OceanFish

Cum se mănâncă corect Sushi?

Cum se mănâncă corect Sushi?
TIMP DE GĂTIT:
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Cum se mănâncă corect Sushi?

Sushi-ul poate fi o experiență culinară minunată! Dacă știi cum se mănâncă corect sushi, vei savura din plin deliciile bucătăriei japoneze. Mai jos, expunem câteva ponturi pentru consumul corect de Sushi.

Din fericire, nu există o ordine strictă sau restricții cu privire la ce tip de sushi se mănâncă mai întâi. Sashimi-ul (feliile de pește crud) este mâncat, de obicei, cu bețișoarele, dar modalitatea tradițională de mânca sushi (servite pe orez) este cu mâna, apucând cu degetul mare și degetul mijlociu. Dacă iei preparatele cu degetele o să simți textura și te ajută să păstrezi și forma lor, în loc să o deteriorezi cu bețișoare de lemn.

Cum se mănâncă corect sushi alături de sosuri

Sosul de soia este consumat cu prudență, dar aproape obligatoriu pentru o gustare cu Sushi. Sosul de soia este recomandat să se toarne, doar o cantitate mică, peste preparatul ales. Ulterior, daca este cazul, adăugăm mai mult sos. Irosirea sosului de soia este un subiect tabu în regulile nescrise ale mesei japoneze. Dacă pui prea mult sos de soia peste felurile de mâncare, nu mai poți distinge gustul unic al fiecărui ingredient.

Wasabi. Sfatul principal atunci când aducem în discuție Wasabi-ul este să nu-l adaugi din belșug. Chiar dacă a ajuns să fie o practică obișnuită în occident, adăugarea peste sushi a prea mult sos de wasabi, cunoscut și ca hrean japonez, nu este modalitatea potrivită pentru a te bucura de acest preparat.

Deobicei, bucătăria japoneză recomandă să stropești fiecare bucată de sushi cu foarte puțin sos wasabi pentru a pigmenta gustul diferitelor tipuri de pește. Cum? Pune sosul, ușor, pe pește cu ajutorul bețișoarelor.

Ghimbirul murat. Rolul ghimbirului murat este de a-ți curăța bolta palatină înainte de a mai lua o altă îmbucătură. Nu trebuie mâncat niciodată în același timp cu o bucată de sushi.

La final, vrem să vă spunem cel mai mare secret și cea mai importantă regulă a modului în care se consumă Sushi-ul OceanFish în mod corespunzător… Trebuie să te bucuri, cu adevărat, de fiecare bucată în parte.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic