Dorada la tigaie. OceanFish

Dorada la tigaie

Dorada la tigaie. Dorada pregătită la tigaie este delicioasă și foarte simplu de preparat, mai ales dacă urmăm câteva etape simple. Pașii necesari pentru ca preparatul nostru să ne rămână în memorie, cu dorința de a repeta, oricând, experiența sunt următorii.

Ingrediente – Dorada la tigaie

  • 2 x Dorada eviscerată OceanFish;
  • cimbru proaspăt/uscat sau rozmarin, frunze de busuioc;
  • ulei pentru prăjit;
  • 1 lămâie;
  • frunze de pătrunjel;
  • semințe de dovleac și floarea soarelui – opțional;
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit.

Mod de preparare

Dorada se curăță și se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează foarte ușor pielea peștelui pe ambele părți (nu foarte adânc). Condimentează cu sare și piper după gust. Asezonează cavitatea abdominală a peștelui cu plantele preferate. Cimbru uscat sau proaspăt, frunze de busuioc, rozmarin, ce preferințe aveți în materie de condimente. După preferințe, se poate adăuga și puțin usturoi.

În timpul acesta, se încinge bine o tigaie de teflon (dacă există posibilitatea, o tigaie specială pentru pește). se adaugă uleiul (1-2 linguri, se unge bine tigaia), se adaugă peștele și se prăjește 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Ulterior, peștele se scoate pe o farfurie sau platou special și se lasă la odihnă 5 minuțele.

Dorada se propune spre servire pe un platou cald, se asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și diferite semințe rumenite ușor. Asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și semințe rumenite ușor. Să nu uităm și de legumele preferate lângă, și astfel, avem o cină gustoasă și sănătoasă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

- OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

Dorada la grătar cu unt și usturoi

Dorada la grătar este delicios și nu trebuie să vă fie teamă să îl preparați, mai ales dacă urmați câțiva pași simpli.

Peștele se lipește ușor de grătar și se arde sau se usucă și mai ușor. De aceea trebuie să o gătim indirect, adică să folosim o zonă a grătarului care nu are jar dedesubt.

Ingrediente dorada la grătar cu unt și usturoi

Mod de preparare

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, adică moale. Dacă nu este sărat puteți adăuga puțină sare și 2 căței de usturoi zdrobiți.

Ungeți peștele pe ambele părți, iar în interiorul lui plasați o parte generoasă din untul aromat.

În acest moment grătarul este deja pregătit, cu cărbunii așezați doar într-o parte.

Așezăm cu atenție peștele în partea de grătar sub care nu avem cărbuni. Orice cărbune aprins este un pericol pentru pește și pentru posibilitatea gătirii acestuia uniform.  Închidem capacul și il lăsăm așa timp de 15 minute la 200 de grade Celsius.

După 15 minute, întoarcem peștele cu atenție, lăsăm din nou capacul și mai așteptăm 10 minute.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!