Mini-burgeri cu somon și creveți

Mini-burgeri cu somon și creveți

Ingrediente – Mini-burgeri cu somon și creveți

  • 600 g de somon proaspăt;
  • 12 creveți;
  • 2 gălbenușuri;
  • 2 fire de mărar;
  • 200 g de brânză de vaci;
  • 1 fir de pătrunjel;
  • Sare și piper negru/roșu după gust.

Mod de preparare

Se curăță somonul, se îndepărtează pielea și posibilele oase și se toacă foarte mărunt.

Îndepărtăm capul creveților și cordonul intestinal și se toacă foarte mărunt cozile.

Într-un castron mare, se amestecă atent somonul cu creveții. Încorporăm gălbenușurile, mărarul tocat fin și jumătate din brânza de vaci. Potrivim cu sare și piper după gust. Amestecăm bine totul, până obținem o pastă omogenă. Acoperim castronul cu folie transparentă și punem la frigider să se odihnească jumătate de oră înainte de a prăji conținutul.

După ce a trecut timpul de odihnă la frigider, scoatem preparatul afară și formăm mini-burgerii.

Prăjim preparatul într-o tigaie foarte bine încinsă, unsă cu un strop de ulei de măsline, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute.

Punem pe farfurii, adăugăm brânza de vaci fărămițată și puțin piper negru și roșu măcinat, proaspăt și cu o frunzuliță de pătrunjel.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Salată de pomelo cu creveți

Salată de pomelo cu creveți

Ingrediente – Salată de pomelo cu creveți

  • 200 g de somon afumat;
  • 24 creveți de mărime medie;
  • 2 bucăți de pomelo roz;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 1 fir de mărar;
  • Coajă rasă de la o portocală;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, curățăm pomelo, îndepărtând partea albă. Tăiem fructul în rondele subțiri.

Curățăm, spălăm creveții. Într-o tigaie, la foc iute, într-o linguriță de ulei, se sotează cozile de creveți timp de câteva minute. Se dau deoparte!

Curățăm ceapa verde și se taie în fire lungi. Se taie somonul fâșii fine. Într-un castron mare se pun ingredientele, stropim totul cu uleiul de măsline și amestecăm totul bine.

Se pun rondele de pomelo pe patru farfurii și peste ele se servește salata.

Poftă bună!

Supă de fructe de mare cu șofran

Supă de fructe de mare cu șofran

Ingrediente – Supă de fructe de mare cu șofran

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g de midii
  • 200 g de scoici comune
  • 1 coadă mică de pește undițar
  • 12 creveți
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 fir de pătrunjel
  • 1 anasaon stelat
  • 10 firișoare de șofran
  • Coaja de la o lămâie
  • 800 ml de apă
  • Sare
  • Piper alb

Mod de preparare

Se toarnă cei 800 ml de apă într-o oală sau într-o crăticioară și se adaugă ceapa și cățeii de usturoi, ambele tăiate cu grijă, mărunt. Se dă în clocot, la foc moderat.

După ce apa dă în clocot, adăugăm firișoarele de șofran, care au fost încălzite într-o tigaie, în prealabil, pentru a-și elibera mai bine aroma. Adăugăm în oală coaja de lămâie și un anason. Lăsăm se se înmoaie ceapa și usturoiul și să împrumute aroma condimentelor, timp de 3 minute.

Curățăm și spălăm bine midiile. Lăsăm scoicile într-un castron cu apă rece și multă sare, ca să elimine tot nisipul. Curățăm peștele undițar, îndepărtăm pielea și eventualele oase. La final, spălăm creveții.

Adăugăm în supa aromatizată peștele undițar, midiile și scoicile. Le potrivim cu sare și piper și le lăsăm să fiarbă 4-5 minute. Se adaugă un fir de pătrunjel tocat, ceapa verde tocată și creveții. Continuăm să fierbem 5 minute și apoi, o servim caldă.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

Ingrediente – Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

  • 200 g de spanac proaspăt
  • 4 ouă
  • 8 linguri de smântână lichidă
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 g brânză de vaci degresată
  • 8 langustine
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Sare și piper

Mod de preparare

Turnăm ulei de măsline într-o crăticioară și se sotează spanacul, curățat și tăiat, timp de două minute, până când se înmoaie, dar fără să lase apă.

Între timp, se bat cu mixerul ouăle împreună cu smântâna, praful de copt și brânza de vaci, potrivim amestecul cu piper și sare. Trebuie să obținem o cremă omogenă.

Încorporăm spanacul sotat și se mixează totul bine, până când se obține o cremă omogenă.

Turnăm crema în patru forme de silicon. Umplem formele până la mijloc, pentru că aluatul va crește. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15-20 de minute, până când brioșele cresc și sunt rumenite.

După ce s-au făcut, brioșele se scot din cuptor și se lasă la odihnă aproximativ 5 minute.

Sotăm langustinele, curățate în prealabil. Potrivim totul cu sare și piper. Servim imediat!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

Ingrediente – Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

  • 2 cozi mici de pește
  • 200 g de carne de midii
  • 8 creveți roșii
  • 4 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 440 g de fasole albă fiartă
  • 1 fir de coriandru
  • 8 roșii cherry
  • 20 g de rucola
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Pentru a îndepărta ușor pielea peștelui undițar, se separă de carne prin partea dinspre cap și se trage de ea spre coadă. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se separă două fileuri, tăind carnea cât mai aproape posibil de șiră.

Se toacă peștele și midiile bucățele cât se poate de mici și se pun într-un castron. Curățăm creveții, separând capetele de cordonul intestinal de pe cozi, iar carnea o tocăm mărunt.

Adăugăm creveții peste amestec, adăugăm gălbenușurile și coriandrul tocat și amestecăm bine. Potrivim cu sare și piper după preferințe. Amestecăm totul până se încorporează toate ingredientele și devine un preparat omogen.

Într-o tigaie antiaderentă sau pe un grătar, se frig hamburgerii, într-o linguriță de ulei, timp de patru minute pe fiecare parte, până când sunt făcuți mediu. Se iau după foc și se păstrează calzi.

Sotăm fasolea boabe și roșiile cherry în uleiul de măsline rămas. La final adăugăm frunzele de rucola.

Așezăm totul pe farfurie, pe un pat de fasole, facem cele 2 ouă poșate și le așezăm cu grijă peste burger. Condimentăm după gust! Totul se servește imediat, cald.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Orez cu homar

Orez cu homar

Fel principal

Ingrediente – Orez cu homar

  • 2 homari
  • 300 g de orez integral
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 4 linguri de sos de tomate fără zahăr
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • 800 ml de apă sau supă de pește
  • Sare și piper

Mod de preparare

Se deschid homarii pe jumătate. Se acoperă capetele și se taie cleștii. Se potrivesc cu sare și piper și se dau deoparte. Se păstrează sucul pe care l-au lăsat la tăiere.

Într-o crăticioară, se sotează capetele homarilor în ulei de măsline. Se adaugă și sucul pe care l-au lăsat.

Se toacă ceapa verde curățată, ardeiul gras roșu, cel verde și morcovul cubulețe cât se poate de mici.

Se adaugă legumele în crăticioară și se lasă să se facă împreună cu capetele homarilor timp de 10-14 minute, la foc mare.

După ce se rumenesc legumele, se adaugă orezul și sosul de roșii. Se amestecă totul bine și se sotează câteva minute.

Adăugăm cozile și cleștii homarului în crăticioară și se acoperă cu 800 ml de apă sau supă de pește degresată. Se lasă orezul să se facă, după gust, cu mai mult sos sau mai uscat.

Se potrivește cu sare și piper. Se scot capetele și se pune orezul într-un castron mare.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Midii în aspic

Midii în aspic

Ingrediente – Midii în aspic

  • 1 kg de midii
  • 1 cățel de usturoi murat
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 foi de gelatină
  • 1 fir de tarhon
  • Amestec boabe de piper
  • 500 ml de apă în care au fiert midiile

Mod de preparare

Într-o cratiță cu apă clocotită, se fierbe ceapa verde aproximativ 10 minute și apoi se adaugă midiile. Dupa ce se deschid, se răcesc în apă cu gheață pentru a opri fierberea si a se păstra carnea suculentă. Scoatem cu atenție carnea din scoică.

Într-un vas cu apă rece, se hidratează foile de gelatină.

În timp ce se înmoaie foile de gelatină, strecoară apa în care au fiert midiile, dar păstrează jumătate de litru. Încălzim ușor, dacă s-a răcit, să putem adăuga gelatina.

Se adaugă usturoiul, tocat mărunt.

Într-o formă preferată, adăugăm apa în care au fiert midiile și în care am dizolvat gelatină și lăsăm preparatul să se închege la frigider timp de aproximativ 6 ore.

Scoate aspicul din forme și ornează-l cu amestecv de boabe de piper și o crenguță de tarhon.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

Ingrediente – Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

  • 600 g de paste shiratakis
  • 1 kg de scoici
  • 2 căței de usturoi
  • 1 fir de pătrunjel creț
  • 6 fire de hașmă
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • 400 ml de apă
  • 200 ml de supă de pește degresată
  • Sare și piper.

Mod de preparare

Se curăță cățeii de usturoi și se taie feliuțe subțiri.

Se toacă mărunt pătrunjelul creț, franțuzesc, care este mai aromat și hașma.

Într-o tigaie, în uleiul de măsline, se sotează usturoiul, până când se înmoaie, dar fără să ajungă să se rumenească. Se adaugă apoi pătrunjelul și hașma. Se toarnă 400 ml de apă în tigaie și se lasă să dea clocot. Se potrivește de sare și piper și se dă deoparte.

Se scurg pastele și se spală bine sub jetul de apă rece. Se fierb în supă timp de 4-5 minute. Se toarnă peste sosul verde.

Se adaugă scoicile și se lasă să se deschidă. Se servește imediat!

Atenție! Dacă te afli într-o etapă de regim, poți prepara aceste paste delicioase, dar renunțând la ulei. Pentru a sota usturioul și pătrunjelul, toarnă o linguriță de supă în tigaie anti-aderentă și lasă să se înmoaie și să se facă. Urmează aceiași pași ca în rețeta principală.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Salată de fenicul cu langustine

Salată de fenicul cu langustine

Salată de fenicul cu langustine. Se curăță langustinele, îndepărtându-le capetele. Se dau deoparte cozile. Se pot congela capetele și cozile pentru a le folosi la alte preparate. Un truc pentru a curăța mai repede și usor langustinele, este să fie date 15 minute la congelator.

Ingrediente – Salată de fenicul cu langustine

16 langustine mari

1 bulb de fenicul mare

1 ardei iute

1 fir de busuioc

4 lingurțe de ulei de măsline

Sare

Piper

Mod de preparare

Cu ajutorul unei răzătoare de legume, se obțin felii foarte subțiri de fenicul. Se pun într-un vas cu apă cu gheață, pentru a rămâne ferme.

Între timp, într-o crăticioară cu apă clocotită și un praf de sare, se opărește sparanghelul tăiat pe jumătate. Se fierbe cam două minute și se răcește într-un castron plin cu apă cu gheață.

În continuare, într-o tigaie anti-aderentă, se fac cozile de langustine (de pare care s-a îndepărtat intestinul) timp de 2-3 minute, până când se rumenesc puțin.

Într-un castron, se amestecă feliile subțiri de fenicul cu langustinele, sparanghelul, ardeiul iute tăiat inele, uleiul de măsline și câteva frunze de busuioc.

Se montează salata pe farfurii și se servește cu patru langustine de persoană.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Fructe de mare cu garnitură de orez și legume

Fructe de mare cu garnitură de orez și legume

Fructele de mare sunt și vor rămâne un deliciu ușor de preparat. Gustoase, alături de orice garnitură, oferind nutrienți și beneficii nenumărate pentru consumatorii frecvenți.

Mai jos, venim cu o recomandare simplă, sănătoasă, dar foarte gustoasă pentru o porție de fructe de mare alături de legume și orez.

Ingrediente – Fructe de mare cu garnitură de orez și legume:

  • 500g mix de fructe de mare (creveți, midii, caracatiță, etc.);
  • 2 căței de usturoi, tocați fin;
  • 1 ceapă mică, tocată fin;
  • 1 ardei iute, tocat fin (opțional);
  • 1/2 cană vin alb ;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de unt;
  • 1/2 cană de orez;
  • 1 cană de legume tăiate cubulețe (ardei, dovlecei, morcovi, etc.);
  • Sare și piper după gust;
  • Suc de lămâie proaspătă pentru servire.

Mod de preparare

Începeți prin gătirea orezului. Puneți orezul într-un vas cu apă și fierbeți până se înmoaie, apoi scurgeți apa. Așezați orezul într-un vas separat și lăsați-l deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și untul la foc mediu.

Adăugați usturoiul și ceapa și căliți-le până devin translucide, timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați mixul de fructe de mare și ardeiul iute (dacă doriți) în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 3-4 minute, până se rumenesc ușor.

Adăugați vinul alb în tigaie și amestecați bine.

Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, apoi reduceți căldura și lăsați să se încălzească timp de încă 5 minute, până când fructele de mare sunt gătite.

Într-o tigaie separată, gătiți legumele tăiate cubulețe, adăugând sare și piper după gust, timp de aproximativ 5 minute, sau până când acestea sunt ușor crocante.

Serviți fructele de mare calde, împreună cu orezul și legumele, presărând puțin suc de lămâie deasupra.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!