OceanFish

Midii în sos de vin și usturoi

Midii în sos de vin și usturoi
TIMP DE GĂTIT: 30 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Una dintre metodele noastre preferate de a găti midiile.

Ingrediente – Midii în sos de vin și usturoi

  • 1.5 kg midii;
  • 2 linguri ulei masline;
  • 1 lingură de unt;
  • 6 căței de usturoi;
  • 100 ml vin alb sec;
  • 1/2 legatură pătrunjel;
  • 1-2 linguri suc de lămâie;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Se curăță midiile și se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apă rece.

Se ia fiecare midie și se curăță, se spală. Se curăță cochilia frecând-o energic cu un burete de sârmă sub jet de apă. Se pune midia curățată în vasul cu apă curată.
Cand toate midiile sunt curatate se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le găti.

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și untul. Se adaugă 4 căței usturoi striviți și se călesc scurt, doar până încep să miroasă. Se adaugă vinul și se lasă până când încep să fiarbă.

Se pun midiile în tigaie și se amestecă bine. Se acoperă cu capac și se lasă 5 minute. Se verifică dacă s-au deschis toate midiile în acest timp și dacă nu, se amestecă in ele, se pune iar capacul si se mai lasă max. 5 minute.

Se scot midiile cu o paletă cu găuri pe un platou încăpător. Sosul rămas în tavă fierbe la foc mare timp de 5 minute, cât să scadă un pic. Se adaugă usturoiul rămas strivit, pătrunjelul tocat fin și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Sosul se toarna peste midii.

Preparatul se servește cu pâine proaspătă și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.

Midiile care nu s-au deschis, nu se consumă.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este Peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon