Ingrediente
- 4 fileuri de pește-spadă;
- 140 g de orez sălbatic;
- 1 fir de ceapă verde
- 4 roșii deshidratate;
- 100 g de salicornie (brâncă)
- 1 cățel de usturoi;
- 4 lingurițe de ulei de măsline;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare – Pește-spadă cu orez sălbatic
Se umple o oală sau o cratiță mare cu apă și se adaugă un praf de sare. Se dă în clocot. Se toarnă orezul sălbatic și se fierbe la foc mediu 10-12 minute. Se ia de pe foc și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Între timp, se îndepărtează pielea peștelui-spadă și se taie bucăți egale. Prăjim peștele într-o tigaie antiaderentă sau pe grătar, uns cu o linguriță de ulei de măsline.
Se hidratează roșiile într-un bol cu apă rece. Într-o tigaie, la foc mediu, în restul de ulei se sotează usturoiul tocat împreună cu ceapa verde tăiată julien. Câd se înmoaie, se adaugă roșiile ușor hidratate și tăiate fâșii.
Se adaugă salicornia și se sotează totul timp de de 2-3 minute.
Punem, după gust, sare și piper și adăugăm orezul. Sotăm totul, împreună.
Peștele spadă se montează pe farfurii, deasupra orezeului.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!