OceanFish

Saramură de Crap

Saramura de Crap
TIMP DE GĂTIT: 120 minute
PRINTEAZĂ REȚETA
Produse utilizate:
.

Saramura de Crap este o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru iubitorii de peste. Aceasta mancare este usor de preparat si ofera o experienta culinara delicioasa, cu arome mediteraneene si un gust intens de peste proaspat. Reteta poate fi personalizata dupa gusturile si dorintele fiecaruia.

In plus, saramura de file de Crap este o optiune sanatoasa, bogata in proteine si saraca in grasimi, ceea ce o face perfecta pentru cei care isi doresc sa tina o dieta echilibrata. Va prezentam mai jos o varianta de reteta.

Ingrediente – Saramura de Crap

  • 4-6 fileuri de Crap
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de otet de vin rosu
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 ceapa rosie 2-3 ardei iuti
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se curata fileurile de crap de solzi si se spala bine sub jet de apa rece. Se taie apoi in bucati potrivite si se pun intr-un bol. Se adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sare grunjoasa, boabele de piper negru si usturoiul tocat fin. Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Se adauga apoi patrunjelul tocat si se amesteca din nou. Se taie ceapa rosie si ardeii iuti in bucati potrivite si se adauga peste fileurile de crap.

Se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Se acopera bolul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se lasa la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore.

Dupa ce au marinat suficient, se scot fileurile din bol si se pun pe gratarul incins. Se lasa sa se gateasca timp de aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii si fragede.

In timp ce se gatesc fileurile, se pune intr-un bol separat putina apa si se adauga boiaua dulce. Se amesteca bine pana cand se formeaza o pasta omogena. Cand fileurile de crap sunt gata, se scot de pe gratar si se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga pasta de boia si se amesteca bine pana cand toate bucatile sunt acoperite uniform.

Saramura de file de Crap se serveste calda, alaturi de felii de lamaie si garnituri proaspete, precum salata verde sau legume la gratar.

Pofta buna!

Ocean Fish – Pasiunea noastră este Peștele!

Reteta de crab albastru inabusit
Pește-spadă cu orez sălbatic
Mini-burgeri cu somon și creveți
Mini-burgeri cu somon și creveți
Merluciu cu orez sălbatic
Merluciu cu orez sălbatic