- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Dorada la grătar cu unt și usturoi

Dorada la grătar este delicios și nu trebuie să vă fie teamă să îl preparați, mai ales dacă urmați câțiva pași simpli.

Peștele se lipește ușor de grătar și se arde sau se usucă și mai ușor. De aceea trebuie să o gătim indirect, adică să folosim o zonă a grătarului care nu are jar dedesubt.

Ingrediente – Dorada la grătar cu unt și usturoi

Mod de preparare

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, adică moale. Dacă nu este sărat puteți adăuga puțină sare și 2 căței de usturoi zdrobiți.

Ungeți peștele pe ambele părți, iar în interiorul lui plasați o parte generoasă din untul aromat.

În acest moment grătarul este deja pregătit, cu cărbunii așezați doar într-o parte.

Așezăm cu atenție peștele în partea de grătar sub care nu avem cărbuni. Orice cărbune aprins este un pericol pentru pește și pentru posibilitatea gătirii acestuia uniform.  Închidem capacul și il lăsăm așa timp de 15 minute la 200 de grade Celsius.

După 15 minute, întoarcem peștele cu atenție, lăsăm din nou capacul și mai așteptăm 10 minute.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Carne de scoici la tigaie în sos de vin

Scoicile sunt benefice organismului datorită faptului că sunt sărace în grăsimi şi bogate în minerale (seleniu, zinc, magneziu, potasiu), vitamina B12 şi proteine. Un exemplu, 10 grame de midii mixte, gătite, conţin doza zilnică recomandată de vitamina B12.

Ingrediente – Carne de scoici la tigaie în sos de vin

Mod de preparare

Spălăm scoicile Ocean Fish, presărăm sare și piper după gust sau condimente speciale și le lăsăm aproximativ 30 minute la odihnă, după ce le amestecăm bine.

Într-o tigaie antiaderentă, punem untul tăiat cubulețe și îl lăsăm la foc foarte mic să se topească. Când untul este topit, răsturnăm midiile, adăugăm un praf de sare și piper alb proaspăt măcinat (după gust) și lăsăm la foc mic să se inăbușe, aproximativ 45 de minute.

Se ia capacul și se adaugă usturoiul pisat și vinul, amestecând încet. Lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, amestecând din când în când, până scade vinul.

Se servește cald, cu pătrunjel verde tocat deasupra.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Biban de mare la cuptor cu lămâie și cartofi

Gătit la tigaie, la grill, grătar sau cuptor, cu bibanul de mare nu poți da greș dacă respecți câțiva pași simpli. Mai jos, pe scurt, expunem un mod simplu de preparare la cuptor, rezultând un preparat excepțional.

Ingrediente – biban de mare la cuptor cu lămâie și cartofi

Mod de preparare

Se spală bibanii. Se ung cu ulei și se presară cu sare și piper. În interiorul fiecăruia se pune o linguriță de unt și se presară cu piper.

Se pun în tavă, se adaugă cartofii tăiați cuburi și o lămâie tăiată rondele.

Se presară totul cu sare și se stropește cu vin alb. Se lasă 30 minute la foc moderat.

Se servesc stropiți cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Medalion de somon norvegian la tigaie

Medalion de somon norvegian la tigaie

Într-o tigaie de teflon se va pune untul la încălzit, apoi adaugate medalioanele de somon norvegian OceanFish la gătit, 5-8 minute pe fiecare parte.

Între timp, într-un bol, se va face un amestec ( dressing ) din: zeamă de lamaie, mierea de albine topită, ghimbir. Ghimbirul se curăță de coajă cu ajutorul unei linguri, apoi se rade pe răzătoarea mică.

Cățeii de usturoi tăiați mărunt, sare și piper după gust.

Amestecul (dressingul)  obținut se va turna peste medalioanele de somon, lăsând a se găti în continuare înca 10 minute.

Avem grijă să punem, din când în când, din sosul format în tigaie peste medalioanele de somon, în timpul gătitului.

Medalionul de somon norvegian la tigaie se va servi ca atare cu sosul format, decorat cu pătrunjel proaspăt tocat fin sau cu felii de lamaie.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

File de păstrăv la cuptor pe pat de legume

Păstrăvul la cuptor, îmbăiat în sos fin din unt, lămâie, usturoi şi ierburi aromate, gătit pe un pat din legumele preferate este absolut delicios!

Carnea fragedă şi suculentă se desface uşor în bucăţi, iar sosul cu care se unge peştele dă mâncării o aromă plăcută, dar nu atât de proeminentă încât să altereze gustul delicat al acestuia.

Ingrediente file de păstrăv la cuptor pe pat de legume

File de Păstrav fresh de la OceanFish

4 linguri unt,

1 ceapă mică tocată mărunt (opţional),

2 căţei de usturoi,

câteva fire de verdeaţă: mărar proaspăt, pătrunjel, sau alte ierburi aromate după preferinţă,

sare şi piper negru măcinat,

coaja rasă şi sucul proaspăt stors de la ½ lămâie

Patul de legume:

1 kg cartofi,

o ceapă,

1 ardei capia,

1 morcov,

100 g ciuperci,

sare şi piper după preferinţă,

putin ulei pentru stropit legumele

Mod de preparare file de păstrăv la cuptor pe pat de legume

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 C. Se pregăteşte o tavă mare de aragaz, pe fundul căreia se pune hârtie de copt, pentru a evita prinderea sau arderea legumelor.

Legumele se aranjează în tavă, se condimentează cu sare şi piper, după care se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, pregătim Păstrăvul file OceanFish, condimentăm cu sare şi piper şi-l lăsăm deoparte.

Separat într-o tigaie sau o cratiţă mică, se prepară sosul de unt pentru uns peştele: se topeşte untul apoi se adaugă ceapa tăiată fin şi se găteşte la foc mediu câteva minute, până când se înmoaie.

Se pune apoi usturoiul mărunţit sau dat prin presă şi se amestecă în continuare pentru încă un minut, după care se ia de pe foc. Se adaugă coaja rasă şi sucul de la o jumătate de lămâie, precum şi jumătate din ierburile aromate (mărunţite fin în prealabil). Se amestecă sosul şi se lasă deoparte să se răcească uşor.

Tava cu legume se scoate din cuptor, după care bucăţile de peşte se aşează peste legume.

Peştele se unge pe ambele părţi cu sosul preparat folosind o pensulă de bucătărie, iar pe lângă fileuri se pun câteva felii de lămâie.

Tava se dă din nou la cuptor cam 15-18 minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de peste. Cea mai bună metodă de a verifica dacă peştele este gata, este să se înţepe uşor folosind o furculiţă. Dacă carnea se desprinde uşor, peştele este gata.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare, rețetă simplă și ușor de pregătit, gustoasă și rapidă.

Ingrediente – paste cu fructe de mare

  •  500 g paste (Spaghetti sau Tagliatele)
  •  350 g mix de fructe de mare
  •  60 ml ulei de măsline
  •  400 g pulpă de roșii
  •  100 ml vin alb
  •  3 căței usturoi
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Fructele de mare sunt un deliciu exotic, cu iz de vacanță, care poate fi savurat oricând la noi acasă: de la salate și garnituri până la frigărui și paste.

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se pune jumătate din cantitatea de ulei de măsline într-o tigaie la încins. Ulterior se adaugă usturoiul ușor zdrobit și se lasă aproximativ 2 minute, apoi se scoate. Acesta nu se mai folosește, a fost folosit doar pentru a da aromă uleiului. Pulpa de roșii se toarnă și se lasă câteva minute pe foc, apoi se dă la o parte. Într-o altă tigaie se încinge restul de ulei de măsline. În uleiul încins se pun fructele de mare congelate și se gătesc aproximativ 10 minute. După acest timp, se adaugă vinul alb și se amestecă bine. După alte cinci minute, se pune și sosul de roșii și se mai lasă foarte puțin pe foc. Sosul se sărează și piperează după gust.

Se servește împreună cu pastele fierte.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci OceanFish / Ocean Fish / OceanFish.ro

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci

Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci. Pentru un plus de rafinament printre aperitivele festive, rulourile cu somon sunt soluția perfectă. Ușor de făcut, rapide de preparat, cu siguranță le vom găsi loc la o masă de sărbătoare.

Ingrediente – Rulouri cu somon afumat și brânză de vaci

1 lingura fulgi de migdale;

1 bucată ceapă verde;

250 g branza de vaci

220 g somon afumat OceanFish

Mod de preparare

Somonul se așază pe folie transparentă, iar în centru se pune brânză de vaci. Se rulează. Se pune la frigider 2 ore și când e gata de servit se taie în rulouri mai mici și se presară ceapa verde tocată pe deasupra, alături de fulgi de migdale.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveti cu patrunjel, unt si usturoi OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi, rețetă simplă și rapidă pentru niște creveți delicioși.

Cât timp se gătesc creveții ca să iasă fragezi?

Rețeta pe care v-o prezentam în continuare este, probabil, preferata noastră, când vine vorba de creveți.

Modul de preparare este ușor și rapid, singurul lucru pe care-l putem greși, de fapt, este să-i gătim prea mult! Excesul de zel și creativitatea dusă la extrem nu sunt deloc bune când vorbim despre creveți!

Ingrediente – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

  • Creveți OceanFish
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței mari de usturoi
  • 30 de grame de unt
  • 1 ardei iute verde
  • zeama de la 1 lămâie mică
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

Mod de preparare – creveți la tigaie cu pătrunjel, unt și usturoi

Se toaca patrunjelul si se pune intr-un mojar (daca nu este posibila utilizarea mojarului, se poate utiliza un bol). Se zdrobeste usturoiul si se pune in acelasi recipient unde este patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust (recomandat este sa se sareze putin si daca este cazul la final se mai poate pune sune), la fel se procedeaza si cu piperul negru macinat. Se adauga o lingurita de zeama de lamaie, dupa care se acopera totul cu ulei de masline extravirgin (cantitatea de ulei se pune dupa preferinta, cat sa acopere toate ingredientele).
In pasul urmator se amesteca compozitia pana cand sarea este dizolvata (in cazul mojarului se zdrobesc putin ingredientele pentru o aroma mai intensa).
Se pune pe foc mediu o tigaie in care se adauga untul si uleiul de masline. Cand untul este incins (atentie sa nu il ardeti), se pun crevetii si se trag la tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
Cand crevetii sunt gata, se iau de pe foc si se pun intr-un recipient adanc, se sareaza dupa preferinta (insa atentie ca si sosul de patrunjel ar putea fi sarat), se pune piper negru macinat proaspat. Sosul de patrunjel cu usturoi se toarna in totalitate peste creveti si se amesteca pana cand fiecare crevete este imbracat cu sos. Se acopera cu folie alimentara/staniol si se lasa 2-4 minute sa se imprumute fiecare gust.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!