Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză - oceanfish

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză

Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză. Sandwich-ul este soluția salvatoare când ai poftă de o gustare rapidă sau dacă ne este foame și nu avem timp sau chef să gătim.

Ingrediente – Sandwich cu somon afumat și cremă de brânză

  • 300 g somon afumat;
  • 150 g cremă de brânză cu verdețuri;
  • 1 ceapă roșie;
  • unt;
  • salată verde;
  • mărar.

Dacă vrem să ne facem singuri crema de brânză cu verdețuri, pentru a avea o aromă mai pătrunzătoare, putem cumpăra o cremă de brânză simplă la care adăugăm mărarul fin tocat. După gust, putem adăuga și puțină sare.

Frunzele de salată verde se vor spăla bine, bine, și se șterg cu un șervețel. Ceapa roșie se taie în rondele subțiri.

Chiflelele (dacă găsim să cumpărăm chifle făcute la vatră ar fi minunat) se vor tăia în jumătați, se ung cu unt, în interior, se așază salata verde, somonul afumat, ceapa roșie și crema de brânză.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Inele calamar în sos de roșii - OceanFish

Inele calamar în sos de roșii

Inele calamar în sos de roșii. Printre noi, sunt persoane care savurează peștele și fructele de mare cu gândul la o vacanță relaxantă pe meleagurile grecești. Pentru aceste persoane avem o rețetă gustoasă și rapidă cu iz de concediu. Rețeta se poate prepara oricând, potrivită pentru o cină sau un prânz delicios și copios.

Această rețetă de calamar în sos de roșii este perfectă pentru toți iubitorii de pește.

Ingrediente – Inele calamar în sos de roșii

  • 700 g inele de calamar;
  • o conservă mare de roșii în bulion;
  • 3 linguri ulei;
  • condimente praf ghimbir;
  • chimen;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 foi dafin;
  • cimbru;
  • 100 ml apă;
  • sare și piper după gust;
  • o legatură pătrunjel.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se pun calamarii, se amestecă puțin pentru uniformizare și se pune capacul, lasând tigaia la foc mediu până când apa pe care o vor lăsa calamarii scade. După ce „sosul” lăsat de calamari a scăzut, scoatem inelele și în aceeași tigaie se pun bulionul și restul ingredientelor.

Totul se lasă la foc mediu, cu capacul pus, până când ajunge la punctul de fierbere, după care se adaugă înapoi inelele de calamar. Se mai lasă la fiert aproximativ 15 minute, se scot și se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt, deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

rețetă Merluciu la cuptor - OceanFish - Ocean Fish - oceanfish.ro

Merluciu la cuptor

Merluciu la cuptor. Merluciul are carnea albă cu o textură foarte fină, delicată şi cu o aromă uşoară. Acest pește iese perfect dacă este preparat prin prăjire deoarece are nevoie de foarte puțină grăsime. Merluciul poate să fie gătit în foarte multe variante: la grătar, la grill, la cuptor, sub formă de saramură, marinat sau chiar și la tigaie. În continuare, vă prezentăm o variantă ușoară, la cuptor, rapidă, perfectă pentru momentele în care nu avem suficient timp la dispoziție.

Ingrediente – Merluciu la cuptor

  • Peşte merluciu;
  • 1/2 ardei verde sau roşu tăiat în felii;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce;
  • 1/2 linguriţă de sare;
  • 1/2 linguriţă de piper;
  • mărar proaspăt;
  • ardei uite (dacă se dorește);
  • lămâie ( dacă se dorește).

Mod de preparare

Se ia peștele, se curăță și se spală bine cu apă rece, apoi se şterge cu un şerveţel de hârtie, pentru a absorbi apa.

Punem peştele într-o tavă de copt, după care presărăm sare, piper, paprika şi ulei pe ambele părţi. Dacă avem poftă de un peşte puțin picant, se pot adăuga şi câteva rondele de ardei iute.

Printre bucăţile de pește punem feliile de ardei şi căţeii de usturoi cu coajă cu tot, fără să uităm și de crenguțele de mărar proaspăt.

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade. Băgăm tava la cuptor pentru 30 de minute. Dacă dorim o crustă crocantă pe deasupra, după aceste 30 de minute putem să pornim doar rezistența superioară a cuptorului timp de 2 până la 3 minute. Se scoate din cuptor şi se stropeşte cu suc de lămâie (opțional).

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Spaghetti alle Vongole - OceanFish / Oceanfish.ro / Ocean Fish

„Spaghetti alle Vongole”

„Spaghetti alle Vongole”. Găsiți termen de comparație pentru o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Noi, nu am reușit! „Spaghetti alle Vongole” sunt o combinație de spaghete (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu puțin vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi.

Dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare, această rețetă, simplă și rapidă, oferă un rezultat extrem de gustos.

Ingrediente – „Spaghetti alle Vongole”

  • 1 kg Vongole albe;
  • pătrunjel;
  • 4 căței de usturoi;
  • roșii cherry;
  • un pahar de vin alb;
  • spaghetti;
  • sare și piper, după gust;
  • ulei de măsline;
  • 1 ardei iute uscat.

Mod de preparare

Punem un vas cu apă și sare la fiert. Când începe apa să fiarbă, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet (8 minute pentru al dente).

În paralel, punem o tigaie pe foc în care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, cu tot cu cozi, și cățeii de usturoi. Punem câteva linguri de ulei de măsline peste usturoi și pătrunjel, adăugând și roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat mărunt. Călim câteva minute, după care adăugăm scoicile și vinul.

Amestecăm totul și punem capacul, așteptând 3-4 minute pentru ca scoicile să se deschidă.

Scurgem pastele de apă și le adăugăm peste sosul din tigaie, le amestecăm bine și putem să mai punem puțin pătrunjel tocat.

Mai stropim cu puțin ulei de măsline și sunt gata de servit.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de șalău la cuptor

File de șalău la cuptor

File de șalău la cuptor. În momentul în care dorim să preparăm un pește cu puține oase și carne albă, putem să alegem șalăul. Aroma acestui pește se îmbină foarte bine cu legumele. O cină formată dintr-un preparat cu șalău la cuptor și garnitură de legume, alături de un pahar de vin alb, demisec, poate să fie o cină memorabilă.

Ingrediente – File de șalău la cuptor

  • file de șalău;
  • 1 buc. ardei gras;
  • 50 gr măsline negre;
  • 1 ardei;
  • 1 dovlecel;
  • 1 vârf de cuțit cu sare;
  • 1 vârf de cuțit cu piper;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 100 ml vin alb;
  • 1 lămâie;
  • 100 ml apă.

În primul rând, ne ocupăm de fileul de șalău. Îl spălăm bine, îl curățăm de eventualele pielițe și imperfecțiuni. Ulterior, porționăm fileul în dimensiunile pe care ni le dorim și îl adăugăm într-un bol cu un vârf de cuțit de sare. Până terminăm cu pregătitul legumelor, ținem fileul în sare.

Cuptorul se preîncălzește la 180°C și ungem tava cu ulei de măsline.

Tăiem legumele cât mai simetrice posibil, felii, fâșii subțiri și cubulețe, toate acestea pentru un aspect plăcut. Nu uităm măslinele negre. Adăugăm măslinele peste legume, punem sarea, piperul și vinul alb, amestecând totul cu delicatețe.

Deasupra legumelor se așează fileul de șalău. După anumite preferințe și pentru o pătrundere cât mai bună, dar și pentru apariția unei cruste delicioase, șalăul poate fi tăiat în bucăți mai mici.

La final, adăugăm jumătate din zeama de la o lămâie și 100 ml apă.

Acoperim cu folie de aluminiu și introducem la cuptor aproximativ 1 oră. Pentru servire, pregătim și cealaltă jumătate din zeama de lămâie.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Frigărui de crap.

Frigărui de crap

Frigărui de crap. Frigăruile de pește prind avans în România, o dată cu dorința noastră de a consuma alimente cât mai sănătoase. Frigăruile de pește se pot prepara având în vedere mai multe feluri de file. File de somon, șalău, cod, merluciu… fiecare alegere este bazată pe gusurile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul.

Ingrediente – Frigărui de crap

  • 3 fileuri de crap;
  • 1-2 linguri cu sos de soia;
  • 1-2 linguri cu zeamă de lămâie;
  • piper în patru culori.

Primul pas pe care îl avem de făcut este să luăm fileurile de crap și să le tăiem în cuburi potrivite. După ce le așezăm într-un castron adânc, macinăm piper deasupra, turnăm zeama de lămâie şi sosul de soia, apoi lăsăm la rece, acoperit, aproximativ o oră.

După ce a stat la marinat, îl scurgem bine şi înșirăm peştele pe beţele de frigăruie (dacă bețele sunt din lemn, le ţinem, în prealabil, în apă).

Punem frigaruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei sau frecat cu ceapă. Frigăruile se lasă 2-3 minute pe fiecare parte și întoarcem cu grijă. Atenție, dacă grătarul nu este încins bine și uns bine, peștele se lipește și există riscul dezintegrării bucăților de file în procesul de dezlipire. Folosim o spatulă în momentul întoarcerii.

Pentru garnitură, putem să feliem legumele preferate cât mai subţiri și să le stropim cu zeamă de lămâie. Punem garnitura pe un platou şi așezăm deasupra frîgăruile fierbinţi.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de somon la grătar

File de somon la grătar

File de somon la grătar. Astăzi, vorbim despre prepararea fileului de somon la grătar. Somonul este unul dintre cei mai sănătoși pești pe care îi putem consuma. Gătit la grătar, tigaie, cuptor sau afumat sub formă de file, acest aliment nu poate să ne dezamăgească niciodată.

În funcție de felul în care este gătit, somonul ne poate oferi cât mai multe proprietăți nutritive sau chiar i le putem distruge aproape complet. De exemplu, într-o tigaie, dacă este pus prea mult ulei, putem distruge toate proprietățile nutritive. Iar dacă gătim somonul la cuptor, trebuie să avem grijă la ce vas folosim, să nu riscăm uscarea preparatului. Gătitul somonului la grătar poate sta în felul următor.

Ingrediente – File de somon la grătar

  • 4 file de somon;
  • 2 lămâi;
  • 4 roșii;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • sar și piper după gust;
  • frunze de dafin;
  • rozmarin.

În timp ce încălzim grătarul, pregătim sosul special folosind ulei de măsline, suc de lămâie și condimentele. Pentru a face acest lucru, într-un bol se toarnă uleiul (5-6 linguri), se taie în două o lămâie pe care o stoarcem în bol, amestecând apoi în timp ce adăugăm sarea și piperul, 2 frunze de dafin și rozmarinul pe gustul fiecăruia. Amestecăm bine pentru 1 minut, continuu. Ulterior, lăsăm să se așeze până când grătarul este încins.

Luăm fiecare bucată de somon și o lăsăm la marinat pe fiecare parte, timp de două minute.

Punem somonul pe grătar aproximativ 4 minute, pe fiecare parte (în functie de temperatura grătarului 4-6 minute), până când acesta devine ușor rumenit.

Putem așeza lângă pește, pe farfurie, orice ne este poftă, mix legume, orez, roșii prăjite…

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Dorada la tigaie. OceanFish

Dorada la tigaie

Dorada la tigaie. Dorada pregătită la tigaie este delicioasă și foarte simplu de preparat, mai ales dacă urmăm câteva etape simple. Pașii necesari pentru ca preparatul nostru să ne rămână în memorie, cu dorința de a repeta, oricând, experiența sunt următorii.

Ingrediente – Dorada la tigaie

  • 2 x Dorada eviscerată OceanFish;
  • cimbru proaspăt/uscat sau rozmarin, frunze de busuioc;
  • ulei pentru prăjit;
  • 1 lămâie;
  • frunze de pătrunjel;
  • semințe de dovleac și floarea soarelui – opțional;
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit.

Mod de preparare

Dorada se curăță și se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează foarte ușor pielea peștelui pe ambele părți (nu foarte adânc). Condimentează cu sare și piper după gust. Asezonează cavitatea abdominală a peștelui cu plantele preferate. Cimbru uscat sau proaspăt, frunze de busuioc, rozmarin, ce preferințe aveți în materie de condimente. După preferințe, se poate adăuga și puțin usturoi.

În timpul acesta, se încinge bine o tigaie de teflon (dacă există posibilitatea, o tigaie specială pentru pește). se adaugă uleiul (1-2 linguri, se unge bine tigaia), se adaugă peștele și se prăjește 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Ulterior, peștele se scoate pe o farfurie sau platou special și se lasă la odihnă 5 minuțele.

Dorada se propune spre servire pe un platou cald, se asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și diferite semințe rumenite ușor. Asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și semințe rumenite ușor. Să nu uităm și de legumele preferate lângă, și astfel, avem o cină gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Cum se mănâncă corect Sushi?

Cum se mănâncă corect Sushi?

Cum se mănâncă corect Sushi?

Sushi-ul poate fi o experiență culinară minunată! Dacă știi cum se mănâncă corect sushi, vei savura din plin deliciile bucătăriei japoneze. Mai jos, expunem câteva ponturi pentru consumul corect de Sushi.

Din fericire, nu există o ordine strictă sau restricții cu privire la ce tip de sushi se mănâncă mai întâi. Sashimi-ul (feliile de pește crud) este mâncat, de obicei, cu bețișoarele, dar modalitatea tradițională de mânca sushi (servite pe orez) este cu mâna, apucând cu degetul mare și degetul mijlociu. Dacă iei preparatele cu degetele o să simți textura și te ajută să păstrezi și forma lor, în loc să o deteriorezi cu bețișoare de lemn.

Cum se mănâncă corect sushi alături de sosuri

Sosul de soia este consumat cu prudență, dar aproape obligatoriu pentru o gustare cu Sushi. Sosul de soia este recomandat să se toarne, doar o cantitate mică, peste preparatul ales. Ulterior, daca este cazul, adăugăm mai mult sos. Irosirea sosului de soia este un subiect tabu în regulile nescrise ale mesei japoneze. Dacă pui prea mult sos de soia peste felurile de mâncare, nu mai poți distinge gustul unic al fiecărui ingredient.

Wasabi. Sfatul principal atunci când aducem în discuție Wasabi-ul este să nu-l adaugi din belșug. Chiar dacă a ajuns să fie o practică obișnuită în occident, adăugarea peste sushi a prea mult sos de wasabi, cunoscut și ca hrean japonez, nu este modalitatea potrivită pentru a te bucura de acest preparat.

Deobicei, bucătăria japoneză recomandă să stropești fiecare bucată de sushi cu foarte puțin sos wasabi pentru a pigmenta gustul diferitelor tipuri de pește. Cum? Pune sosul, ușor, pe pește cu ajutorul bețișoarelor.

Ghimbirul murat. Rolul ghimbirului murat este de a-ți curăța bolta palatină înainte de a mai lua o altă îmbucătură. Nu trebuie mâncat niciodată în același timp cu o bucată de sushi.

La final, vrem să vă spunem cel mai mare secret și cea mai importantă regulă a modului în care se consumă Sushi-ul OceanFish în mod corespunzător… Trebuie să te bucuri, cu adevărat, de fiecare bucată în parte.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți în sos de vin. OceanFish

Creveți în sos de vin

Creveți în sos de vin. Iubim creveții gătiți în toate felurile. Creveți să fie. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru creveți nedecorticați de această dată. Dacă nu doriți să munciți prea mult în procesul de consum, nu aveți răbdare sau nu vreți să vă murdăriți, puteți să alegeți să gătiți astfel si pe cei decorticați.

Ingrediente – Creveți în sos de vin

  • creveți OceanFish;
  • vin alb;
  • zeamă de lămâie;
  • 4-5 linguri de ulei măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare de mare;
  • chilli;

Mod de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și usturoiul și lăsăm cât să-și elibereze usturoiul aroma, dar fără să se rumenească. Spălăm bine creveții, îi punem pe șervețele absobante, apoi adăugăm creveții în tigaie. Îi lăsăm aproximativ 1 minute la foc mare.

Adăugăm vinul și zeama de lămâie și îi mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute.

După ce s-a evaporat tot alcoolul, iar sosul s-a îngroșat puțin, adăugăm sarea de mare și chilli, lasându-i încă 30 de secunde.

Creveții trebuie să fie fragezi și suculenți, dacă exagerați cu gătitul, aceștia vor deveni gumoși.

Pentru un aspect formidabil, creveții pot fi așezați separat de sos, pe masă, servindu-i cu pâine prăjită și caldă, dacă se poate.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele