Macrou sos alb

Macrou în sos alb

Macrou in sos alb din: macrou Ocean Fish, lămâie, cașcaval, smântână, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. O minunăție de preparat! Atenție! Provoacă dependență… noi ți-am zis!

Ingrediente – Macrou în sos alb

  • macrou;
  • 1 lămâie;
  • 150 g caşcaval;
  • 3 linguri cu smântână;
  • 5 linguri cu iaurt;
  • 1 păhărel cu vin alb;
  • ulei de măsline;
  • boabe de piper;
  • scorţişoară;
  • boabe de coriandru;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • cimbru.

Mod de preparare:

Într-o tavă sau într-un vas termorezistent, toarnă puţin ulei de măsline  și întinde-l uniform.

Pune câteva boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin tocate/fărămițate, cimbru, sare şi puţină scorţişoară. Tăvăleşte peştele prin acest amestec şi dă-l la cuptor. 180-200 grade.

Separat, amestecă iaurtul cu smântână, vinul şi zeama de lămâie, formând un sos acrişor. Când peştele începe să se rumenească, toarnă peste el sosul alb şi mai lasă la cuptor 15 minute.

Înainte de a opri cuptorul, rade deasupra cașcavalul.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Macrou la cuptor. OceanFish Ocean Fish OceanFish.ro

Macrou la cuptor

O rețetă gustoasă de macrou la cuptor pe care o putem încerca pentru cină. Se pregătește foarte ușor, din puține ingrediente, dar este extrem de sănătos. O porție de pește este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci sănătos și gustos. Este preparatul care poate fi consumat împreună cu orice garnitură, cartofi la cuptor, mămăligă sau salată.

Ingrediente – Macrou la cuptor

  •  800 g macrou;
  •  2 cepe;
  •  2 lămâi;
  •  50 ml ulei;
  •  sare și piper, după gust;
  •  2-3 foi dafin;
  •  300 ml vin alb.

Modul de preparare:

Se decongelează Macroul OceanFish, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se aşează în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la două lămâi şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
În acest timp, se curăţă ceapa şi se căleşte în puţin ulei și apoi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.