaugă mai multe din complexul B.

Să discutăm puțin despre cum o putem consuma, de exemplu, gătită la tigaie cu un minunat sos de pătrunjel.

Ingrediente Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

  • Sepie OceanFish;
  • Lămâie;
  • Usturoi;
  • Pătrunjel;
  • Ulei de masline;
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Sepia OceanFish fiind deja curățată, putem trece direct la treabă. Într-un bol se amestecă sepia cu ulei de măsline, sare și usturoi UȘOR zdrobit (cu lama cuțitului) și se lasă la odihnit cât timp preparăm sosul. Unul dintre sosurile noastre preferate din ultima perioadă: 1 legatură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeamă de la o lămâie întreagă și 4-5 linguri de ulei de măsline. Toate acestea se mixează bine într-un blender până când obținem o frumusețe de sos. Sepia se gătește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte. La final, se adaugă zeama de lămâie și se elimină usturoiul.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

Caracatiță baby la grill - OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Caracatiță baby la grill

Când spunem o porție de caracatiță, spunem, de fapt, o porție de vitamine B12, B6, proteine, fier, seleniu, zinc și altele, „sănătate cu tentacule”.

Pentru a savura caracatița, aceasta trebuie gătită corect, iar cu această rețetă totul devine simplu și rapid.

Ingrediente caracatiță baby la grill

  • 800 g caracatiță baby OceanFish;
  • o lingură de boia dulce;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • o lingură de oțet balsamic;
  • o linguriță de oregano;
  • o lingură de busuioc;
  • 2 frunze de dafin;
  • o lămâie;
  • sare și piper.

Luăm caracatița și o spălăm foarte bine. După ce o pregătim, o punem la fiert pentru 10 minute, nu mai mult pentru că riscăm să devină gumoasă.

Dup ce am luat-o de pe foc, o dăm într-un jet de apă rece și dacă este cazul o curățăm bine de tot de pielea rosie.

Pregătim sosul excepțional: uleiul de măsline, oțetul balsamic, boia, oregano, busuioc, frunzele de dafin, sare și piper.

Acum, luăm caracatița și o lăsăm timp de 4 minute în sosul preparat.

Într-o tigaie de tip grill punem caracatița și o lăsăm până ce aceasta se strânge puțin, aproximativ 6 minute!

O așezăm pe farfurie, stoarcem lămâie (dupa gust) și o putem servi cu o porție de orez basmati.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți cu roșii la cuptor - OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Creveți cu roșii la cuptor

Atunci când sunt preparați cum trebuie, creveții sunt extrem de delicioși. Creveții OceanFish pot fi preparați pe grătar, în tigaie, creveți cu roșii la cuptor, asezonați cu paste, orez, chiar și în supă.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, aceștia vor fi de fiecare dată extrem de delicioși.

Ingrediente Creveți cu roșii la cuptor

  • 400 g – Creveți prefierți OceanFish;
  • 100 g – brânză telemea;
  • 10 roșii cherry;
  • 50 g – unt
  • 50 ml – vin alb (demisec, dacă avem);
  • 3 căței de usturoi;
  • pătrunjel proaspăt;
  • sare și piper.

Sespală creveții și se prăjesc 5 minute în unt.

Se pun într-un vas termorezistent. Se adaugă roșiile, usturoiul pisat și vinul. Se presară sare și piper și se coc 10 minute în cuptor, la foc moderat. Se pot pune de la început în două vase mai mici, sau în unul mare și se împart la sfârșit.

Se servesc ornați cu pătrunjel proaspăt și brânză rasă.

Poftă buna!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Carne de scoici la tigaie în sos de vin

Ingrediente carne de scoici la tigaie în sos de vin

Mod de preparare

Speli scoicile OceanFish, presari sare și piper după gust sau condimente speciale si se lasă cca 30 minute.

Într-o tigaie antiaderentă, pui untul tăiat cubulețe și îl lași la foc mic să se topească. Când untul este topit, răstorni midiile, adaugi un praf de sare și piper alb proaspăt măcinat (după gust) și lași la foc mic să se inăbușe, cca. 45 de minute.

Se ia capacul și se adaugă usturoiul pisat și vinul, amestecând încet. Lași să fiarbă la foc moale, amestecând din când în când, până scade vinul.

Se servește cald, cu pătrunjel verde tocat deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!