OceanFish

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor
TIMP DE GĂTIT: 35 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Medalion de somon la cuptor. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate. Astăzi, vorbim despre prepararea medalionului de somon la cuptor.

Ingrediente – Medalion de somon la cuptor

  • 3-4 medalioane de somon;
  • sare de mare grunjoasă;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • roșii cherry;
  • lămâie;
  • iaurt grecesc;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm bine bucățile de somon, le uscăm cu prosoape de hârtie și apoi le frecăm cu sare de mare, puțin piper și ulei de măsline.

Așezăm medalioanele de somon într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent, iar printre acestea putem pune roșiile cherry. În mijlocul acestora punem o căpățână de usturoi, întreagă, necurățată. Înlăturăm doar primele foi și mustățile, avem grijă să nu fie murdară cu urme de pământ. Stoarcem jumătate de lămâie peste acestea.

Acoperim totul cu folie de aluminiu și băgăm tava la cuptorul preîncins timp de 30 de minute.

După aceste 30 de minute în care s-a întâmplat magia în cuptor, luăm usturoiul din tavă, roșiile cherry coapte și le dăm prin blender. Adăugăm 2-3 linguri de iaurt grecesc și astfel, avem ca rezultat, un sos minunat pe care să-l servim lângă medalionul de somon.

Data viitoare, când mai preparăm somon, recomandăm și rețetele următoare, precum fileul de somon glazurat cu sos de chilli, file de somon la grătar sau medalion la tigaie.

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic