Ingrediente – Paste Shiratakis cu scoici în sos verde
- 600 g de paste shiratakis
- 1 kg de scoici
- 2 căței de usturoi
- 1 fir de pătrunjel creț
- 6 fire de hașmă
- 4 lingurițe de ulei de măsline
- 400 ml de apă
- 200 ml de supă de pește degresată
- Sare și piper.
Mod de preparare
Se curăță cățeii de usturoi și se taie feliuțe subțiri.
Se toacă mărunt pătrunjelul creț, franțuzesc, care este mai aromat și hașma.
Într-o tigaie, în uleiul de măsline, se sotează usturoiul, până când se înmoaie, dar fără să ajungă să se rumenească. Se adaugă apoi pătrunjelul și hașma. Se toarnă 400 ml de apă în tigaie și se lasă să dea clocot. Se potrivește de sare și piper și se dă deoparte.
Se scurg pastele și se spală bine sub jetul de apă rece. Se fierb în supă timp de 4-5 minute. Se toarnă peste sosul verde.
Se adaugă scoicile și se lasă să se deschidă. Se servește imediat!
Atenție! Dacă te afli într-o etapă de regim, poți prepara aceste paste delicioase, dar renunțând la ulei. Pentru a sota usturioul și pătrunjelul, toarnă o linguriță de supă în tigaie anti-aderentă și lasă să se înmoaie și să se facă. Urmează aceiași pași ca în rețeta principală.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!