OceanFish

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
TIMP DE GĂTIT: 15 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu? Icrele de somon (caviar roșu) sunt ouăle de somon recoltate nefertilizate de la diferite varietăți ale acestei specii de pește.

În general, icrele sunt o sursă foarte bună de nutrienți. Bogate în seleniu, acid folic, fosfor, Vit. A, D și B12, dar și bogate în colină și antioxidanți precum luteina și zeaxantină.  Acești antioxidanți susțin sănătatea ochilor. Colina ajută la susținerea sănătății ficatului și nervilor.

Pe lângă toate informațiile nutriționale de mai sus, icrele de somon sunt cunoscute ca fiind un ajutor în plus pentru sănătatea inimii, pentru vedere și pentru sănătatea oaselor.

Cum se consumă?

Tradițional, icrele de pește, dar mai ales icrele de somon, în general sunt folosite ca garnitură în delicatesele japoneze, dar în epoca modernă și în alte alimente regionale au rol de:

  • garnitură pentru rulourile de sushi;
  • garnitură pentru clătite subțiri din hrișcă (acoperite cu unt și icre de somon);
  • aperitive (așezate peste felii de pâine integrală, biscuiți și salate mici).

Pentru a vă bucura de gustul lor incredibil, icrele de somon se savurează în cantități mici.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon