Șprot crocant cu cartofi prăjiți
Șprot crocant cu cartofi prăjiți. Crocanți și buni! În urma acestui preparat ne învăluie nostalgia… ce vremuri faine, la Costinești sau Vama Veche. Alegem pentru acest preparat șprotul pentru că este puțin mai mare în comparație cu hamsie, dar nu este obligatoriu. Fiecare cu preferințele și gusturile lui.
Ingrediente – Șprot crocant cu cartofi prăjiți
- 1 kg Șprot;
- făină;
- lapte;
- piper;
- sare;
- ulei.
Mod de preparare:
Fie că peștii sunt fresh sau congelați, îi spălăm bine în mai multe ape pentru a distruge posibilitatea apariției mirosului mult prea persistent și îi lăsăm 15 minute în lapte. Trecem peștii prin făină amestecată cu mult piper și se scutură excesul de pe ei.
Într-o tigaie adâncă încingem uleiul. Punem un peștișor în ulei și dacă sfârâie, uleiul este suficient de încins.
Peștii se prăjesc aproximativ 3 minute. Avem grijă să nu punem prea mulți, pentru că riscăm să scadă temperatura uleiului. După ce scoatem peștii, îi așezăm obligatoriu pe șervețele pentru absorbția uleiului. Când credem că am terminat cu prăjirea peștișorilor, îi mai punem o dată la prăjit, pe toți deodată, pentru a-i face și mai crocanți. 1 minut!
Serviți lângă o porție de cartofi prăjiți, cu puțină lămâie sau cel mai potrivit, cu mujdei de usturoi, acest preparat ne va face să tresărim și să ne afundăm în amintiri.
Poftă bună!
OceanFish – Pasiunea noastră este peștele!