Dorada la tigaie. OceanFish

Dorada la tigaie

Dorada la tigaie. Dorada pregătită la tigaie este delicioasă și foarte simplu de preparat, mai ales dacă urmăm câteva etape simple. Pașii necesari pentru ca preparatul nostru să ne rămână în memorie, cu dorința de a repeta, oricând, experiența sunt următorii.

Ingrediente – Dorada la tigaie

  • 2 x Dorada eviscerată OceanFish;
  • cimbru proaspăt/uscat sau rozmarin, frunze de busuioc;
  • ulei pentru prăjit;
  • 1 lămâie;
  • frunze de pătrunjel;
  • semințe de dovleac și floarea soarelui – opțional;
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit.

Mod de preparare

Dorada se curăță și se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează foarte ușor pielea peștelui pe ambele părți (nu foarte adânc). Condimentează cu sare și piper după gust. Asezonează cavitatea abdominală a peștelui cu plantele preferate. Cimbru uscat sau proaspăt, frunze de busuioc, rozmarin, ce preferințe aveți în materie de condimente. După preferințe, se poate adăuga și puțin usturoi.

În timpul acesta, se încinge bine o tigaie de teflon (dacă există posibilitatea, o tigaie specială pentru pește). se adaugă uleiul (1-2 linguri, se unge bine tigaia), se adaugă peștele și se prăjește 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Ulterior, peștele se scoate pe o farfurie sau platou special și se lasă la odihnă 5 minuțele.

Dorada se propune spre servire pe un platou cald, se asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și diferite semințe rumenite ușor. Asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și semințe rumenite ușor. Să nu uităm și de legumele preferate lângă, și astfel, avem o cină gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Cum se mănâncă corect Sushi?

Cum se mănâncă corect Sushi?

Cum se mănâncă corect Sushi?

Sushi-ul poate fi o experiență culinară minunată! Dacă știi cum se mănâncă corect sushi, vei savura din plin deliciile bucătăriei japoneze. Mai jos, expunem câteva ponturi pentru consumul corect de Sushi.

Din fericire, nu există o ordine strictă sau restricții cu privire la ce tip de sushi se mănâncă mai întâi. Sashimi-ul (feliile de pește crud) este mâncat, de obicei, cu bețișoarele, dar modalitatea tradițională de mânca sushi (servite pe orez) este cu mâna, apucând cu degetul mare și degetul mijlociu. Dacă iei preparatele cu degetele o să simți textura și te ajută să păstrezi și forma lor, în loc să o deteriorezi cu bețișoare de lemn.

Cum se mănâncă corect sushi alături de sosuri

Sosul de soia este consumat cu prudență, dar aproape obligatoriu pentru o gustare cu Sushi. Sosul de soia este recomandat să se toarne, doar o cantitate mică, peste preparatul ales. Ulterior, daca este cazul, adăugăm mai mult sos. Irosirea sosului de soia este un subiect tabu în regulile nescrise ale mesei japoneze. Dacă pui prea mult sos de soia peste felurile de mâncare, nu mai poți distinge gustul unic al fiecărui ingredient.

Wasabi. Sfatul principal atunci când aducem în discuție Wasabi-ul este să nu-l adaugi din belșug. Chiar dacă a ajuns să fie o practică obișnuită în occident, adăugarea peste sushi a prea mult sos de wasabi, cunoscut și ca hrean japonez, nu este modalitatea potrivită pentru a te bucura de acest preparat.

Deobicei, bucătăria japoneză recomandă să stropești fiecare bucată de sushi cu foarte puțin sos wasabi pentru a pigmenta gustul diferitelor tipuri de pește. Cum? Pune sosul, ușor, pe pește cu ajutorul bețișoarelor.

Ghimbirul murat. Rolul ghimbirului murat este de a-ți curăța bolta palatină înainte de a mai lua o altă îmbucătură. Nu trebuie mâncat niciodată în același timp cu o bucată de sushi.

