Păstrăv la grătar. Ocean Fish

Păstrăv la grătar

Pește la grătar. Ce preparat din carne poate să fie mai sănătos de atât. Toți nutriționiștii și medicii diabetologi ne recomandă cel puțin o dată-n viață să consumăm carne de pește și preparate la grătar. Dacă combinăm acest două elemente, vorbim despre sănătate curată. Dacă alegem și un pește precum Păstrăvul, ce rost mai au cuvintele…

Păstrăvul la grătar merge perfect alături de o mămăliguță caldă și cu puțin mujdei de usturoi.

Ingrediente – Păstrăv la grătar

  • 4 păstrăvi;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Ne asigurăm că am făcut „demersurile” necesare pentru ca grătarul să se încingă bine de tot și îl ungem bine. Peștele, chiar dacă este deja gata curățat, ne asigurăm de asta și îl curățăm și spălăm insistent. Eliminăm apa și uscăm peștii cu prosoape de hârtie, ulterior crestându-l de 3-4 ori pe fiecare parte, ținând cuțitul pe diagonală, nu în adâncime.

Ungem păstrăvii cu puțin ulei de măsline și condimentăm, după gust, cu sare și piper. Putem alege să folosim și condimente pentru pește.

Se pune peștele pe grătar timp de 10-12 minute pă fiecare parte. Timpul poate să difere în funcție de mărimea peștelui. Noi ne raportăm la mărimea medie.

Data următoare, când ne mai intersectăm, recomandăm să te inspiri din următoarele două rețete și să încerci păstrăvul la tigaie sau fileurile de păstrăv preparate la cuptor.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Păstrăv la tigaie - OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Păstrăv la tigaie

Păstrăvul este un pește care se poate folosi la mai multe feluri principale de mâncare sau singular.

Astăzi, detaliem modul de preparare pentru păstrăv la tigaie, acesta se poate servi cu cartofi noi în stil rustic.

Ingrediente Păstrăv la tigaie

Se spală bine păstrăvii OceanFish, gata eviscerați, se șterg bine cu șervețele de hârtie. După, se amestecă făina cu boia pe o farfurie întinsă. În timpul acesta, se stropesc păstrăvii cu suc de lămâie peste tot, inclusiv în interior. Se presară apoi cu sare, piper negru și chili dacă doriți, inclusiv în interior. Se tăvălesc prin făină, să fie bine acoperiți, dar cu mare atenție, excesul de făină trebuie îndepărtat.

Într-o tigaie cât mai mare, o tigaie specială pentru pește dacă este posibil, se incinge uleiul și jumătate de unt. Se pun păstrăvii în tigaie și se dă focul la nicelul mic.

Păstrăvii se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte.

Se scot peștii pe o farfurie, atenție, încălzită (farfuria se ține la cuptor pentru a fi caldă atunci când avem nevoie de ea). Presărăm pătrunjel proaspăt-tocat peste pești.

Se servesc imediat.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

File de păstrăv la cuptor pe pat de legume

Păstrăvul la cuptor, îmbăiat în sos fin din unt, lămâie, usturoi şi ierburi aromate, gătit pe un pat din legumele preferate este absolut delicios!

Carnea fragedă şi suculentă se desface uşor în bucăţi, iar sosul cu care se unge peştele dă mâncării o aromă plăcută, dar nu atât de proeminentă încât să altereze gustul delicat al acestuia.

Ingrediente file de păstrăv la cuptor pe pat de legume

File de Păstrav fresh de la OceanFish

4 linguri unt,

1 ceapă mică tocată mărunt (opţional),

2 căţei de usturoi,

câteva fire de verdeaţă: mărar proaspăt, pătrunjel, sau alte ierburi aromate după preferinţă,

sare şi piper negru măcinat,

coaja rasă şi sucul proaspăt stors de la ½ lămâie

Patul de legume:

1 kg cartofi,

o ceapă,

1 ardei capia,

1 morcov,

100 g ciuperci,

sare şi piper după preferinţă,

putin ulei pentru stropit legumele

Mod de preparare file de păstrăv la cuptor pe pat de legume

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 C. Se pregăteşte o tavă mare de aragaz, pe fundul căreia se pune hârtie de copt, pentru a evita prinderea sau arderea legumelor.

Legumele se aranjează în tavă, se condimentează cu sare şi piper, după care se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, pregătim Păstrăvul file OceanFish, condimentăm cu sare şi piper şi-l lăsăm deoparte.

Separat într-o tigaie sau o cratiţă mică, se prepară sosul de unt pentru uns peştele: se topeşte untul apoi se adaugă ceapa tăiată fin şi se găteşte la foc mediu câteva minute, până când se înmoaie.

Se pune apoi usturoiul mărunţit sau dat prin presă şi se amestecă în continuare pentru încă un minut, după care se ia de pe foc. Se adaugă coaja rasă şi sucul de la o jumătate de lămâie, precum şi jumătate din ierburile aromate (mărunţite fin în prealabil). Se amestecă sosul şi se lasă deoparte să se răcească uşor.

Tava cu legume se scoate din cuptor, după care bucăţile de peşte se aşează peste legume.

Peştele se unge pe ambele părţi cu sosul preparat folosind o pensulă de bucătărie, iar pe lângă fileuri se pun câteva felii de lămâie.

Tava se dă din nou la cuptor cam 15-18 minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de peste. Cea mai bună metodă de a verifica dacă peştele este gata, este să se înţepe uşor folosind o furculiţă. Dacă carnea se desprinde uşor, peştele este gata.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!