Macrou sos alb

Macrou în sos alb

Macrou in sos alb din: macrou Ocean Fish, lămâie, cașcaval, smântână, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. O minunăție de preparat! Atenție! Provoacă dependență… noi ți-am zis!

Ingrediente – Macrou în sos alb

  • macrou;
  • 1 lămâie;
  • 150 g caşcaval;
  • 3 linguri cu smântână;
  • 5 linguri cu iaurt;
  • 1 păhărel cu vin alb;
  • ulei de măsline;
  • boabe de piper;
  • scorţişoară;
  • boabe de coriandru;
  • 2 foi de dafin;
  • sare;
  • cimbru.

Mod de preparare:

Într-o tavă sau într-un vas termorezistent, toarnă puţin ulei de măsline  și întinde-l uniform.

Pune câteva boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin tocate/fărămițate, cimbru, sare şi puţină scorţişoară. Tăvăleşte peştele prin acest amestec şi dă-l la cuptor. 180-200 grade.

Separat, amestecă iaurtul cu smântână, vinul şi zeama de lămâie, formând un sos acrişor. Când peştele începe să se rumenească, toarnă peste el sosul alb şi mai lasă la cuptor 15 minute.

Înainte de a opri cuptorul, rade deasupra cașcavalul.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii. Somonul afumat de la Ocean Fish are un gust atât de bun încât îl putem combina cu aproape orice și tot ne-am bucura de un preparat absolut delicios!

Ingrediente:

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, avocado și roșii

Amestecăm sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul într-un castronel. Aranjăm salata verde, roșia și feliile de avocado peste felia care va fi baza sandwich-ului.

Acoperim cu somon și ceapă roșie și stropiti cu dressing. Acoperim cu cealaltă bucată de pâine. Se servește cu zâmbetul pe buze.. 🙂

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele! 

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Rețeta de sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână trebuie încercată.

Gustul acestui sandwich este o revelație.

Ingrediente

  • Pâine integrală;
  • Somon afumat;
  • Unt;
  • Lămâie;
  • Smântână;
  • Sare;
  • Piper.

Mod de preparare – Sandwich cu somon afumat, lamâie și smântână

Se face foarte ușor, ca orice sandwich de altfel, numai că, de data aceasta, vă garantăm că nu va fi prima și ultima dată când veți face acest sandwich.

Între feliile de pâine unse cu unt punem un strat de somon, întindem puțină smântână, apoi iar un strat de somon și apoi cealaltă felie de pâine.

Într-o lingură de smântână stoarceți cateva picături de suc dintr-o lămâie, adăugați sare și piper după gust.

Pentru un plus de aromă de lămâie somonul se poate ține într-un vas, împreună cu puțină coajă de lămâie.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish

Creveți în crustă crocantă

Creveți în crustă crocantă. Pregătiți la tigaie, tăvăliți prin sos de bere și pesmet Panko super-crocant, creveții aceștia sunt ceva de nedescris. Un răsfăț nemaipomenit.

Majoritatea rețetelor de creveți sunt rapide, simple, iar rezultatul este extraordinar, aceasta fiind una dintre acele rețete. Crusta aceea de Panko face diferența.

Acest tip de pesmet face preparatul mult mai crocant și chiar ne bucurăm că absoarbe mai puțin ulei!

Noi am servit creveții cu sos de iaurt, un fel de tzatiki făcut simplu din iaurt grecesc, ulei de măsline, usturoi și mărar. Dar, la fel de bine, dacă aveți puțină dulceață de ardei iute… se completează de minune.

Ingrediente – Creveți în crustă crocantă

Creveți decorticați Ocean Fish;

100 ml bere rece;

1 ou;

80 g făină;

100 g pesmet Panko;

sare, piper, boia de ardei (după gust);

ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Batem oul împreună cu berea rece, adăugăm sare, piper și boia de ardei. Încetul cu încetul, adăugăm peste oul bătut, făina. Punem creveții doi câte doi pe scobitori (e mai simplu de manevrat) și îi presărăm cu sare și piper.

Trecem creveții prin oul bătut, apoi prin pesmetul Panko și îi prăjim pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Se servesc cât sunt calzi cu un sos facut din iaurt, usturoi, puțin ulei de măsline și mărar.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși

Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși. Gătit la tigaie, la grill, grătar sau cuptor, cu bibanul de mare nu poți da greș dacă respecți câțiva pași simpli. Mai jos, pe scurt, expunem un mod simplu de preparare la grill, rezultând un preparat excepțional.

Ingrediente – Biban de mare la grill

  • 2 bibani de mare;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 2 lingurițe sare grunjoasă;
  • 2 lingurițe cimbru;
  • 500 gr cartofi noi roșii;
  • 500 ml ulei de floarea soarelui;
  • 1 buc. salată verde;
  • 4 buc. ridichi;
  • 200 gr roșii Cherry;
  • 30 ml oțet;
  • sare după gust.

Mod de preparare

La alegere, putem să crestăm pielea peștilor, fiind necesare câteva tăieturi, nu foarte adânci. Ungem cu puțin ulei de măsline, care va ajuta condimentele să adere pe suprafața pielii.

Asezonăm cu sare grunjoasă și cu cimbru.

Punem bibanii pe un grill încăpător. Cand carnea devine alba în crestătura peștelui, întoarcem pe partea cealaltă, la foc mediu, încă 5-8 minute. Se procedează la fel pentru toți peștii.

Cartofii se curață, apoi îi tăiem cu un cuțit ondulat în bucăți de grosime medie. Astfel, vom avea după preparare niște cartofi cu coajă crocantă și miez pufos. Se prăjesc în baie de ulei, iar înainte de servire se asezonează cu sare după gust.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Cocktail Fructe de Mare în sos tomat

Cocktail Fructe de Mare în sos tomat

Folosind doar fructe de mare de o înaltă calitate, asortate și mixate corespunzator, putem să acoperim o cină delicioasă! Fructele de mare Ocean Fish își au originea atât în Oceanul Indian, Oceanul Pacific cât și în Marea Mediterană, fiind pur și simplu delicioase!

Bogate în vitamine, proteine și acizi grași, fructele de mare sunt de neînlocuit într-o alimentație sănătoasă!

Ingrediente Cocktail Fructe de Mare în sos tomat:

Mod de preparare:

Se dezgheață fructele de mare și se spală foarte bine sub un jet de apă rece. Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjesc 3-4 minute fructele de mare, la foc mediu. Se pun roșiile decojite și ardeiul iute tăiat rondele mici și se amestecă bine, în timp ce turnăm vinul.

Se lasă totul să fiarbă 30 minute la foc moderat. Se pune usturoiul pisat și sare după gust. Se mai lasă 2 -3 minute și se oprește focul.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu

Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu? Icrele de somon (caviar roșu) sunt ouăle de somon recoltate nefertilizate de la diferite varietăți ale acestei specii de pește.

În general, icrele sunt o sursă foarte bună de nutrienți. Bogate în seleniu, acid folic, fosfor, Vit. A, D și B12, dar și bogate în colină și antioxidanți precum luteina și zeaxantină.  Acești antioxidanți susțin sănătatea ochilor. Colina ajută la susținerea sănătății ficatului și nervilor.

Pe lângă toate informațiile nutriționale de mai sus, icrele de somon sunt cunoscute ca fiind un ajutor în plus pentru sănătatea inimii, pentru vedere și pentru sănătatea oaselor.

Cum se consumă?

Tradițional, icrele de pește, dar mai ales icrele de somon, în general sunt folosite ca garnitură în delicatesele japoneze, dar în epoca modernă și în alte alimente regionale au rol de:

  • garnitură pentru rulourile de sushi;
  • garnitură pentru clătite subțiri din hrișcă (acoperite cu unt și icre de somon);
  • aperitive (așezate peste felii de pâine integrală, biscuiți și salate mici).

Pentru a vă bucura de gustul lor incredibil, icrele de somon se savurează în cantități mici.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Sandwich cu file de hering

Sandwich cu file de hering

Sandwich cu file de hering. În contradicție cu simplitatea preparării acestei gustări, o să avem parte de o explozie de gusturi formidabile.

Avem nevoie de pâine integrală, unt, file de hering Ocean Fish și ceapă roșie. După gustul fiecăruia, putem să folosim și cremă de brânză tartinabilă.

În primul rând, în procesul de asamblare avem nevoie ca pâinea integrală să fie tăiată în felii medii. Se recomandă cumpărarea pâinii gata feliată. Feliile de pâine pot fi date 20 de secunde într-o tigaie, în puțin unt.

