OceanFish

Somon teriyaki la tigaie

Somon teriyaki la tigaie
TIMP DE GĂTIT: 60 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Ingrediente – Somon teriyaki la tigaie

  • 800 g de file de somon
  • 2 linguri de sos de soia fără zahăr
  • 2 lingurițe de stevia
  • 1 fir de citronelă
  • 4 frunze de limetă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță somonul, îndepărtând solzii, dar păstrând pielea. Se scot toate oasele și se taie fileul în 4 bucățele egale. Se spală și se șterg bucățile cu prosoape de hârtie.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, se lasă la încins și apoi frigem somonul. Peștele se pune în tigaie întâi pe partea cu pielea, care trebuie să devină rumenă și crocantă, după 4-5 minute, intorcându-se pe cealaltă parte cu mare grijă pentru a nu rupe bucata de pește.

Se păstrează somonul cald, în timp ce se prepară sosul. În tigaia în care s-a fript somonul, se pun stevia, firul de citronelă tocat fin, frunzele de limetă și sosul de soia fără zahăr. Se amestecă bine și se lasă sosul 2-3 minute să se reducă, având în vedere să nu-l lăsăm să se lipească.

Montăm somonul cald pe farfurii. Se potrivește cu sare și piper și se toarnă deasupra sosul. Se servește imediat, cald.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic