OceanFish

Păstrăv la grătar

Păstrăv la grătar. Ocean Fish
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Pește la grătar. Ce preparat din carne poate să fie mai sănătos de atât. Toți nutriționiștii și medicii diabetologi ne recomandă cel puțin o dată-n viață să consumăm carne de pește și preparate la grătar. Dacă combinăm acest două elemente, vorbim despre sănătate curată. Dacă alegem și un pește precum Păstrăvul, ce rost mai au cuvintele…

Păstrăvul la grătar merge perfect alături de o mămăliguță caldă și cu puțin mujdei de usturoi.

Ingrediente – Păstrăv la grătar

  • 4 păstrăvi;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Ne asigurăm că am făcut „demersurile” necesare pentru ca grătarul să se încingă bine de tot și îl ungem bine. Peștele, chiar dacă este deja gata curățat, ne asigurăm de asta și îl curățăm și spălăm insistent. Eliminăm apa și uscăm peștii cu prosoape de hârtie, ulterior crestându-l de 3-4 ori pe fiecare parte, ținând cuțitul pe diagonală, nu în adâncime.

Ungem păstrăvii cu puțin ulei de măsline și condimentăm, după gust, cu sare și piper. Putem alege să folosim și condimente pentru pește.

Se pune peștele pe grătar timp de 10-12 minute pă fiecare parte. Timpul poate să difere în funcție de mărimea peștelui. Noi ne raportăm la mărimea medie.

Data următoare, când ne mai intersectăm, recomandăm să te inspiri din următoarele două rețete și să încerci păstrăvul la tigaie sau fileurile de păstrăv preparate la cuptor.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic