Salată de fenicul cu langustine. Se curăță langustinele, îndepărtându-le capetele. Se dau deoparte cozile. Se pot congela capetele și cozile pentru a le folosi la alte preparate. Un truc pentru a curăța mai repede și usor langustinele, este să fie date 15 minute la congelator.
Ingrediente – Salată de fenicul cu langustine
16 langustine mari
1 bulb de fenicul mare
1 ardei iute
1 fir de busuioc
4 lingurțe de ulei de măsline
Salt
Piper
Mod de preparare
Cu ajutorul unei răzătoare de legume, se obțin felii foarte subțiri de fenicul. Se pun într-un vas cu apă cu gheață, pentru a rămâne ferme.
Între timp, într-o crăticioară cu apă clocotită și un praf de sare, se opărește sparanghelul tăiat pe jumătate. Se fierbe cam două minute și se răcește într-un castron plin cu apă cu gheață.
În continuare, într-o tigaie anti-aderentă, se fac cozile de langustine (de pare care s-a îndepărtat intestinul) timp de 2-3 minute, până când se rumenesc puțin.
Într-un castron, se amestecă feliile subțiri de fenicul cu langustinele, sparanghelul, ardeiul iute tăiat inele, uleiul de măsline și câteva frunze de busuioc.
Se montează salata pe farfurii și se servește cu patru langustine de persoană.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!