Ingrediente – Burger din carne de pește undițar și fructe de mare
- 2 cozi mici de pește
- 200 g de carne de midii
- 8 creveți roșii
- 4 ouă
- 2 gălbenușuri
- 440 g de fasole albă fiartă
- 1 fir de coriandru
- 8 roșii cherry
- 20 g de rucola
- 4 lingurițe de ulei de măsline
- Salt
- Piper
Mod de preparare
Pentru a îndepărta ușor pielea peștelui undițar, se separă de carne prin partea dinspre cap și se trage de ea spre coadă. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se separă două fileuri, tăind carnea cât mai aproape posibil de șiră.
Se toacă peștele și midiile bucățele cât se poate de mici și se pun într-un castron. Curățăm creveții, separând capetele de cordonul intestinal de pe cozi, iar carnea o tocăm mărunt.
Adăugăm creveții peste amestec, adăugăm gălbenușurile și coriandrul tocat și amestecăm bine. Potrivim cu sare și piper după preferințe. Amestecăm totul până se încorporează toate ingredientele și devine un preparat omogen.
Într-o tigaie antiaderentă sau pe un grătar, se frig hamburgerii, într-o linguriță de ulei, timp de patru minute pe fiecare parte, până când sunt făcuți mediu. Se iau după foc și se păstrează calzi.
Sotăm fasolea boabe și roșiile cherry în uleiul de măsline rămas. La final adăugăm frunzele de rucola.
Așezăm totul pe farfurie, pe un pat de fasole, facem cele 2 ouă poșate și le așezăm cu grijă peste burger. Condimentăm după gust! Totul se servește imediat, cald.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!