Pește-spadă cu orez sălbatic

Ingrediente

  • 4 fileuri de pește-spadă;
  • 140 g de orez sălbatic;
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4 roșii deshidratate;
  • 100 g de salicornie (brâncă)
  • 1 cățel de usturoi;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare – Pește-spadă cu orez sălbatic

Se umple o oală sau o cratiță mare cu apă și se adaugă un praf de sare. Se dă în clocot. Se toarnă orezul sălbatic și se fierbe la foc mediu 10-12 minute. Se ia de pe foc și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Între timp, se îndepărtează pielea peștelui-spadă și se taie bucăți egale. Prăjim peștele într-o tigaie antiaderentă sau pe grătar, uns cu o linguriță de ulei de măsline.

Se hidratează roșiile într-un bol cu apă rece. Într-o tigaie, la foc mediu, în restul de ulei se sotează usturoiul tocat împreună cu ceapa verde tăiată julien. Câd se înmoaie, se adaugă roșiile ușor hidratate și tăiate fâșii.

Se adaugă salicornia și se sotează totul timp de de 2-3 minute.

Punem, după gust, sare și piper și adăugăm orezul. Sotăm totul, împreună.

Peștele spadă se montează pe farfurii, deasupra orezeului.

Poftă bună! 

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Mini-burgeri cu somon și creveți

Mini-burgeri cu somon și creveți

Ingrediente – Mini-burgeri cu somon și creveți

  • 600 g de somon proaspăt;
  • 12 creveți;
  • 2 gălbenușuri;
  • 2 fire de mărar;
  • 200 g de brânză de vaci;
  • 1 fir de pătrunjel;
  • Sare și piper negru/roșu după gust.

Mod de preparare

Se curăță somonul, se îndepărtează pielea și posibilele oase și se toacă foarte mărunt.

Îndepărtăm capul creveților și cordonul intestinal și se toacă foarte mărunt cozile.

Într-un castron mare, se amestecă atent somonul cu creveții. Încorporăm gălbenușurile, mărarul tocat fin și jumătate din brânza de vaci. Potrivim cu sare și piper după gust. Amestecăm bine totul, până obținem o pastă omogenă. Acoperim castronul cu folie transparentă și punem la frigider să se odihnească jumătate de oră înainte de a prăji conținutul.

După ce a trecut timpul de odihnă la frigider, scoatem preparatul afară și formăm mini-burgerii.

Prăjim preparatul într-o tigaie foarte bine încinsă, unsă cu un strop de ulei de măsline, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute.

Punem pe farfurii, adăugăm brânza de vaci fărămițată și puțin piper negru și roșu măcinat, proaspăt și cu o frunzuliță de pătrunjel.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Merluciu cu orez sălbatic

Merluciu cu orez sălbatic

Ingrediente – Merluciu cu orez sălbatic

  • 4 fileuri de Merluciu;
  • 140 g de orez sălbatic;
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4 roșii deshidratate;
  • 100 g de salicornie (brâncă)
  • 1 cățel de usturoi;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se umple o oală sau o cratiță mare cu apă și se adaugă un praf de sare. Se dă în clocot. Se toarnă orezul sălbatic și se fierbe la foc mediu 10-12 minute. Se ia de pe foc și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Între timp, se îndepărtează pielea merluciului și se taie bucăți egale. Prăjim peștele într-o tigaie antiaderentă sau pe grătar, uns cu o linguriță de ulei de măsline.

Se hidratează roșiile într-un bol cu apă rece. Într-o tigaie, la foc mediu, în restul de ulei se sotează usturoiul tocat împreună cu ceapa verde tăiată julien. Câd se înmoaie, se adaugă roșiile ușor hidratate și tăiate fâșii.

Se adaugă salicornia și se sotează totul timp de de 2-3 minute.

Punem, după gust, sare și piper și adăugăm orezul. Sotăm totul, împreună.

Merluciul se montează pe farfurii, deasupra orezeului.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Hamburger cu Somon

Hamburger cu Somon

Ingrediente – Hamburger cu Somon

  • 600 grame de Somon proaspăt;
  • 8 linguri de tărâțe de ovăz;
  • 4 ouă;
  • 1 gălbenuș;
  • 8 linguri de brânză de vaci;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță de boabe de muștar;
  • 4 iaurturi dietetice;
  • 1 fir de mărar;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se îndepărtează pielea somonului și oasele. Tocăm foarte mărunt și le dăm deoparte.

Într-un castron punem tărâțele de ovăz, ouăle, brânza de vaci și praful de copt, le potrivim cu sare și piper. Batem totul cu ajutorul mixerului, până când se obține un aluat omogen.

Cu un făcăleț, întindem aluatul între două foi de hârtie de copt până când se obține o foaie subțire. Preîncălzim cuptorul la 180 grade, după ce ajunge la temperatura optimă, băgăm foaia subțire, preparată, și lăsăm înăuntru timp de 15 minute, până când se rumenește ușor. Se scoate apoi din cuptor și, cu ajutorul unei rozete, se taie rondele cu diametru de 8 cm. Le dăm deoparte.

Se amestecă somonul cu gălbenușul și cu o linguriță de boabe de muștar. Se pune la frigider să se odihnească jumătate de oră. Apoi, scoatem din frigider și formăm burgerii.

Facem hamburgerii într-o tigaie antiaderentă, câte două minute pe fiecare parte.

Într-un vas, amestecăm bine cele patru iaurturi cu mărarul tocat fin.

Montăm burgerul peste turtițele de tărâțe de ovăz. Sosul cu mărar se servește separat, astfel încât fiecare să-și pună cantitatea dorită pe burger.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Rizoto cu somon

Rizoto cu somon

Ingrediente – Rizoto cu somon

  • 300 g de orez integral cu bob rotund;
  • 200 g de somon afumat;
  • 1 legatură de sparanghel;
  • 8 roșii deshidratate;
  • 850 ml de supă de legume;
  • 1 fir de praz;
  • 2 fire de mărar;
  • 2 fire de hașmă;
  • 1 fir de oregano;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se taie sparanghelul medalioane fine. Se curăță ceapa verde și prazul, acestea se taie în rondele egale.

Roșiile se vor tăia în bucăți mici, împreună cu ierburile aromatice. Într-o cratiță cu ulei de măsline se sotează ceapa și prazul, la foc lent, până se înmoaie.

Adăugăm sparanghelul, roșiile uscate și orezul integral. Se sotează totul câteva minute.

Se adaugă supa și se lasă pe foc 25 – 30 minute, până când orezul este pătruns. Se presară ierburile aromatice, se potrivește cu sare și piper și se amestecă bine.

Se servește orezul în farfurii individuale și se montează deasupra somonul afumat și frunzulițe de oregano.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Salată de pomelo cu creveți

Salată de pomelo cu creveți

Ingrediente – Salată de pomelo cu creveți

  • 200 g de somon afumat;
  • 24 creveți de mărime medie;
  • 2 bucăți de pomelo roz;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 1 fir de mărar;
  • Coajă rasă de la o portocală;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, curățăm pomelo, îndepărtând partea albă. Tăiem fructul în rondele subțiri.

Curățăm, spălăm creveții. Într-o tigaie, la foc iute, într-o linguriță de ulei, se sotează cozile de creveți timp de câteva minute. Se dau deoparte!

Curățăm ceapa verde și se taie în fire lungi. Se taie somonul fâșii fine. Într-un castron mare se pun ingredientele, stropim totul cu uleiul de măsline și amestecăm totul bine.

Se pun rondele de pomelo pe patru farfurii și peste ele se servește salata.

Poftă bună!

Frigărui de somon

Frigărui de somon

Ingrediente – Frigărui de somon

  • 600 g somon;
  • 1 fir de ceapă;
  • ½ de ardei gras roșu;
  • ½ de ardei gras verde;
  • 4 fire de citronelă;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • 4 fire de mărar;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se pregătesc și se curăță firele de citronelă și se păstrează pentru a fi folosite ca frigărui.

Se spală ardeii grași și se curăță ceapa verde. Tăiem ardeii și ceapa în bucăți egale de 2-3 cm.

Somonul se taie în bucăți groase și se montează frigăruile. Intercalăm bucățile de legume și bucățile de somon.

Frigăruile le facem într-o tigaie unsă cu ulei de măsline sau pe jar, grătar sau la grill. Le frigem 2-3 minute pe fiecare parte și potrivim preparatul cu sare și piper, după gust.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Somon teriyaki la tigaie

Somon teriyaki la tigaie

Ingrediente – Somon teriyaki la tigaie

  • 800 g de file de somon
  • 2 linguri de sos de soia fără zahăr
  • 2 lingurițe de stevia
  • 1 fir de citronelă
  • 4 frunze de limetă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță somonul, îndepărtând solzii, dar păstrând pielea. Se scot toate oasele și se taie fileul în 4 bucățele egale. Se spală și se șterg bucățile cu prosoape de hârtie.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, se lasă la încins și apoi frigem somonul. Peștele se pune în tigaie întâi pe partea cu pielea, care trebuie să devină rumenă și crocantă, după 4-5 minute, intorcându-se pe cealaltă parte cu mare grijă pentru a nu rupe bucata de pește.

Se păstrează somonul cald, în timp ce se prepară sosul. În tigaia în care s-a fript somonul, se pun stevia, firul de citronelă tocat fin, frunzele de limetă și sosul de soia fără zahăr. Se amestecă bine și se lasă sosul 2-3 minute să se reducă, având în vedere să nu-l lăsăm să se lipească.

Montăm somonul cald pe farfurii. Se potrivește cu sare și piper și se toarnă deasupra sosul. Se servește imediat, cald.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Supă de fructe de mare cu șofran

Supă de fructe de mare cu șofran

Ingrediente – Supă de fructe de mare cu șofran

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 200 g de midii
  • 200 g de scoici comune
  • 1 coadă mică de pește undițar
  • 12 creveți
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 fir de pătrunjel
  • 1 anasaon stelat
  • 10 firișoare de șofran
  • Coaja de la o lămâie
  • 800 ml de apă
  • Sare
  • Piper alb

Mod de preparare

Se toarnă cei 800 ml de apă într-o oală sau într-o crăticioară și se adaugă ceapa și cățeii de usturoi, ambele tăiate cu grijă, mărunt. Se dă în clocot, la foc moderat.

După ce apa dă în clocot, adăugăm firișoarele de șofran, care au fost încălzite într-o tigaie, în prealabil, pentru a-și elibera mai bine aroma. Adăugăm în oală coaja de lămâie și un anason. Lăsăm se se înmoaie ceapa și usturoiul și să împrumute aroma condimentelor, timp de 3 minute.

Curățăm și spălăm bine midiile. Lăsăm scoicile într-un castron cu apă rece și multă sare, ca să elimine tot nisipul. Curățăm peștele undițar, îndepărtăm pielea și eventualele oase. La final, spălăm creveții.

Adăugăm în supa aromatizată peștele undițar, midiile și scoicile. Le potrivim cu sare și piper și le lăsăm să fiarbă 4-5 minute. Se adaugă un fir de pătrunjel tocat, ceapa verde tocată și creveții. Continuăm să fierbem 5 minute și apoi, o servim caldă.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

Ingrediente – Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

  • 400 g de pește undițar
  • 250 de paste konjac uscate
  • 1 rămurică de cimbru
  • 1 fir de oregano
  • 4 fire de hașmă
  • 1 fir de pătrunjel
  • 2 ardei iuti
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Folosind un fund de lemn și un cuțit de mici dimensiuni și foarte ascuțit, curățăm peștele undițar de oase și piele și-l tăiem în cubulețe mici de maxim 2 cm. Spălăm bine și-l lăsăm deoparte.

Într-o oală cu apă clocotită, adăugăm peștele și pastele, le fierbem timp de 8-10 minute. Le scoatem și le lăsăm la scurs.

Într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline și un praf de sare, se sotează cubulețele de pește undițar.

Adăugăm pastele și amestecăm bine. Încorporăm și un amestec pregătit în prealabil din restul de ulei de măsline, ardeii iuți și ierburile aromate, tocate mărunt.

Continuăm fierberea câteva minute, pentru ca pastele să se impregneze de savoarea peștelui și mai ales a ierburilor.

Servim imediat, cald, presărăm după gust sare și piper!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!