Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

Ingrediente – Paste de konjac cu pește-undițar și ierburi fine

  • 400 g de pește undițar
  • 250 de paste konjac uscate
  • 1 rămurică de cimbru
  • 1 fir de oregano
  • 4 fire de hașmă
  • 1 fir de pătrunjel
  • 2 ardei iuti
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Salt
  • Piper

Mod de preparare

Folosind un fund de lemn și un cuțit de mici dimensiuni și foarte ascuțit, curățăm peștele undițar de oase și piele și-l tăiem în cubulețe mici de maxim 2 cm. Spălăm bine și-l lăsăm deoparte.

Într-o oală cu apă clocotită, adăugăm peștele și pastele, le fierbem timp de 8-10 minute. Le scoatem și le lăsăm la scurs.

Într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline și un praf de sare, se sotează cubulețele de pește undițar.

Adăugăm pastele și amestecăm bine. Încorporăm și un amestec pregătit în prealabil din restul de ulei de măsline, ardeii iuți și ierburile aromate, tocate mărunt.

Continuăm fierberea câteva minute, pentru ca pastele să se impregneze de savoarea peștelui și mai ales a ierburilor.

Servim imediat, cald, presărăm după gust sare și piper!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

Ingrediente – Brioșe cu spanac, brânză de vaci și langustine

  • 200 g de spanac proaspăt
  • 4 ouă
  • 8 linguri de smântână lichidă
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 g brânză de vaci degresată
  • 8 langustine
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Sare și piper

Mod de preparare

Turnăm ulei de măsline într-o crăticioară și se sotează spanacul, curățat și tăiat, timp de două minute, până când se înmoaie, dar fără să lase apă.

Între timp, se bat cu mixerul ouăle împreună cu smântâna, praful de copt și brânza de vaci, potrivim amestecul cu piper și sare. Trebuie să obținem o cremă omogenă.

Încorporăm spanacul sotat și se mixează totul bine, până când se obține o cremă omogenă.

Turnăm crema în patru forme de silicon. Umplem formele până la mijloc, pentru că aluatul va crește. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15-20 de minute, până când brioșele cresc și sunt rumenite.

După ce s-au făcut, brioșele se scot din cuptor și se lasă la odihnă aproximativ 5 minute.

Sotăm langustinele, curățate în prealabil. Potrivim totul cu sare și piper. Servim imediat!

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Turtițe cu somon afumat

Turtițe cu somon afumat

Ingrediente – Turtițe cu somon afumat

  • 16 felii de somon afumat
  • 4 linguri de tărâțe de ovăz
  • 2 linguri de tărâțe de grâu
  • 2 linguri de brânză de vaci degresată
  • 3 ouă
  • 1 fir de mărar
  • Salt
  • Piper
  • Amestec de boabe de piper

Mod de preparare

Punem într-un castron sau în vasul mixerului cele două tipuri de tărâțe. Adăugăm ouăle întregi (în funcție de apetit sau colesterol, folosim doar albușurile, caz în care ar trebui să punem unul în plus) și cele două linguri de brânză de vaci.

Adăugăm sare și piper după preferințe, mixăm compoziția până ajungem la un conținut omogen.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc mediu. Formăm „turtițe” mici de 5-6 cm și le punem în tigaie câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se lipesc de tigaie, putem pune un strop de ulei pe care-l întindem cu un prosop de hârtie.

Punem feliile se somon afumat deasupra turtițelor și se decorează cu frunzulițe de mărar și mix de boabe de piper ușor zdrobite.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

Ingrediente – Burger din carne de pește undițar și fructe de mare

  • 2 cozi mici de pește
  • 200 g de carne de midii
  • 8 creveți roșii
  • 4 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 440 g de fasole albă fiartă
  • 1 fir de coriandru
  • 8 roșii cherry
  • 20 g de rucola
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • Salt
  • Piper

Mod de preparare

Pentru a îndepărta ușor pielea peștelui undițar, se separă de carne prin partea dinspre cap și se trage de ea spre coadă. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se separă două fileuri, tăind carnea cât mai aproape posibil de șiră.

Se toacă peștele și midiile bucățele cât se poate de mici și se pun într-un castron. Curățăm creveții, separând capetele de cordonul intestinal de pe cozi, iar carnea o tocăm mărunt.

Adăugăm creveții peste amestec, adăugăm gălbenușurile și coriandrul tocat și amestecăm bine. Potrivim cu sare și piper după preferințe. Amestecăm totul până se încorporează toate ingredientele și devine un preparat omogen.

Într-o tigaie antiaderentă sau pe un grătar, se frig hamburgerii, într-o linguriță de ulei, timp de patru minute pe fiecare parte, până când sunt făcuți mediu. Se iau după foc și se păstrează calzi.

Sotăm fasolea boabe și roșiile cherry în uleiul de măsline rămas. La final adăugăm frunzele de rucola.

Așezăm totul pe farfurie, pe un pat de fasole, facem cele 2 ouă poșate și le așezăm cu grijă peste burger. Condimentăm după gust! Totul se servește imediat, cald.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Orez cu homar

Orez cu homar

Fel principal

Ingrediente – Orez cu homar

  • 2 homari
  • 300 g de orez integral
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 4 linguri de sos de tomate fără zahăr
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • 800 ml de apă sau supă de pește
  • Sare și piper

Mod de preparare

Se deschid homarii pe jumătate. Se acoperă capetele și se taie cleștii. Se potrivesc cu sare și piper și se dau deoparte. Se păstrează sucul pe care l-au lăsat la tăiere.

Într-o crăticioară, se sotează capetele homarilor în ulei de măsline. Se adaugă și sucul pe care l-au lăsat.

Se toacă ceapa verde curățată, ardeiul gras roșu, cel verde și morcovul cubulețe cât se poate de mici.

Se adaugă legumele în crăticioară și se lasă să se facă împreună cu capetele homarilor timp de 10-14 minute, la foc mare.

După ce se rumenesc legumele, se adaugă orezul și sosul de roșii. Se amestecă totul bine și se sotează câteva minute.

Adăugăm cozile și cleștii homarului în crăticioară și se acoperă cu 800 ml de apă sau supă de pește degresată. Se lasă orezul să se facă, după gust, cu mai mult sos sau mai uscat.

Se potrivește cu sare și piper. Se scot capetele și se pune orezul într-un castron mare.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Midii în aspic

Midii în aspic

Ingrediente – Midii în aspic

  • 1 kg de midii
  • 1 cățel de usturoi murat
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 foi de gelatină
  • 1 fir de tarhon
  • Amestec boabe de piper
  • 500 ml de apă în care au fiert midiile

Mod de preparare

Într-o cratiță cu apă clocotită, se fierbe ceapa verde aproximativ 10 minute și apoi se adaugă midiile. Dupa ce se deschid, se răcesc în apă cu gheață pentru a opri fierberea si a se păstra carnea suculentă. Scoatem cu atenție carnea din scoică.

Într-un vas cu apă rece, se hidratează foile de gelatină.

În timp ce se înmoaie foile de gelatină, strecoară apa în care au fiert midiile, dar păstrează jumătate de litru. Încălzim ușor, dacă s-a răcit, să putem adăuga gelatina.

Se adaugă usturoiul, tocat mărunt.

Într-o formă preferată, adăugăm apa în care au fiert midiile și în care am dizolvat gelatină și lăsăm preparatul să se închege la frigider timp de aproximativ 6 ore.

Scoate aspicul din forme și ornează-l cu amestecv de boabe de piper și o crenguță de tarhon.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Fileuri de burtă de ton

Fileuri de burtă de ton

Ingrediente – Fileuri de burtă de ton

  • 800 g file de burtă de ton proaspăt
  • 2 ardei grași, roșii
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • 4 linguri de sos de roșii fără zahăr
  • 1 fir de pătrunjel
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se învelesc ardeii roșii în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 190 grade, timp de 30 de minute până se coc. Timpul final depinde de mărimea ardeilor grași.

Se lasă să se răcească. Se curăță de coașă și se păstrează sucul pe care îl lasă. După ce sunt curățați, se taie fâșii.

Într-o tigaie antiaderentă, se sotează usturoiul și ceapa verde în uleiul de măsline. Când încep să se rumenească, se adaugă fâșiile de ardei gras și sucul pe care l-au lăsat.

Se înăbușă ardeiul gras împreună cu ceapa și cu usturoiul verde și se adaugă sosul de roșii fără zahăr.

Se lasă pe foc, în continuare, câteva minute lși se adaugă burta de ton tăiată bucăți. Se presară cu o lingură de pătrunjel tocat și un praf de piper. Se adaugă sosul de soia. Mai fierbem 4-5 minute, la foc mediu.

Adăugăm sare și piper și se montează pe patru farfurii individuale.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Papiote de merluciu

Papiote de merluciu

Există numeroase specii care aparțin familiei Merlucciidae, dar cea mai apreciată pentru carnea și gustul său este merluciul european. Un pește cu carnea albă, fină, cu un conținut lipidic foarte scăzut. Cu un raport caloric scăzut și proteinele sale de calitate înaltă, este un pește potrivit pentru diete.

Ingrediente – Papiote de merluciu

  • 1 merluciu de 1 kg
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 fir de ceapă verde
  • 200 ml de supă de pește degresată
  • 1 fir de coriandru
  • Coaja de la o limetă
  • Coaja de la o lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță merluciul. Se îndepărtează solzii și se eviscerează. Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, se taie aripioarele dorsale și pectorale. Se îndepărtează șira și se taie peștele în patru fileuri de aceeași mărime.

Se prepară legumele. Se curăță usturoiul verde și ceapa verde. Se taie medalioane fine. Cu ajutorul unui dispozitiv de curățat, se taie patru fâșii subțiri de portocală, patru de limetă și patru de lămâie.

Se pregătesc patru foi de hârtie de copt. Pe fiecare se pune un file de merluciu și pe fiecare file o linguriță de ceapă verde și puțină coajă de citrice. Se potrivește, după gust, cu sare și piper.

Se așează pachețelele cu merluciu pe o tavă de cuptor, se toarnă supa de pește și se coc la 180 grade, timp de 15 minute.

Se scoate merluciul și se servește cu puțin coriandru tocat.

Atenție! Dacă te afli într-o etapă de regim, poți să pregătești merluciul la cuptor. Pregătești în tigaie un sote cu două linguri de ulei, usturoi tocat și ardei iute tocat. Se prăjește întâi usturoiul, se adaugă apoi ardeiul iute, fără semințe și se rumenește. În aceeași tigaie, se face o reducție de oțet. Se pun peste merluciu, usturoiul lu ardeiul iute și se toarnă reducția de oțet. Esteo rețetă simplă, cu un rezultat excepțional.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

Ingrediente – Paste Shiratakis cu scoici în sos verde

  • 600 g de paste shiratakis
  • 1 kg de scoici
  • 2 căței de usturoi
  • 1 fir de pătrunjel creț
  • 6 fire de hașmă
  • 4 lingurițe de ulei de măsline
  • 400 ml de apă
  • 200 ml de supă de pește degresată
  • Sare și piper.

Mod de preparare

Se curăță cățeii de usturoi și se taie feliuțe subțiri.

Se toacă mărunt pătrunjelul creț, franțuzesc, care este mai aromat și hașma.

Într-o tigaie, în uleiul de măsline, se sotează usturoiul, până când se înmoaie, dar fără să ajungă să se rumenească. Se adaugă apoi pătrunjelul și hașma. Se toarnă 400 ml de apă în tigaie și se lasă să dea clocot. Se potrivește de sare și piper și se dă deoparte.

Se scurg pastele și se spală bine sub jetul de apă rece. Se fierb în supă timp de 4-5 minute. Se toarnă peste sosul verde.

Se adaugă scoicile și se lasă să se deschidă. Se servește imediat!

Atenție! Dacă te afli într-o etapă de regim, poți prepara aceste paste delicioase, dar renunțând la ulei. Pentru a sota usturioul și pătrunjelul, toarnă o linguriță de supă în tigaie anti-aderentă și lasă să se înmoaie și să se facă. Urmează aceiași pași ca în rețeta principală.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Salată de fenicul cu langustine

Salată de fenicul cu langustine

Salată de fenicul cu langustine. Se curăță langustinele, îndepărtându-le capetele. Se dau deoparte cozile. Se pot congela capetele și cozile pentru a le folosi la alte preparate. Un truc pentru a curăța mai repede și usor langustinele, este să fie date 15 minute la congelator.

Ingrediente – Salată de fenicul cu langustine

16 langustine mari

1 bulb de fenicul mare

1 ardei iute

1 fir de busuioc

4 lingurțe de ulei de măsline

Salt

Piper

Mod de preparare

Cu ajutorul unei răzătoare de legume, se obțin felii foarte subțiri de fenicul. Se pun într-un vas cu apă cu gheață, pentru a rămâne ferme.

Între timp, într-o crăticioară cu apă clocotită și un praf de sare, se opărește sparanghelul tăiat pe jumătate. Se fierbe cam două minute și se răcește într-un castron plin cu apă cu gheață.

În continuare, într-o tigaie anti-aderentă, se fac cozile de langustine (de pare care s-a îndepărtat intestinul) timp de 2-3 minute, până când se rumenesc puțin.

Într-un castron, se amestecă feliile subțiri de fenicul cu langustinele, sparanghelul, ardeiul iute tăiat inele, uleiul de măsline și câteva frunze de busuioc.

Se montează salata pe farfurii și se servește cu patru langustine de persoană.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!