OceanFish

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
TIMP DE GĂTIT: 38 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși. Gătit la tigaie, la grill, grătar sau cuptor, cu bibanul de mare nu poți da greș dacă respecți câțiva pași simpli. Mai jos, pe scurt, expunem un mod simplu de preparare la grill, rezultând un preparat excepțional.

Ingrediente – Biban de mare la grill

  • 2 bibani de mare;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 2 lingurițe sare grunjoasă;
  • 2 lingurițe cimbru;
  • 500 gr cartofi noi roșii;
  • 500 ml ulei de floarea soarelui;
  • 1 buc. salată verde;
  • 4 buc. ridichi;
  • 200 gr roșii Cherry;
  • 30 ml oțet;
  • sare după gust.

Mod de preparare

La alegere, putem să crestăm pielea peștilor, fiind necesare câteva tăieturi, nu foarte adânci. Ungem cu puțin ulei de măsline, care va ajuta condimentele să adere pe suprafața pielii.

Asezonăm cu sare grunjoasă și cu cimbru.

Punem bibanii pe un grill încăpător. Cand carnea devine alba în crestătura peștelui, întoarcem pe partea cealaltă, la foc mediu, încă 5-8 minute. Se procedează la fel pentru toți peștii.

Cartofii se curață, apoi îi tăiem cu un cuțit ondulat în bucăți de grosime medie. Astfel, vom avea după preparare niște cartofi cu coajă crocantă și miez pufos. Se prăjesc în baie de ulei, iar înainte de servire se asezonează cu sare după gust.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish
Creveți în crustă crocantă
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu