Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu? Icrele de somon (caviar roșu) sunt ouăle de somon recoltate nefertilizate de la diferite varietăți ale acestei specii de pește.

În general, icrele sunt o sursă foarte bună de nutrienți. Bogate în seleniu, acid folic, fosfor, Vit. A, D și B12, dar și bogate în colină și antioxidanți precum luteina și zeaxantină.  Acești antioxidanți susțin sănătatea ochilor. Colina ajută la susținerea sănătății ficatului și nervilor.

Pe lângă toate informațiile nutriționale de mai sus, icrele de somon sunt cunoscute ca fiind un ajutor în plus pentru sănătatea inimii, pentru vedere și pentru sănătatea oaselor.

Cum se consumă?

Tradițional, icrele de pește, dar mai ales icrele de somon, în general sunt folosite ca garnitură în delicatesele japoneze, dar în epoca modernă și în alte alimente regionale au rol de:

  • garnitură pentru rulourile de sushi;
  • garnitură pentru clătite subțiri din hrișcă (acoperite cu unt și icre de somon);
  • aperitive (așezate peste felii de pâine integrală, biscuiți și salate mici).

Pentru a vă bucura de gustul lor incredibil, icrele de somon se savurează în cantități mici.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate. Astăzi, vorbim despre prepararea medalionului de somon la cuptor.

Ingrediente – Medalion de somon la cuptor

  • 3-4 medalioane de somon;
  • sare de mare grunjoasă;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • roșii cherry;
  • lămâie;
  • iaurt grecesc;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm bine bucățile de somon, le uscăm cu prosoape de hârtie și apoi le frecăm cu sare de mare, puțin piper și ulei de măsline.

Așezăm medalioanele de somon într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent, iar printre acestea putem pune roșiile cherry. În mijlocul acestora punem o căpățână de usturoi, întreagă, necurățată. Înlăturăm doar primele foi și mustățile, avem grijă să nu fie murdară cu urme de pământ. Stoarcem jumătate de lămâie peste acestea.

Acoperim totul cu folie de aluminiu și băgăm tava la cuptorul preîncins timp de 30 de minute.

După aceste 30 de minute în care s-a întâmplat magia în cuptor, luăm usturoiul din tavă, roșiile cherry coapte și le dăm prin blender. Adăugăm 2-3 linguri de iaurt grecesc și astfel, avem ca rezultat, un sos minunat pe care să-l servim lângă medalionul de somon.

Data viitoare, când mai preparăm somon, recomandăm și rețetele următoare, precum fileul de somon glazurat cu sos de chilli, file de somon la grătar sau medalion la tigaie.

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de somon glazurat cu sos de chilli

File de somon glazurat cu sos de chilli

File de somon glazurat cu sos de chilli. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate.

Ingrediente – File de somon glazurat cu sos de chilli

Mod de preparare:

Ceapa verde de toacă cât mai mărunt posibil și se bagă la rece. Cuptorul se preîncălzește la 200° C.

Într-un castron, amestecăm bine somonul, sosul de chilli și ceapa verde.

Fileurile de somon se așează în tavă, pe hârtia de copt. Uniformizăm bine sosul de chilli pe fileuri și coacem timp de maxim 15 minute.

După acest timp, somonul este gătit, dar încă își păstrează consistența delicată.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză - oceanfish

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză. Sandwich-ul este soluția salvatoare când ai poftă de o gustare rapidă sau dacă ne este foame și nu avem timp sau chef să gătim.

Ingrediente – Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză

  • 300 g somon afumat;
  • 150 g cremă de brânză cu verdețuri;
  • 1 ceapă roșie;
  • unt;
  • salată verde;
  • mărar.

Dacă vrem să ne facem singuri crema de brânză cu verdețuri, pentru a avea o aromă mai pătrunzătoare, putem cumpăra o cremă de brânză simplă la care adăugăm mărarul fin tocat. După gust, putem adăuga și puțină sare.

Frunzele de salată verde se vor spăla bine, bine, și se șterg cu un șervețel. Ceapa roșie se taie în rondele subțiri.

Chiflelele (dacă găsim să cumpărăm chifle făcute la vatră ar fi minunat) se vor tăia în jumătați, se ung cu unt, în interior, se așază salata verde, somonul afumat, ceapa roșie și crema de brânză.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de somon la grătar

File de somon la grătar

File de somon la grătar. Astăzi, vorbim despre prepararea fileului de somon la grătar. Somonul este unul dintre cei mai sănătoși pești pe care îi putem consuma. Gătit la grătar, tigaie, cuptor sau afumat sub formă de file, acest aliment nu poate să ne dezamăgească niciodată.

În funcție de felul în care este gătit, somonul ne poate oferi cât mai multe proprietăți nutritive sau chiar i le putem distruge aproape complet. De exemplu, într-o tigaie, dacă este pus prea mult ulei, putem distruge toate proprietățile nutritive. Iar dacă gătim somonul la cuptor, trebuie să avem grijă la ce vas folosim, să nu riscăm uscarea preparatului. Gătitul somonului la grătar poate sta în felul următor.

Ingrediente – File de somon la grătar

  • 4 file de somon;
  • 2 lămâi;
  • 4 roșii;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • sar și piper după gust;
  • frunze de dafin;
  • rozmarin.

În timp ce încălzim grătarul, pregătim sosul special folosind ulei de măsline, suc de lămâie și condimentele. Pentru a face acest lucru, într-un bol se toarnă uleiul (5-6 linguri), se taie în două o lămâie pe care o stoarcem în bol, amestecând apoi în timp ce adăugăm sarea și piperul, 2 frunze de dafin și rozmarinul pe gustul fiecăruia. Amestecăm bine pentru 1 minut, continuu. Ulterior, lăsăm să se așeze până când grătarul este încins.

Luăm fiecare bucată de somon și o lăsăm la marinat pe fiecare parte, timp de două minute.

Punem somonul pe grătar aproximativ 4 minute, pe fiecare parte (în functie de temperatura grătarului 4-6 minute), până când acesta devine ușor rumenit.

Putem așeza lângă pește, pe farfurie, orice ne este poftă, mix legume, orez, roșii prăjite…

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Brunch. Somon afumat cu ou poșat

Brunch. Somon afumat cu ou poșat

Brunch. Somon afumat cu ou poșat. Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz. Acest cuvânt provine din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” (micul dejun) și „lunch” (masa de prânz).

Ingrediente – Brunch. Somon afumat cu ou poșat

  • felii de pâine din făină integrală;
  • cremă de branză cu ierburi și usturoi;
  • ouă bio;
  • lămâie;
  • capere conservate;
  • sparanghel;
  • roșii cherry;
  • somon afumat OceanFish;
  • 1/2 avocado copt;
  • cimbru;
  • ulei de măsline;
  • sare/piper după gust.

Mod de preparare

Începem cu sparanghelul. Acesta îl presărăm cu sare și piper, se gătește pe un grill fierbinte, timp de câteva minute, până când devine fraged.

Se ia de pe foc și se stropește cu sucul de la o lămâie, scuturând grill-ul, până cand sparanghelul devine lucios. Gata, acum se așează pe o farfurie întinsă.

Imediat, după, se așează o bucată mare de folie alimentară într-un vas ramekin astfel încât baza și pereții să fie acoperiți de folie și să rămână mare parte și în exterior. Se unge această folie cu ulei de măsline și se presară sare, piper și frunzulițe de cimbru, după gust.

Oul se sparge în interior, se adună marginile foliei spre interior și se leagă, avand grijă ca oul să fie complet acoperit de folie.

Se fierbe oul in folie, în apă fierbinte, dar nu clocotind, 6 minute, dacă oul este rece sau 5 minute, dacă oul este la temperatura camerei.

Se taie folia și se indeparteaza oul cu grijă, ulterior se așează pe felia de pâine unsă cu cremă de brânză și pe care a fost așeazat somonul afumat și se presară cu capere.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Medalion de somon norvegian la tigaie

Medalion de somon norvegian la tigaie

Într-o tigaie de teflon se va pune untul la încălzit, apoi adaugate medalioanele de somon norvegian OceanFish la gătit, 5-8 minute pe fiecare parte.

Între timp, într-un bol, se va face un amestec ( dressing ) din: zeamă de lamaie, mierea de albine topită, ghimbir. Ghimbirul se curăță de coajă cu ajutorul unei linguri, apoi se rade pe răzătoarea mică.

Cățeii de usturoi tăiați mărunt, sare și piper după gust.

Amestecul (dressingul)  obținut se va turna peste medalioanele de somon, lăsând a se găti în continuare înca 10 minute.

Avem grijă să punem, din când în când, din sosul format în tigaie peste medalioanele de somon, în timpul gătitului.

Medalionul de somon norvegian la tigaie se va servi ca atare cu sosul format, decorat cu pătrunjel proaspăt tocat fin sau cu felii de lamaie.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci OceanFish / Ocean Fish / OceanFish.ro

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci. Pentru un plus de rafinament printre aperitivele festive, rulourile cu somon sunt soluția perfectă. Ușor de făcut, rapide de preparat, cu siguranță le vom găsi loc la o masă de sărbătoare.

Ingrediente – Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci

1 lingura fulgi de migdale;

1 bucată ceapă verde;

250 g branza de vaci

220 g somon afumat OceanFish

Mod de preparare

Somonul se așază pe folie transparentă, iar în centru se pune brânză de vaci. Se rulează. Se pune la frigider 2 ore și când e gata de servit se taie în rulouri mai mici și se presară ceapa verde tocată pe deasupra, alături de fulgi de migdale.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!