OceanFish

Midii în aspic

Midii în aspic
TIMP DE GĂTIT: 60 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Ingrediente – Midii în aspic

  • 1 kg de midii
  • 1 cățel de usturoi murat
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 foi de gelatină
  • 1 fir de tarhon
  • Amestec boabe de piper
  • 500 ml de apă în care au fiert midiile

Mod de preparare

Într-o cratiță cu apă clocotită, se fierbe ceapa verde aproximativ 10 minute și apoi se adaugă midiile. Dupa ce se deschid, se răcesc în apă cu gheață pentru a opri fierberea si a se păstra carnea suculentă. Scoatem cu atenție carnea din scoică.

Într-un vas cu apă rece, se hidratează foile de gelatină.

În timp ce se înmoaie foile de gelatină, strecoară apa în care au fiert midiile, dar păstrează jumătate de litru. Încălzim ușor, dacă s-a răcit, să putem adăuga gelatina.

Se adaugă usturoiul, tocat mărunt.

Într-o formă preferată, adăugăm apa în care au fiert midiile și în care am dizolvat gelatină și lăsăm preparatul să se închege la frigider timp de aproximativ 6 ore.

Scoate aspicul din forme și ornează-l cu amestecv de boabe de piper și o crenguță de tarhon.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic