Ingrediente – Supă de fructe de mare cu șofran
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 200 g de midii
- 200 g de scoici comune
- 1 coadă mică de pește undițar
- 12 creveți
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 fir de pătrunjel
- 1 anasaon stelat
- 10 firișoare de șofran
- Coaja de la o lămâie
- 800 ml de apă
- Sare
- Piper alb
Mod de preparare
Se toarnă cei 800 ml de apă într-o oală sau într-o crăticioară și se adaugă ceapa și cățeii de usturoi, ambele tăiate cu grijă, mărunt. Se dă în clocot, la foc moderat.
După ce apa dă în clocot, adăugăm firișoarele de șofran, care au fost încălzite într-o tigaie, în prealabil, pentru a-și elibera mai bine aroma. Adăugăm în oală coaja de lămâie și un anason. Lăsăm se se înmoaie ceapa și usturoiul și să împrumute aroma condimentelor, timp de 3 minute.
Curățăm și spălăm bine midiile. Lăsăm scoicile într-un castron cu apă rece și multă sare, ca să elimine tot nisipul. Curățăm peștele undițar, îndepărtăm pielea și eventualele oase. La final, spălăm creveții.
Adăugăm în supa aromatizată peștele undițar, midiile și scoicile. Le potrivim cu sare și piper și le lăsăm să fiarbă 4-5 minute. Se adaugă un fir de pătrunjel tocat, ceapa verde tocată și creveții. Continuăm să fierbem 5 minute și apoi, o servim caldă.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!