La final, vrem să vă spunem cel mai mare secret și cea mai importantă regulă a modului în care se consumă Sushi-ul OceanFish în mod corespunzător… Trebuie să te bucuri, cu adevărat, de fiecare bucată în parte.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți în sos de vin. OceanFish

Creveți în sos de vin

Creveți în sos de vin. Iubim creveții gătiți în toate felurile. Creveți să fie. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru creveți nedecorticați de această dată. Dacă nu doriți să munciți prea mult în procesul de consum, nu aveți răbdare sau nu vreți să vă murdăriți, puteți să alegeți să gătiți astfel si pe cei decorticați.

Ingrediente – Creveți în sos de vin

  • creveți OceanFish;
  • vin alb;
  • zeamă de lămâie;
  • 4-5 linguri de ulei măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare de mare;
  • chilli;

Mod de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și usturoiul și lăsăm cât să-și elibereze usturoiul aroma, dar fără să se rumenească. Spălăm bine creveții, îi punem pe șervețele absobante, apoi adăugăm creveții în tigaie. Îi lăsăm aproximativ 1 minute la foc mare.

Adăugăm vinul și zeama de lămâie și îi mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute.

După ce s-a evaporat tot alcoolul, iar sosul s-a îngroșat puțin, adăugăm sarea de mare și chilli, lasându-i încă 30 de secunde.

Creveții trebuie să fie fragezi și suculenți, dacă exagerați cu gătitul, aceștia vor deveni gumoși.

Pentru un aspect formidabil, creveții pot fi așezați separat de sos, pe masă, servindu-i cu pâine prăjită și caldă, dacă se poate.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele

Frigărui de creveți la grill. OceanFish

Frigărui de creveți la grill

Frigărui de creveți la grill. Creveții pregătiți la grill sunt extraordinari. Această rețetă specifică zonei Andaluzia, din Spania, deseori este servită în mod tradițional ca gustare sau aperitiv, însă noi o putem savura și la prânz, ca fel principal. O rețetă perfectă oricărui anotimp.

Deși durează foarte puțin să pregătim aceste frigărui în stil spaniol, ne putem bucura de o explozie de gusturi și arome!

Ingrediente – Frigărui de creveți la grill

  • creveți decorticați OceanFish;
  • 1 linguriță de usturoi granulat;
  • 1 linguriță de ceapă granulată;
  • 1 linguriță paprika dulce afumată;
  • ½ linguriță turmeric;
  • sare și piper după gust;
  • ½ linguriță ghimbir proaspăt răzuit sau măcinat;
  • 3 lingurițe de condimente pentru grătar;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • o legătură de pătranujel.

Mod de preparare:

Decongelăm creveții OceanFish într-o sită, sub un jet de apă rece. Nu folosim apa caldă pentru acest proces.

Ulterior, scurgem foarte bine creveții, chiar îi putem tampona cu un șervețel de hârtie, totul pentru a fi complet uscați. Într-un bol încăpător punem uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, pătrunjelul tocat foarte mărunt și toate condimentele. Amestecăm toate aceste ingrediente și apoi adăugăm creveții, în timp ce reluăm procesul de amestecare… până când acoperim toți creveții de acest minunat sos.

Acoperim castronul, cu preparatul, cu folie alimentară și îi lăsăm deoparte, la odihnă, minim 20 de minute.

Acum, a venit momentul pentru a-i adăuga pe frigărui, cât mai strânși unii de ceilalți.

Frigăruile se așează pe grill-ul foarte bine încins și se lasă, pe fiecare parte, aproximativ 3 minute, până când își schimbă culoarea și devin un roz „gustos” din priviri.

Acum, creveții sunt gata. Putem stropi cu puțină zeamă de lămâie și…

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Brunch. Somon afumat cu ou poșat

Brunch. Somon afumat cu ou poșat

Brunch. Somon afumat cu ou poșat. Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz. Acest cuvânt provine din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” (micul dejun) și „lunch” (masa de prânz).

Ingrediente – Brunch. Somon afumat cu ou poșat

  • felii de pâine din făină integrală;
  • cremă de branză cu ierburi și usturoi;
  • ouă bio;
  • lămâie;
  • capere conservate;
  • sparanghel;
  • roșii cherry;
  • somon afumat OceanFish;
  • 1/2 avocado copt;
  • cimbru;
  • ulei de măsline;
  • sare/piper după gust.

Mod de preparare

Începem cu sparanghelul. Acesta îl presărăm cu sare și piper, se gătește pe un grill fierbinte, timp de câteva minute, până când devine fraged.

Se ia de pe foc și se stropește cu sucul de la o lămâie, scuturând grill-ul, până cand sparanghelul devine lucios. Gata, acum se așează pe o farfurie întinsă.

Imediat, după, se așează o bucată mare de folie alimentară într-un vas ramekin astfel încât baza și pereții să fie acoperiți de folie și să rămână mare parte și în exterior. Se unge această folie cu ulei de măsline și se presară sare, piper și frunzulițe de cimbru, după gust.

Oul se sparge în interior, se adună marginile foliei spre interior și se leagă, avand grijă ca oul să fie complet acoperit de folie.

Se fierbe oul in folie, în apă fierbinte, dar nu clocotind, 6 minute, dacă oul este rece sau 5 minute, dacă oul este la temperatura camerei.

Se taie folia și se indeparteaza oul cu grijă, ulterior se așează pe felia de pâine unsă cu cremă de brânză și pe care a fost așeazat somonul afumat și se presară cu capere.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Tentacule de caracatiță la grătar

Tentacule de caracatiță la grătar

Tentacule de caracatiță la grătar. Caracatița poate fi deosebit de savuroasă, trebuie să știm cum să o pregătim, să aibă carnea moale și suculentă.

Dintre toate fructele de mare, caracatița poate să fie cea mai dificilă în contextul preparării, aceasta fiind extrem de capricioasă și pretențioasă. Dacă nu ținem cont de toate sfaturile, s-ar putea să ne alegem cu niște tentacule tari, ca niște bucăți de cauciuc și cu un gust incert.

Ingrediente – Tentacule de caracatiță la grătar

Mod de preparare

Punem tentaculele de caracatiță într-o oală mare, la foc mic, fără apă (pentru ca isi lasa ea suficientă apă). După câteva minute, observăm că-și schimbă culoarea, devenind roșiatică. În acest moment, dacă considerați că nu are suficientă apă, puteți pune un pic, împreună cu un pahar de vin și câteva foi de dafin.

În funcție de mărimea caracatiței, o lăsăm să fiarbă la foc mic între 45 și 60 de minute, până când o putem înțepa ușor cu o furculiță.

Atentie, dacă o lăsăm prea mult începe să fie „cauciucată”!

Oprim focul și o lăsăm să se răcească puțin, cât să putem ține bucățile de caracatiță în mână. Sub jet de apă, spălăm din nou caracatița frecând-o ușor între degete, astfel încât să-i îndepartăm pielița de un roșu închis.

Într-un castron, punem jumătate din uleiul de măsline și din oregano, precum și oțetul balsamic.

Adăugăm puțina sare și piper. Punem în sosul rezultat bucățile de caracatiță și lăsăm până le așezăm pe grătarul bine încins.

Lăsăm bucătile de caracatiță, pe grătar, doar 3-5 minute, cât să prindă un pic de culoare.

Servim tentaculele de caracatiță, stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, iar pe deasupra putem să preărăm puțin oregano.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Midii în sos de vin și usturoi

Midii în sos de vin și usturoi

Una dintre metodele noastre preferate de a găti midiile.

Ingrediente – Midii în sos de vin și usturoi

  • 1.5 kg midii;
  • 2 linguri ulei masline;
  • 1 lingură de unt;
  • 6 căței de usturoi;
  • 100 ml vin alb sec;
  • 1/2 legatură pătrunjel;
  • 1-2 linguri suc de lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se curăță midiile și se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apă rece.

Se ia fiecare midie și se curăță, se spală. Se curăță cochilia frecând-o energic cu un burete de sârmă sub jet de apă. Se pune midia curățată în vasul cu apă curată.
Cand toate midiile sunt curatate se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le găti.

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și untul. Se adaugă 4 căței usturoi striviți și se călesc scurt, doar până încep să miroasă. Se adaugă vinul și se lasă până când încep să fiarbă.

Se pun midiile în tigaie și se amestecă bine. Se acoperă cu capac și se lasă 5 minute. Se verifică dacă s-au deschis toate midiile în acest timp și dacă nu, se amestecă in ele, se pune iar capacul si se mai lasă max. 5 minute.

Se scot midiile cu o paletă cu găuri pe un platou încăpător. Sosul rămas în tavă fierbe la foc mare timp de 5 minute, cât să scadă un pic. Se adaugă usturoiul rămas strivit, pătrunjelul tocat fin și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Sosul se toarna peste midii.

Preparatul se servește cu pâine proaspătă și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.

Midiile care nu s-au deschis, nu se consumă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

Macrou la cuptor. OceanFish Ocean Fish OceanFish.ro

Macrou la cuptor

O rețetă gustoasă de macrou la cuptor pe care o putem încerca pentru cină. Se pregătește foarte ușor, din puține ingrediente, dar este extrem de sănătos. O porție de pește este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci sănătos și gustos. Este preparatul care poate fi consumat împreună cu orice garnitură, cartofi la cuptor, mămăligă sau salată.

Ingrediente – Macrou la cuptor

  •  800 g macrou;
  •  2 cepe;
  •  2 lămâi;
  •  50 ml ulei;
  •  sare și piper, după gust;
  •  2-3 foi dafin;
  •  300 ml vin alb.

Modul de preparare:

Se decongelează Macroul OceanFish, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se aşează în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la două lămâi şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
În acest timp, se curăţă ceapa şi se căleşte în puţin ulei și apoi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.

Sepie la tigaie OceanFish Ocean Fish OceanFish.ro

Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

Calamarul, sepia și caracatița aparțin aceleiași clase de moluște numite Cefalopode. Moluște cu simetrie corporală bilaterală, cap mare și tentacule. Toate aceste fructe de mare sunt extrem de folosite atât în bucataria asiatica cât și in bucătaria mediterana. De ce? Pentru că sunt o sursa excelentă de proteine, acizi grasi omega-3, vitamina C, fier, calciu, potasiu, fosfor, cupru, zinc, seleniu și conțin foarte puține grăsimi.

Sepia baby din gama MySeafood by OceanFish este bogată, în special, în vitaminele A, D. La acestea se adaugă mai multe din complexul B.

Să discutăm puțin despre cum o putem consuma, de exemplu, gătită la tigaie cu un minunat sos de pătrunjel.

Ingrediente – Sepie la tigaie cu sos de pătrunjel

  • Sepie OceanFish;
  • Lămâie;
  • Usturoi;
  • Pătrunjel;
  • Ulei de masline;
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Sepia OceanFish fiind deja curățată, putem trece direct la treabă. Într-un bol se amestecă sepia cu ulei de măsline, sare și usturoi UȘOR zdrobit (cu lama cuțitului) și se lasă la odihnit cât timp preparăm sosul. Unul dintre sosurile noastre preferate din ultima perioadă: 1 legatură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeamă de la o lămâie întreagă și 4-5 linguri de ulei de măsline. Toate acestea se mixează bine într-un blender până când obținem o frumusețe de sos. Sepia se gătește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte. La final, se adaugă zeama de lămâie și se elimină usturoiul.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

File de pangasius cu mămăliguță și usturoi - OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

File de pangasius cu mămăliguță și usturoi

File de pangasius cu mămăliguță și usturoi

O rețetă delicioasă, una dintre preferatele clienților noștri.

Ingrediente – File de pangasius cu mămăliguță și usturoi

Se spală peștele și se șterge cu prosopul de hârtie absorbant. După, punem făina și pesmetul pe o farfurie.

Ouăle se bat bine cu un praf de sare. Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim. Se pune uleiul la încins. Peștele se dă prin făină, ou și apoi prin pesmet. Se pune la prăjit în uleiul bine încins.

Fileul de pangasius se lasă la foc mic până când acesta este rumenit pe ambele părți.

Când este gata, acesta se pune pe un prosop din hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei, obligatoriu.

În paralel, pregătim mămăliguța așa cum știm noi mai bine. Nu uităm nici de usturoi, pregătind un mujdei delicios.

Peștele se servește cald.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!