Creveți cu roșii la cuptor - OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Creveți cu roșii la cuptor

Atunci când sunt preparați cum trebuie, creveții sunt extrem de delicioși. Creveții OceanFish pot fi preparați pe grătar, în tigaie, la cuptor, asezonați cu paste, orez, chiar și în supă.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, aceștia vor fi de fiecare dată extrem de delicioși.

Ingrediente Creveți cu roșii la cuptor

  • 400 g – Creveți prefierți OceanFish;
  • 100 g – brânză telemea;
  • 10 roșii cherry;
  • 50 g – unt
  • 50 ml – vin alb (demisec, dacă avem);
  • 3 căței de usturoi;
  • pătrunjel proaspăt;
  • sare și piper.

Sespală creveții și se prăjesc 5 minute în unt.

Se pun într-un vas termorezistent. Se adaugă roșiile, usturoiul pisat și vinul. Se presară sare și piper și se coc 10 minute în cuptor, la foc moderat. Se pot pune de la început în două vase mai mici, sau în unul mare și se împart la sfârșit.

Se servesc ornați cu pătrunjel proaspăt și brânză rasă.

Poftă buna!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Carne de scoici la tigaie în sos de vin

Scoicile sunt benefice organismului datorită faptului că sunt sărace în grăsimi şi bogate în minerale (seleniu, zinc, magneziu, potasiu), vitamina B12 şi proteine. Un exemplu, 10 grame de midii mixte, gătite, conţin doza zilnică recomandată de vitamina B12.

Ingrediente – Carne de scoici la tigaie în sos de vin

Mod de preparare

Spălăm scoicile Ocean Fish, presărăm sare și piper după gust sau condimente speciale și le lăsăm aproximativ 30 minute la odihnă, după ce le amestecăm bine.

Într-o tigaie antiaderentă, punem untul tăiat cubulețe și îl lăsăm la foc foarte mic să se topească. Când untul este topit, răsturnăm midiile, adăugăm un praf de sare și piper alb proaspăt măcinat (după gust) și lăsăm la foc mic să se inăbușe, aproximativ 45 de minute.

Se ia capacul și se adaugă usturoiul pisat și vinul, amestecând încet. Lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, amestecând din când în când, până scade vinul.

Se servește cald, cu pătrunjel verde tocat deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare, rețetă simplă și ușor de pregătit, gustoasă și rapidă.

Ingrediente – paste cu fructe de mare

  •  500 g paste (Spaghetti sau Tagliatele)
  •  350 g mix de fructe de mare
  •  60 ml ulei de măsline
  •  400 g pulpă de roșii
  •  100 ml vin alb
  •  3 căței usturoi
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Fructele de mare sunt un deliciu exotic, cu iz de vacanță, care poate fi savurat oricând la noi acasă: de la salate și garnituri până la frigărui și paste.

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se pune jumătate din cantitatea de ulei de măsline într-o tigaie la încins. Ulterior se adaugă usturoiul ușor zdrobit și se lasă aproximativ 2 minute, apoi se scoate. Acesta nu se mai folosește, a fost folosit doar pentru a da aromă uleiului. Pulpa de roșii se toarnă și se lasă câteva minute pe foc, apoi se dă la o parte. Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei de măsline. În uleiul încins se pun fructele de mare congelate și se gătesc aproximativ 10 minute. După acest timp, se adaugă vinul alb și se amestecă bine. După alte cinci minute, se pune și sosul de roșii și se mai lasă foarte puțin pe foc. Sosul se sărează și piperează după gust.

Se servește împreună cu pastele fierte.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveti cu patrunjel, unt si usturoi OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi, rețetă simplă și rapidă pentru niște creveți delicioși.

Cât timp se gătesc creveții ca să iasă fragezi?

Rețeta pe care v-o prezentam în continuare este, probabil, preferata noastră, când vine vorba de creveți.

Modul de preparare este ușor și rapid, singurul lucru pe care-l putem greși, de fapt, este să-i gătim prea mult! Excesul de zel și creativitatea dusă la extrem nu sunt deloc bune când vorbim despre creveți!

Ingrediente – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

  • Creveți OceanFish
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței mari de usturoi
  • 30 de grame de unt
  • 1 ardei iute verde
  • zeama de la 1 lămâie mică
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

Mod de preparare – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Se toaca patrunjelul si se pune intr-un mojar (daca nu este posibila utilizarea mojarului, se poate utiliza un bol). Se zdrobeste usturoiul si se pune in acelasi recipient unde este patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust (recomandat este sa se sareze putin si daca este cazul la final se mai poate pune sune), la fel se procedeaza si cu piperul negru macinat. Se adauga o lingurita de zeama de lamaie, dupa care se acopera totul cu ulei de masline extravirgin (cantitatea de ulei se pune dupa preferinta, cat sa acopere toate ingredientele).
In pasul urmator se amesteca compozitia pana cand sarea este dizolvata (in cazul mojarului se zdrobesc putin ingredientele pentru o aroma mai intensa).
Se pune pe foc mediu o tigaie in care se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul este incins (atentie sa nu il ardeti), se pun crevetii si se trag la tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
Cand crevetii sunt gata, se iau de pe foc si se pun intr-un recipient adanc, se sareaza dupa preferinta (insa atentie ca si sosul de patrunjel ar putea fi sarat), se pune piper negru macinat proaspat. Sosul de patrunjel cu usturoi se toarna in totalitate peste creveti si se amesteca pana cand fiecare crevete este imbracat cu sos. Se acopera cu folie alimentara/staniol si se lasa 2-4 minute sa se imprumute fiecare gust.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!