Ingrediente – Somon teriyaki la tigaie
- 800 g de file de somon
- 2 linguri de sos de soia fără zahăr
- 2 lingurițe de stevia
- 1 fir de citronelă
- 4 frunze de limetă
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
Se curăță somonul, îndepărtând solzii, dar păstrând pielea. Se scot toate oasele și se taie fileul în 4 bucățele egale. Se spală și se șterg bucățile cu prosoape de hârtie.
Se pune o tigaie antiaderentă pe foc, se lasă la încins și apoi frigem somonul. Peștele se pune în tigaie întâi pe partea cu pielea, care trebuie să devină rumenă și crocantă, după 4-5 minute, intorcându-se pe cealaltă parte cu mare grijă pentru a nu rupe bucata de pește.
Se păstrează somonul cald, în timp ce se prepară sosul. În tigaia în care s-a fript somonul, se pun stevia, firul de citronelă tocat fin, frunzele de limetă și sosul de soia fără zahăr. Se amestecă bine și se lasă sosul 2-3 minute să se reducă, având în vedere să nu-l lăsăm să se lipească.
Montăm somonul cald pe farfurii. Se potrivește cu sare și piper și se toarnă deasupra sosul. Se servește imediat, cald.
Poftă bună!
Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!