Feliile de pâine se ung ușor cu untul puțin topit. Stratul de unt trebuie să fie minim, acesta fiind conceput în acest preparat pentru a scoate în evidență aroma pâinii și pentru a „înăbuși” ușor gustul heringului sărat.

Heringul Ocean Fish este deja tăiat file și în funcție de preparatul ales, acesta poate fi și gata condimentat pentru consum.

Ceapa se taie rondele și nu se exagerează cu ea pe felia de pâine.

La final, vă garantăm că o combinație formată din pește sărat/condimentat, ceapă suculentă, unt moale și pâine parfumată, nu o sa lase pe nimeni indiferent.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este peștele!

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor

Medalion de somon la cuptor. Consumul de pește, precum somonul, are numeroase beneficii cunoscute încă din antichitate și atestate științific mai aproape de prezent. Consumul de pește reduce riscul de boli coronariene, de infarct, al bolii Alzheimer și este un bun stabilizator al vederii la persoanele de peste 50 de ani. Somonul asigură necesarul de acizi grași Omega 3 și se poate prepara rapid sub diverse forme și preparate. Astăzi, vorbim despre prepararea medalionului de somon la cuptor.

Ingrediente – Medalion de somon la cuptor

  • 3-4 medalioane de somon;
  • sare de mare grunjoasă;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • roșii cherry;
  • lămâie;
  • iaurt grecesc;
  • usturoi.

Mod de preparare:

Spălăm bine bucățile de somon, le uscăm cu prosoape de hârtie și apoi le frecăm cu sare de mare, puțin piper și ulei de măsline.

Așezăm medalioanele de somon într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent, iar printre acestea putem pune roșiile cherry. În mijlocul acestora punem o căpățână de usturoi, întreagă, necurățată. Înlăturăm doar primele foi și mustățile, avem grijă să nu fie murdară cu urme de pământ. Stoarcem jumătate de lămâie peste acestea.

Acoperim totul cu folie de aluminiu și băgăm tava la cuptorul preîncins timp de 30 de minute.

După aceste 30 de minute în care s-a întâmplat magia în cuptor, luăm usturoiul din tavă, roșiile cherry coapte și le dăm prin blender. Adăugăm 2-3 linguri de iaurt grecesc și astfel, avem ca rezultat, un sos minunat pe care să-l servim lângă medalionul de somon.

Data viitoare, când mai preparăm somon, recomandăm și rețetele următoare, precum fileul de somon glazurat cu sos de chilli, file de somon la grătar sau medalion la tigaie.

Poftă bună! 

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

File de crap la cuptor

File de crap la cuptor

File de somon, șalău, cod, merluciu, crap… fiecare alegere este bazată pe gusturile noastre personale sau pe nutrienții și proprietățile de care avem nevoie. Astăzi, vorbim despre fileul de crap.

Trebuie să avem în vedere că fiecare tip de pește vine la pachet, cel puțin, cu minimele recomandări de gătire în privința timpului de gătire și temperaturii la care se întâmplă tot procesul. Pentru un preparat excepțional de file de crap la cuptor avem nevoie de următoarele.

Ingrediente – File de crap la cuptor

  • 2-3 fileuri de crap;
  • 100 g măsline;
  • 250 g roșii cherry;
  • 2 căței de usturoi;
  • 250 ml apă;
  • 1 frunză de dafin;
  • ceapă roșie;
  • condimente pentru pește;
  • 1/2 lingurișă de sare;
  • 1/2 linguriță piper.

Mod de preparare:

În prima fază, luăm fileul de crap, îl spălăm insistent de bine și îl crestăm pe exterior din 3 în 3 centrimetri. Frecăm fileul de crap cu piper și cu condimente pentru pește. Așezăm fileul într-o tavă de cuptor sau într-un vas termorezistent împreună cu măslinele, roșiile tocate, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată mărunt, apa, frunza de dafin și sare după gust.

În a doua fază, așezăm fileul de crap la copt în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, la 200°C. La jumătatea timpului de coacere, decorăm peștele cu jumătăți de roșii cherry și îl lăsăm până la finalul celor 25 de minute.

Pe viitor, recomandăm și frigăruile de pește. Pentru un strop de inspirație, următoarea rețetă de frigărui de crap este excepțională.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!