Dorada la grătar este delicios și nu trebuie să vă fie teamă să îl preparați, mai ales dacă urmați câțiva pași simpli.
Peștele se lipește ușor de grătar și se arde sau se usucă și mai ușor. De aceea trebuie să o gătim indirect, adică să folosim o zonă a grătarului care nu are jar dedesubt.
Ingrediente – Dorada la grătar cu unt și usturoi
- Dorada eviscerată OceanFish
- 100 g unt sărat
- 2 căței de usturoi
- câteva felii de lămâie
Mod de preparare
Untul trebuie să fie la temperatura camerei, adică moale. Dacă nu este sărat puteți adăuga puțină sare și 2 căței de usturoi zdrobiți.
Ungeți peștele pe ambele părți, iar în interiorul lui plasați o parte generoasă din untul aromat.
În acest moment grătarul este deja pregătit, cu cărbunii așezați doar într-o parte.
Așezăm cu atenție peștele în partea de grătar sub care nu avem cărbuni. Orice cărbune aprins este un pericol pentru pește și pentru posibilitatea gătirii acestuia uniform. Închidem capacul și il lăsăm așa timp de 15 minute la 200 de grade Celsius.
După 15 minute, întoarcem peștele cu atenție, lăsăm din nou capacul și mai așteptăm 10 minute.
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!