Merluciu la cuptor. Merluciul are carnea albă cu o textură foarte fină, delicată şi cu o aromă uşoară. Acest pește iese perfect dacă este preparat prin prăjire deoarece are nevoie de foarte puțină grăsime. Merluciul poate să fie gătit în foarte multe variante: la grătar, la grill, la cuptor, sub formă de saramură, marinat sau chiar și la tigaie. În continuare, vă prezentăm o variantă ușoară, la cuptor, rapidă, perfectă pentru momentele în care nu avem suficient timp la dispoziție.
Ingrediente – Merluciu la cuptor
- Peşte merluciu;
- 1/2 ardei verde sau roşu tăiat în felii;
- 2-3 căţei de usturoi;
- 2-3 linguri de ulei;
- 1 linguriţă boia de ardei dulce;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- mărar proaspăt;
- ardei uite (dacă se dorește);
- lămâie ( dacă se dorește).
Mod de preparare
Se ia peștele, se curăță și se spală bine cu apă rece, apoi se şterge cu un şerveţel de hârtie, pentru a absorbi apa.
Punem peştele într-o tavă de copt, după care presărăm sare, piper, paprika şi ulei pe ambele părţi. Dacă avem poftă de un peşte puțin picant, se pot adăuga şi câteva rondele de ardei iute.
Printre bucăţile de pește punem feliile de ardei şi căţeii de usturoi cu coajă cu tot, fără să uităm și de crenguțele de mărar proaspăt.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade. Băgăm tava la cuptor pentru 30 de minute. Dacă dorim o crustă crocantă pe deasupra, după aceste 30 de minute putem să pornim doar rezistența superioară a cuptorului timp de 2 până la 3 minute. Se scoate din cuptor şi se stropeşte cu suc de lămâie (opțional).
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!