OceanFish

Anghilă la cuptor cu orez

Anghilă la cuptor cu orez
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Anghilă la cuptor cu orez. Anghila este un pește cu un conținut caloric comparabil cu porcul. Numai că, spre deosebire de acesta, anghila este bogată în grăsimi polinesaturate care nu dăunează corpului nostru. Având carnea foarte moale, apreciată de Chefii bucătari, este prezentată ca fiind o delicatesă.

În urmă cu două secole, nimeni nu putea înțelege dacă anghila era un pește sau un șarpe. Astăzi, putem spune cu încredere că anghila, deși exterior este foarte asemănătoare cu o reptilă, nu are nimic de-a face cu ea.

Ingrediente – Anghilă la cuptor cu orez

  • Anghilă;
  • lămâie;
  • 1 linguriță boia dulce;
  • 1 linguriță turmenic;
  • sare;
  • piper;
  • ulei;
  • ierburi aromatice.

Metodă de preparare:

Dacă avem Anghilă proaspătă, trebuie să avem puțină răbdare și pricepere pentru a o curăța bine și să-i tăiem așa zisa carcasă. Recomandăm urmărirea anumitor videoclipuri de pe internet care ne învață acest proces. Sau… putem alege Anghila prăjită și congelată de la OceanFish, pe care doar o încălzim și o adăugăm lângă orice avem poftă.

Bucătarii japonezi nu cumpără anghilă proaspătă, fiind anevoios procesul de curățare. Timpul e salvat cu aceste anghile file gata prăjite.

În paralel, punem orezul la fiert, recomandăm orez brun sau integral.

Frecăm anghila cu sosul de lămâie și condimentele mai sus amintite și se mai baga la cuptor, la 200°C, timp de 15 minute, ulterior asezând-o pe un pat de orez.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish
Creveți în crustă crocantă
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu