OceanFish

Dorada la tigaie

Dorada la tigaie. OceanFish
TIMP DE GĂTIT:
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Dorada la tigaie. Dorada pregătită la tigaie este delicioasă și foarte simplu de preparat, mai ales dacă urmăm câteva etape simple. Pașii necesari pentru ca preparatul nostru să ne rămână în memorie, cu dorința de a repeta, oricând, experiența sunt următorii.

Ingrediente – Dorada la tigaie

  • 2 x Dorada eviscerată OceanFish;
  • cimbru proaspăt/uscat sau rozmarin, frunze de busuioc;
  • ulei pentru prăjit;
  • 1 lămâie;
  • frunze de pătrunjel;
  • semințe de dovleac și floarea soarelui – opțional;
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit.

Mod de preparare

Dorada se curăță și se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează foarte ușor pielea peștelui pe ambele părți (nu foarte adânc). Condimentează cu sare și piper după gust. Asezonează cavitatea abdominală a peștelui cu plantele preferate. Cimbru uscat sau proaspăt, frunze de busuioc, rozmarin, ce preferințe aveți în materie de condimente. După preferințe, se poate adăuga și puțin usturoi.

În timpul acesta, se încinge bine o tigaie de teflon (dacă există posibilitatea, o tigaie specială pentru pește). se adaugă uleiul (1-2 linguri, se unge bine tigaia), se adaugă peștele și se prăjește 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Ulterior, peștele se scoate pe o farfurie sau platou special și se lasă la odihnă 5 minuțele.

Dorada se propune spre servire pe un platou cald, se asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și diferite semințe rumenite ușor. Asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și semințe rumenite ușor. Să nu uităm și de legumele preferate lângă, și astfel, avem o cină gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon