OceanFish

„Spaghetti alle Vongole”

Spaghetti alle Vongole - OceanFish / Oceanfish.ro / Ocean Fish
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

„Spaghetti alle Vongole”. Găsiți termen de comparație pentru o porție de paste cu fructe de mare, preparate după o rețetă tradițională italiană. Noi, nu am reușit! „Spaghetti alle Vongole” sunt o combinație de spaghete (sau tagliatele, după preferințe) cu scoici, stropite cu puțin vin, ulei de măsline, pătrunjel și usturoi.

Dacă vă place combinația de paste cu fructe de mare, această rețetă, simplă și rapidă, oferă un rezultat extrem de gustos.

Ingrediente – „Spaghetti alle Vongole”

  • 1 kg Vongole albe;
  • pătrunjel;
  • 4 căței de usturoi;
  • roșii cherry;
  • un pahar de vin alb;
  • spaghetti;
  • sare și piper, după gust;
  • ulei de măsline;
  • 1 ardei iute uscat.

Mod de preparare

Punem un vas cu apă și sare la fiert. Când începe apa să fiarbă, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet (8 minute pentru al dente).

În paralel, punem o tigaie pe foc în care adăugăm pătrunjelul tocat mărunt, cu tot cu cozi, și cățeii de usturoi. Punem câteva linguri de ulei de măsline peste usturoi și pătrunjel, adăugând și roșiile tăiate cubulețe și ardeiul iute tocat mărunt. Călim câteva minute, după care adăugăm scoicile și vinul.

Amestecăm totul și punem capacul, așteptând 3-4 minute pentru ca scoicile să se deschidă.

Scurgem pastele de apă și le adăugăm peste sosul din tigaie, le amestecăm bine și putem să mai punem puțin pătrunjel tocat.

Mai stropim cu puțin ulei de măsline și sunt gata de servit.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Creveți panko OceanFish
Creveți în crustă crocantă
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Biban de mare la grill cu cartofi prajiți pufoși
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Cocktail Fructe de Mare în sos tomat
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu
Icre roșii de Somon. Cum se consumă caviarul roșu