OceanFish

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Creveti cu patrunjel, unt si usturoi OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi, rețetă simplă și rapidă pentru niște creveți delicioși, lista de ingrediente la gram, modul de preparare detaliat, calorii/porție.

Cât timp se gătesc creveții ca să iasă fragezi? Află toate detaliile din rețeta de mai jos.

Rețeta pe care v-o prezentam în continuare este, probabil, preferata noastră, când vine vorba de creveți.

Modul de preparare este ușor și rapid, singurul lucru pe care-l putem greși, de fapt, este să-i gătim prea mult! Excesul de zel și creativitatea dusă la extrem nu sunt deloc bune când vorbim despre creveți!

Creveti cu patrunjel, unt si usturoi

sursa foto: Atlas Culinar

Ingrediente – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

  • Creveți OceanFish
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței mari de usturoi
  • 30 de grame de unt
  • 1 ardei iute verde
  • zeama de la 1 lămâie mică
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

Mod de preparare – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Se toaca patrunjelul si se pune intr-un mojar (daca nu este posibila utilizarea mojarului, se poate utiliza un bol). Se zdrobeste usturoiul si se pune in acelasi recipient unde este patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust (recomandat este sa se sareze putin si daca este cazul la final se mai poate pune sune), la fel se procedeaza si cu piperul negru macinat. Se adauga o lingurita de zeama de lamaie, dupa care se acopera totul cu ulei de masline extravirgin (cantitatea de ulei se pune dupa preferinta, cat sa acopere toate ingredientele).
In pasul urmator se amesteca compozitia pana cand sarea este dizolvata (in cazul mojarului se zdrobesc putin ingredientele pentru o aroma mai intensa).
Se pune pe foc mediu o tigaie in care se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul este incins (atentie sa nu il ardeti), se pun crevetii si se trag la tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
Cand crevetii sunt gata, se iau de pe foc si se pun intr-un recipient adanc, se sareaza dupa preferinta (insa atentie ca si sosul de patrunjel ar putea fi sarat), se pune piper negru macinat proaspat. Sosul de patrunjel cu usturoi se toarna in totalitate peste creveti si se amesteca pana cand fiecare crevete este imbracat cu sos. Se acopera cu folie alimentara/staniol si se lasa 2-4 minute sa se imprumute fiecare gust.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză - oceanfish
Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză
Inele calamar în sos de roșii - OceanFish
Inele calamar în sos de roșii
rețetă Merluciu la cuptor - OceanFish - Ocean Fish - oceanfish.ro
Merluciu la cuptor
Spaghetti alle Vongole - OceanFish / Oceanfish.ro / Ocean Fish
„Spaghetti alle Vongole”