OceanFish / Ocean Fish / OceanFish.ro
Standarde și Certificări

Standarde si Certificari

     Furnizarea produselor din pește și fructe de mare sigure și de o înaltă calitate, este o cerință esențială pentru noi.

     Calitatea produselor noastre vine din responsabilitate.

     Responsabilitatea fabricii noastre în domeniul managementului siguranței alimentare cât și în grija față de consumator este dovedită an de an prin certificările noastre internaționale: HACCP, ISO22000, IFS, MSC, ASC.

     Ce înseamnă aceste certificări? 

     HACCP vine de la Hazard Analysis and Critical Control Point (analiza riscurilor și a punctelor critice de control). Acest proces identifică riscurile care ar putea amenința siguranța alimentelor, cum ar fi sursele de bacterii sau de contaminare chimică. Punctele critice de control sunt acele puncte din producția sau manipularea alimentelor în care aceste riscuri devin iminente.

     HACCP care este o parte a standardului ISO 22000, abordează direct aceste riscuri și stabilește proceduri pentru monitorizarea punctelor critice de control în materie de: păstrarea temperaturile corecte , nivelurile acceptabile de igienă;  păstrarea unei evidențe stricte.

     ISO 22000 este în totalitate un sistem de management al siguranței alimentelor (SMSA) care implică atât elaborarea unei politici de siguranță alimentară cât și a unei proceduri pentru retragerea produselor de pe piață atunci când acest lucru devine necesar.

OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish
OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish

     IFS FOOD (International Food Standard) este unul dintre cele mai stricte standarde pentru siguranța alimentară. Acest standard este elaborat de Global Food Safety Initiative (GFSI) și recunoscut internațional, ca standard pentru auditul calității și siguranței alimentare a produselor și proceselor de fabricație. 

     Unul dintre obiectivele principale ale IFS Food este asigurarea transparenței pe tot parcursul lanțului de aprovizionare, care este foarte complex.  IFS are un rol important în protejarea consumatorilor și a încrederii acestora în produsele noastre. 

OceanFish - Ocean Fish.ro - Ocean Fish
OceanFish / Ocean Fish / OceanFish.ro

Certificările prin care ne simțim responsabili față de Planeta noastră

MSC și ASC sunt certificări care atestă că ținem la mediul înconjurător, în special la mări și oceane!

Our products come from sustainable sources. 

Sigla MSC – abrevierea de la Marine Stewardship Council , vorbește despre un pescuit durabil. 

MSC gestionează cel mai important program de certificare ecologică din lume pentru peștele capturat în mediul sălbatic. Răspunde cerințelor FAO și ISEAL, recunoscute internațional.  Se acordă doar pescăriilor (navelor de pescuit) care practică pescuitul durabil, în condiții monitorizate. Adică, doar o anumită cantitate de pește este extrasă din mări și oceane, acestea având posibilitatea de a se reface. Dacă se respectă acest principiu, oceanele pot fi folosite, practic, la nesfârșit, ca resursă, deoarece se regenerează în mod constant.

Certificarea ASC – abrevierea de la Aquaculture Stewardship Council, ne vorbeste despre activitățile piscicole durabile si anume, respectarea normelor internaționale în ceea ce privește protecția habitatelor naturale și pescuitul sustenabil de către crescătoriile de pește și fructe de mare.