OceanFish

Orez cu homar

Orez cu homar
TIMP DE GĂTIT: 100 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Fel principal

Ingrediente – Orez cu homar

  • 2 homari
  • 300 g de orez integral
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 4 linguri de sos de tomate fără zahăr
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • 800 ml de apă sau supă de pește
  • Sare și piper

Mod de preparare

Se deschid homarii pe jumătate. Se acoperă capetele și se taie cleștii. Se potrivesc cu sare și piper și se dau deoparte. Se păstrează sucul pe care l-au lăsat la tăiere.

Într-o crăticioară, se sotează capetele homarilor în ulei de măsline. Se adaugă și sucul pe care l-au lăsat.

Se toacă ceapa verde curățată, ardeiul gras roșu, cel verde și morcovul cubulețe cât se poate de mici.

Se adaugă legumele în crăticioară și se lasă să se facă împreună cu capetele homarilor timp de 10-14 minute, la foc mare.

După ce se rumenesc legumele, se adaugă orezul și sosul de roșii. Se amestecă totul bine și se sotează câteva minute.

Adăugăm cozile și cleștii homarului în crăticioară și se acoperă cu 800 ml de apă sau supă de pește degresată. Se lasă orezul să se facă, după gust, cu mai mult sos sau mai uscat.

Se potrivește cu sare și piper. Se scot capetele și se pune orezul într-un castron mare.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon