Saramura de Crap

Saramură de Crap

Saramura de Crap este o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru iubitorii de peste. Aceasta mancare este usor de preparat si ofera o experienta culinara delicioasa, cu arome mediteraneene si un gust intens de peste proaspat. Reteta poate fi personalizata dupa gusturile si dorintele fiecaruia.

In plus, saramura de file de Crap este o optiune sanatoasa, bogata in proteine si saraca in grasimi, ceea ce o face perfecta pentru cei care isi doresc sa tina o dieta echilibrata. Va prezentam mai jos o varianta de reteta.

Ingrediente – Saramura de Crap

  • 4-6 fileuri de Crap
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de otet de vin rosu
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 ceapa rosie 2-3 ardei iuti
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se curata fileurile de crap de solzi si se spala bine sub jet de apa rece. Se taie apoi in bucati potrivite si se pun intr-un bol. Se adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sare grunjoasa, boabele de piper negru si usturoiul tocat fin. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Se adauga apoi patrunjelul tocat si se amesteca din nou. Se taie ceapa rosie si ardeii iuti in bucati potrivite si se adauga peste fileurile de crap.

Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Se acopera bolul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se lasa la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore.

Dupa ce au marinat suficient, se scot fileurile din bol si se pun pe gratarul incins. Se lasa sa se gateasca timp de aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii si fragede.

In timp ce se gatesc fileurile, se pune intr-un bol separat putina apa si se adauga boiaua dulce. Se amesteca bine pana cand se formeaza o pasta omogena. Cand fileurile de crap sunt gata, se scot de pe gratar si se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga pasta de boia si se amesteca bine pana cand toate bucatile sunt acoperite uniform.

Saramura de file de Crap se serveste calda, alaturi de felii de lamaie si garnituri proaspete, precum salata verde sau legume la gratar.

Pofta buna!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

File de crap la cuptor

File de crap la cuptor

File de somon, șalău, cod, merluciu, crap… fiecare alegere este bazată pe gusturile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie. Astăzi, vorbim despre fileul de crap.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul. Pentru un preparat excepțional de file de crap la cuptor avem nevoie de următoarele.

Ingrediente – File de crap la cuptor

  • 2-3 fileuri de crap;
  • 100 g măsline;
  • 250 g roșii cherry;
  • 2 căței de usturoi;
  • 250 ml apă;
  • 1 frunză de dafin;
  • ceapă roșie;
  • condimente pentru pește;
  • 1/2 lingurișă de sare;
  • 1/2 linguriță piper.

Mod de preparare:

În prima fază, luăm fileul de crap, îl spălăm insistent de bine și îl crestăm pe exterior din 3 în 3 centrimetri. Frecăm fileul de crap cu piper și cu condimente pentru pește. Așezăm fileul într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent împreună cu măslinele, roșiile tocate, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată mărunt, apa, frunza de dafin și sare după gust.

În a doua fază, așezăm fileul de crap la copt în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, la 200°C. La jumătatea timpului de coacere, decorăm peștele cu jumătăți de roșii cherry și îl lăsăm până la finalul celor 25 de minute.

Pe viitor, recomandăm și frigăruile de pește. Pentru un strop de inspirație, următoarea rețetă de frigărui de crap este excepțională.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Frigărui de crap.

Frigărui de crap

Frigărui de crap. Frigăruile de pește prind avans în România, o dată cu dorința noastră de a consuma alimente cât mai sănătoase. Frigăruile de pește se pot prepara având în vedere mai multe feluri de file. File de somon, șalău, cod, merluciu… fiecare alegere este bazată pe gusurile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul.

Ingrediente – Frigărui de crap

  • 3 fileuri de crap;
  • 1-2 linguri cu sos de soia;
  • 1-2 linguri cu zeamă de lămâie;
  • piper în patru culori.

Primul pas pe care îl avem de făcut este să luăm fileurile de crap și să le tăiem în cuburi potrivite. După ce le așezăm într-un castron adânc, macinăm piper deasupra, turnăm zeama de lămâie şi sosul de soia, apoi lăsăm la rece, acoperit, aproximativ o oră.

După ce a stat la marinat, îl scurgem bine şi înșirăm peştele pe beţele de frigăruie (dacă bețele sunt din lemn, le ţinem, în prealabil, în apă).

Punem frigaruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei sau frecat cu ceapă. Frigăruile se lasă 2-3 minute pe fiecare parte și întoarcem cu grijă. Atenție, dacă grătarul nu este încins bine și uns bine, peștele se lipește și există riscul dezintegrării bucăților de file în procesul de dezlipire. Folosim o spatulă în momentul întoarcerii.

Pentru garnitură, putem să feliem legumele preferate cât mai subţiri și să le stropim cu zeamă de lămâie. Punem garnitura pe un platou şi așezăm deasupra frîgăruile fierbinţi.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!