OceanFish

Hamburger cu Somon

Hamburger cu Somon
TIMP DE GĂTIT: 20 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Ingrediente – Hamburger cu Somon

  • 600 grame de Somon proaspăt;
  • 8 linguri de tărâțe de ovăz;
  • 4 ouă;
  • 1 gălbenuș;
  • 8 linguri de brânză de vaci;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță de boabe de muștar;
  • 4 iaurturi dietetice;
  • 1 fir de mărar;
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se îndepărtează pielea somonului și oasele. Tocăm foarte mărunt și le dăm deoparte.

Într-un castron punem tărâțele de ovăz, ouăle, brânza de vaci și praful de copt, le potrivim cu sare și piper. Batem totul cu ajutorul mixerului, până când se obține un aluat omogen.

Cu un făcăleț, întindem aluatul între două foi de hârtie de copt până când se obține o foaie subțire. Preîncălzim cuptorul la 180 grade, după ce ajunge la temperatura optimă, băgăm foaia subțire, preparată, și lăsăm înăuntru timp de 15 minute, până când se rumenește ușor. Se scoate apoi din cuptor și, cu ajutorul unei rozete, se taie rondele cu diametru de 8 cm. Le dăm deoparte.

Se amestecă somonul cu gălbenușul și cu o linguriță de boabe de muștar. Se pune la frigider să se odihnească jumătate de oră. Apoi, scoatem din frigider și formăm burgerii.

Facem hamburgerii într-o tigaie antiaderentă, câte două minute pe fiecare parte.

Într-un vas, amestecăm bine cele patru iaurturi cu mărarul tocat fin.

Montăm burgerul peste turtițele de tărâțe de ovăz. Sosul cu mărar se servește separat, astfel încât fiecare să-și pună cantitatea dorită pe burger.

Poftă bună!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon