OceanFish

Inele calamar în sos de roșii

Inele calamar în sos de roșii - OceanFish
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Inele calamar în sos de roșii. Printre noi, sunt persoane care savurează peștele și fructele de mare cu gândul la o vacanță relaxantă pe meleagurile grecești. Pentru aceste persoane avem o rețetă gustoasă și rapidă cu iz de concediu. Rețeta se poate prepara oricând, potrivită pentru o cină sau un prânz delicios și copios.

Această rețetă de calamar în sos de roșii este perfectă pentru toți iubitorii de pește.

Ingrediente – Inele calamar în sos de roșii

  • 700 g inele de calamar;
  • o conservă mare de roșii în bulion;
  • 3 linguri ulei;
  • condimente praf ghimbir;
  • chimen;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 foi dafin;
  • cimbru;
  • 100 ml apă;
  • sare și piper după gust;
  • o legatură pătrunjel.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se pun calamarii, se amestecă puțin pentru uniformizare și se pune capacul, lasând tigaia la foc mediu până când apa pe care o vor lăsa calamarii scade. După ce „sosul” lăsat de calamari a scăzut, scoatem inelele și în aceeași tigaie se pun bulionul și restul ingredientelor.

Totul se lasă la foc mediu, cu capacul pus, până când ajunge la punctul de fierbere, după care se adaugă înapoi inelele de calamar. Se mai lasă la fiert aproximativ 15 minute, se scot și se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt, deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish
Creveți în crustă crocantă
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu