Merluciu cu sos de lămâie și cartofi aurii

Merluciu cu sos de lămâie și cartofi aurii

Merluciu cu sos de lămâie și cartofi aurii. Cu siguranță, merluciul face parte dintre cele mai versatile tipuri de pește, fiind delicios într-o varietate de preparate culinare.

Astăzi, prezentăm cum se poate găti un delicios merluciu cu sos de lămâie și cartofi aurii, un fel principal perfect pentru cină, care va impresiona cu siguranță orice invitat.

Ingrediente – Merluciu cu sos de lămâie și cartofi aurii

  • 4 bucăți de merluciu
  • 2 lămâi
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 cartofi aurii medii sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

Pentru sosul de lămâie:

  • 1/2 cană de supă de pește (puteți folosi și supă de legume sau apă)
  • 1/4 cană de vin alb
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Puneți feliile într-un bol cu apă rece și lăsați-le să se odihnească timp de 15-20 de minute. După aceea, clătiți și uscați feliile cu prosoape de hârtie.

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un vas mic amestecați supa de pește, vinul alb, sucul de lămâie și mierea. Puneți vasul pe foc mediu și lăsați să fiarbă până când sosul se reduce la jumătate.

Îndepărtați de pe foc și adăugați untul. Amestecați până când untul se topește și sosul devine omogen. Asezați-l deoparte. Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și untul la foc mediu. Adăugați cățeii de usturoi și gătiți timp de un minut până când devin aurii și aromatizați uleiul.

Adăugați cartofii tăiați în tigaie și amestecați pentru a-i acoperi cu uleiul aromatizat cu usturoi. Condimentați cu sare și piper după gust. Puneți tigaia în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când cartofii devin aurii și crocanți.

Între timp, presărați fiecare bucată de file de merluciu cu sare și piper și stropiți cu suc de lămâie proaspăt.

Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și puneți fileurile de merluciu. Gătiți fiecare parte a fileului timp de 2-3 minute sau până când devine auriu închis și se desprinde ușor de tigaie. Îndepărtați fileurile de pe foc și puneți-le într-un vas termorezistent. Adăugați sosul de pește peste fileurile de merluciu și coaceți în cuptor timp de 8-10 minute sau până când fileurile sunt perfect gătite.

Înainte de servire, presărați cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau busuiocul.

Pentru a servi, așezați cartofii crocanți pe o farfurie și adăugați merluciul cu sosul de pește peste ei.

Garnisiți cu felii de lămâie și bucurați-vă de o masă delicioasă și satisfăcătoare.

Această rețetă de merluciu cu cartofi este perfectă pentru cineva care caută o masă ușoară, dar satisfăcătoare, cu un gust uimitor.

Este o opțiune excelentă pentru o cină de familie sau o cină romantică în doi. Puteți să o serviți alături de o salată verde sau de orice altă garnitură preferată.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Saramura de Crap

Saramură de Crap

Saramura de Crap este o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru iubitorii de peste. Aceasta mancare este usor de preparat si ofera o experienta culinara delicioasa, cu arome mediteraneene si un gust intens de peste proaspat. Reteta poate fi personalizata dupa gusturile si dorintele fiecaruia.

In plus, saramura de file de Crap este o optiune sanatoasa, bogata in proteine si saraca in grasimi, ceea ce o face perfecta pentru cei care isi doresc sa tina o dieta echilibrata. Va prezentam mai jos o varianta de reteta.

Ingrediente – Saramura de Crap

  • 4-6 fileuri de Crap
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de otet de vin rosu
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 ceapa rosie 2-3 ardei iuti
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se curata fileurile de crap de solzi si se spala bine sub jet de apa rece. Se taie apoi in bucati potrivite si se pun intr-un bol. Se adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sare grunjoasa, boabele de piper negru si usturoiul tocat fin. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Se adauga apoi patrunjelul tocat si se amesteca din nou. Se taie ceapa rosie si ardeii iuti in bucati potrivite si se adauga peste fileurile de crap.

Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Se acopera bolul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se lasa la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore.

Dupa ce au marinat suficient, se scot fileurile din bol si se pun pe gratarul incins. Se lasa sa se gateasca timp de aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii si fragede.

In timp ce se gatesc fileurile, se pune intr-un bol separat putina apa si se adauga boiaua dulce. Se amesteca bine pana cand se formeaza o pasta omogena. Cand fileurile de crap sunt gata, se scot de pe gratar si se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga pasta de boia si se amesteca bine pana cand toate bucatile sunt acoperite uniform.

Saramura de file de Crap se serveste calda, alaturi de felii de lamaie si garnituri proaspete, precum salata verde sau legume la gratar.

Pofta buna!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

File de somon la cuptor cu garnitură de legume

File de somon la cuptor cu garnitură de legume

File de somon la cuptor cu garnitură de legume. Somonul la cuptor este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru o cină altfel, atunci când este cazul sau chiar pentru o cină de zi cu zi. În plus, adăugarea unei garnituri de legume proaspete la acest fel de mâncare îl face și mai nutritiv și gustos.

Încercați această rețetă simplă și ușor de făcut pentru a impresiona familia sau oaspeții.

Ingrediente – File de somon la cuptor cu garnitură de legume

  • 4 fileuri de somon (aproximativ 150g fiecare)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 morcovi, tăiați în jumătate pe lungime și apoi în fâșii subțiri
  • 1 dovlecel, tăiat în jumătate pe lungime și apoi în felii subțiri
  • 1 ardei roșu, tăiat în jumătate pe lungime și apoi în fâșii subțiri
  • 1 ceapă mică, tăiată în jumătate și apoi în fâșii subțiri

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un bol mic, amestecați uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul tocat fin, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Puneți fileurile de somon într-o tavă pentru cuptor acoperită cu hârtie de copt.

Aplicați amestecul de ulei și condimente pe deasupra somonului cu o pensulă din silicon.

Puneți legumele tăiate în jurul fileurilor de somon, presărându-le cu restul de amestec de ulei și condimente. Puneți tava în cuptor și lasați-o timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când somonul este gătit complet și legumele sunt moi și ușor rumenite.

Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcorească timp de câteva minute.

Serviți somonul cu legumele tăiate și puțină zeamă de lămâie deasupra.

Această rețetă este perfectă pentru o cină ușoară și delicioasă în orice zi a săptămânii. Încercați-o astăzi și savurați gustul plin de prospețime și savoare a somonului cu legumele moi și aromate!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Fructe de mare cu garnitură de orez și legume

Fructe de mare cu garnitură de orez și legume

Fructele de mare sunt și vor rămâne un deliciu ușor de preparat. Gustoase, alături de orice garnitură, oferind nutrienți și beneficii nenumărate pentru consumatorii frecvenți.

Mai jos, venim cu o recomandare simplă, sănătoasă, dar foarte gustoasă pentru o porție de fructe de mare alături de legume și orez.

Ingrediente – Fructe de mare cu garnitură de orez și legume:

  • 500g mix de fructe de mare (creveți, midii, caracatiță, etc.);
  • 2 căței de usturoi, tocați fin;
  • 1 ceapă mică, tocată fin;
  • 1 ardei iute, tocat fin (opțional);
  • 1/2 cană vin alb ;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de unt;
  • 1/2 cană de orez;
  • 1 cană de legume tăiate cubulețe (ardei, dovlecei, morcovi, etc.);
  • Sare și piper după gust;
  • Suc de lămâie proaspătă pentru servire.

Mod de preparare

Începeți prin gătirea orezului. Puneți orezul într-un vas cu apă și fierbeți până se înmoaie, apoi scurgeți apa. Așezați orezul într-un vas separat și lăsați-l deoparte. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și untul la foc mediu.

Adăugați usturoiul și ceapa și căliți-le până devin translucide, timp de aproximativ 2-3 minute. Adăugați mixul de fructe de mare și ardeiul iute (dacă doriți) în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 3-4 minute, până se rumenesc ușor.

Adăugați vinul alb în tigaie și amestecați bine.

Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, apoi reduceți căldura și lăsați să se încălzească timp de încă 5 minute, până când fructele de mare sunt gătite.

Într-o tigaie separată, gătiți legumele tăiate cubulețe, adăugând sare și piper după gust, timp de aproximativ 5 minute, sau până când acestea sunt ușor crocante.

Serviți fructele de mare calde, împreună cu orezul și legumele, presărând puțin suc de lămâie deasupra.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Macrou sos alb

Macrou în sos alb

Macrou in sos alb din: macrou Ocean Fish, lămâie, cașcaval, smântână, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. O minunăție de preparat! Atenție! Provoacă dependență… noi ți-am zis!

Ingrediente – Macrou în sos alb

  • macrou;
  • 1 lămâie;
  • 150 g caşcaval;
  • 3 linguri cu smântână;
  • 5 linguri cu iaurt;
  • 1 păhărel cu vin alb;
  • ulei de măsline;
  • boabe de piper;
  • scorţişoară;
  • boabe de coriandru;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • cimbru.

Mod de preparare:

Într-o tavă sau într-un vas termorezistent, toarnă puţin ulei de măsline  și întinde-l uniform.

Pune câteva boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin tocate/fărămițate, cimbru, sare şi puţină scorţişoară. Tăvăleşte peştele prin acest amestec şi dă-l la cuptor. 180-200 grade.

Separat, amestecă iaurtul cu smântână, vinul şi zeama de lămâie, formând un sos acrişor. Când peştele începe să se rumenească, toarnă peste el sosul alb şi mai lasă la cuptor 15 minute.

Înainte de a opri cuptorul, rade deasupra cașcavalul.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii. Somonul afumat de la Ocean Fish are un gust atât de bun încât îl putem combina cu aproape orice și tot ne-am bucura de un preparat absolut delicios!

Ingrediente:

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Amestecăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul într-un castronel. Aranjăm salata verde, roșia și feliile de avocado peste felia care va fi baza sandwich-ului.

Acoperim cu somon și ceapă roșie și stropiti cu dressing. Acoperim cu cealaltă bucată de pâine. Se servește cu zâmbetul pe buze.. 🙂

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele! 

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Rețeta de sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână trebuie încercată.

Gustul acestui sandwich este o revelație.

Ingrediente

  • Pâine integrală;
  • Somon afumat;
  • Unt;
  • Lămâie;
  • Smântână;
  • Sare;
  • Piper.

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Se face foarte ușor, ca orice sandwich de altfel, numai că, de data aceasta, vă garantăm că nu va fi prima și ultima dată când veți face acest sandwich.

Între feliile de pâine unse cu unt punem un strat de somon, întindem puțină smântână, apoi iar un strat de somon și apoi cealaltă felie de pâine.

Într-o lingură de smântână stoarceți cateva picături de suc dintr-o lămâie, adăugați sare și piper după gust.

Pentru un plus de aromă de lămâie somonul se poate ține într-un vas, împreună cu puțină coajă de lămâie.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish

Creveți în crustă crocantă

Creveți în crustă crocantă. Pregătiți la tigaie, tăvăliți prin sos de bere și pesmet Panko super-crocant, creveții aceștia sunt ceva de nedescris. Un răsfăț nemaipomenit.

Majoritatea rețetelor de creveți sunt rapide, simple, iar rezultatul este extraordinar, aceasta fiind una dintre acele rețete. Crusta aceea de Panko face diferența.

Acest tip de pesmet face preparatul mult mai crocant și chiar ne bucurăm că absoarbe mai puțin ulei!

Noi am servit creveții cu sos de iaurt, un fel de tzatiki făcut simplu din iaurt grecesc, ulei de măsline, usturoi și mărar. Dar, la fel de bine, dacă aveți puțină dulceață de ardei iute… se completează de minune.

Ingrediente – Creveți în crustă crocantă

Creveți decorticați Ocean Fish;

100 ml bere rece;

1 ou;

80 g făină;

100 g pesmet Panko;

sare, piper, boia de ardei (după gust);

ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Batem oul împreună cu berea rece, adăugăm sare, piper și boia de ardei. Încetul cu încetul, adăugăm peste oul bătut, făina. Punem creveții doi câte doi pe scobitori (e mai simplu de manevrat) și îi presărăm cu sare și piper.

Trecem creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și îi prăjim pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Se servesc cât sunt calzi cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși. Gătit la tigaie, la grill, grătar sau cuptor, cu bibanul de mare nu poți da greș dacă respecți câțiva pași simpli. Mai jos, pe scurt, expunem un mod simplu de preparare la grill, rezultând un preparat excepțional.

Ingrediente – Biban de mare la grill

  • 2 bibani de mare;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 2 lingurițe sare grunjoasă;
  • 2 lingurițe cimbru;
  • 500 gr cartofi noi roșii;
  • 500 ml ulei de floarea soarelui;
  • 1 buc. salată verde;
  • 4 buc. ridichi;
  • 200 gr roșii Cherry;
  • 30 ml oțet;
  • sare după gust.

Mod de preparare

La alegere, putem să crestăm pielea peștilor, fiind necesare câteva tăieturi, nu foarte adânci. Ungem cu puțin ulei de măsline, care va ajuta condimentele să adere pe suprafața pielii.

Asezonăm cu sare grunjoasă și cu cimbru.

Punem bibanii pe un grill încăpător. Cand carnea devine alba în crestătura peștelui, întoarcem pe partea cealaltă, la foc mediu, încă 5-8 minute. Se procedează la fel pentru toți peștii.

Cartofii se curață, apoi îi tăiem cu un cuțit ondulat în bucăți de grosime medie. Astfel, vom avea după preparare niște cartofi cu coajă crocantă și miez pufos. Se prăjesc în baie de ulei, iar înainte de servire se asezonează cu sare după gust.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Cocktail Fructe de Mare în sos tomat

Cocktail Fructe de Mare în sos tomat

Folosind doar fructe de mare de o înaltă calitate, asortate și mixate corespunzator, putem să acoperim o cină delicioasă! Fructele de mare Ocean Fish își au originea atât în Oceanul Indian, Oceanul Pacific cât și în Marea Mediterană, fiind pur și simplu delicioase!

Bogate în vitamine, proteine și acizi grași, fructele de mare sunt de neînlocuit într-o alimentație sănătoasă!

Ingrediente Cocktail Fructe de Mare în sos tomat:

Mod de preparare:

Se dezgheață fructele de mare și se spală foarte bine sub un jet de apă rece. Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjesc 3-4 minute fructele de mare, la foc mediu. Se pun roșiile decojite și ardeiul iute tăiat rondele mici și se amestecă bine, în timp ce turnăm vinul.

Se lasă totul să fiarbă 30 minute la foc moderat. Se pune usturoiul pisat și sare după gust. Se mai lasă 2 -3 minute și se oprește focul.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!