OceanFish

Merluciu cu orez sălbatic

Merluciu cu orez sălbatic
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Ingrediente – Merluciu cu orez sălbatic

  • 4 fileuri de Merluciu;
  • 140 g de orez sălbatic;
  • 1 fir de ceapă verde
  • 4 roșii deshidratate;
  • 100 g de salicornie (brâncă)
  • 1 cățel de usturoi;
  • 4 lingurițe de ulei de măsline;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se umple o oală sau o cratiță mare cu apă și se adaugă un praf de sare. Se dă în clocot. Se toarnă orezul sălbatic și se fierbe la foc mediu 10-12 minute. Se ia de pe foc și se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Între timp, se îndepărtează pielea merluciului și se taie bucăți egale. Prăjim peștele într-o tigaie antiaderentă sau pe grătar, uns cu o linguriță de ulei de măsline.

Se hidratează roșiile într-un bol cu apă rece. Într-o tigaie, la foc mediu, în restul de ulei se sotează usturoiul tocat împreună cu ceapa verde tăiată julien. Câd se înmoaie, se adaugă roșiile ușor hidratate și tăiate fâșii.

Se adaugă salicornia și se sotează totul timp de de 2-3 minute.

Punem, după gust, sare și piper și adăugăm orezul. Sotăm totul, împreună.

Merluciul se montează pe farfurii, deasupra orezeului.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic