OceanFish

File de șalău la cuptor

File de șalău la cuptor
TIMP DE GĂTIT:
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

File de șalău la cuptor. În momentul în care dorim să preparăm un pește cu puține oase și carne albă, putem să alegem șalăul. Aroma acestui pește se îmbină foarte bine cu legumele. O cină formată dintr-un preparat cu șalău la cuptor și garnitură de legume, alături de un pahar de vin alb, demisec, poate să fie o cină memorabilă.

Ingrediente – File de șalău la cuptor

  • file de șalău;
  • 1 buc. ardei gras;
  • 50 gr măsline negre;
  • 1 ardei;
  • 1 dovlecel;
  • 1 vârf de cuțit cu sare;
  • 1 vârf de cuțit cu piper;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 100 ml vin alb;
  • 1 lămâie;
  • 100 ml apă.

În primul rând, ne ocupăm de fileul de șalău. Îl spălăm bine, îl curățăm de eventualele pielițe și imperfecțiuni. Ulterior, porționăm fileul în dimensiunile pe care ni le dorim și îl adăugăm într-un bol cu un vârf de cuțit de sare. Până terminăm cu pregătitul legumelor, ținem fileul în sare.

Cuptorul se preîncălzește la 180°C și ungem tava cu ulei de măsline.

Tăiem legumele cât mai simetrice posibil, felii, fâșii subțiri și cubulețe, toate acestea pentru un aspect plăcut. Nu uităm măslinele negre. Adăugăm măslinele peste legume, punem sarea, piperul și vinul alb, amestecând totul cu delicatețe.

Deasupra legumelor se așează fileul de șalău. După anumite preferințe și pentru o pătrundere cât mai bună, dar și pentru apariția unei cruste delicioase, șalăul poate fi tăiat în bucăți mai mici.

La final, adăugăm jumătate din zeama de la o lămâie și 100 ml apă.

Acoperim cu folie de aluminiu și introducem la cuptor aproximativ 1 oră. Pentru servire, pregătim și cealaltă jumătate din zeama de lămâie.

Poftă bună!

OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!

Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic
Hamburger cu Somon
Hamburger cu Somon