Păstrăv la tigaie
Păstrăvul este un pește care se poate folosi la mai multe feluri principale de mâncare sau singular.
Astăzi, detaliem modul de preparare pentru păstrăv la tigaie, acesta se poate servi cu cartofi noi în stil rustic.
Ingrediente Păstrăv la tigaie
- 2 pastravi OceanFish (nu foarte mari);
- 1 lamaie
- 40 gr unt
- 1 lingura ulei
- 1/4 legatura patrunjel
- 2 linguri faina
- 1 lingurita boia dulce
- sare, piper negru, fulgi chili.
Se spală bine păstrăvii OceanFish, gata eviscerați, se șterg bine cu șervețele de hârtie. După, se amestecă făina cu boia pe o farfurie întinsă. În timpul acesta, se stropesc păstrăvii cu suc de lămâie peste tot, inclusiv în interior. Se presară apoi cu sare, piper negru și chili dacă doriți, inclusiv în interior. Se tăvălesc prin făină, să fie bine acoperiți, dar cu mare atenție, excesul de făină trebuie îndepărtat.
Într-o tigaie cât mai mare, o tigaie specială pentru pește dacă este posibil, se incinge uleiul și jumătate de unt. Se pun păstrăvii în tigaie și se dă focul la nicelul mic.
Păstrăvii se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte.
Se scot peștii pe o farfurie, atenție, încălzită (farfuria se ține la cuptor pentru a fi caldă atunci când avem nevoie de ea). Presărăm pătrunjel proaspăt-tocat peste pești.
Se servesc imediat.
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!