Ingrediente – Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine
- 200 g de spanac proaspăt
- 4 ouă
- 8 linguri de smântână lichidă
- 1 plic de praf de copt
- 150 g brânză de vaci degresată
- 8 langustine
- 4 lingurițe de ulei de măsline
- Sare și piper
Mod de preparare
Turnăm ulei de măsline într-o crăticioară și se sotează spanacul, curățat și tăiat, timp de două minute, până când se înmoaie, dar fără să lase apă.
Între timp, se bat cu mixerul ouăle împreună cu smântâna, praful de copt și brânza de vaci, potrivim amestecul cu piper și sare. Trebuie să obținem o cremă omogenă.
Încorporăm spanacul sotat și se mixează totul bine, până când se obține o cremă omogenă.
Turnăm crema în patru forme de silicon. Umplem formele până la mijloc, pentru că aluatul va crește. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15-20 de minute, până când brioșele cresc și sunt rumenite.
După ce s-au făcut, brioșele se scot din cuptor și se lasă la odihnă aproximativ 5 minute.
Sotăm langustinele, curățate în prealabil. Potrivim totul cu sare și piper. Servim imediat!
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!